arki Perhe ja suhteet Treeni

Elämä on liukumäki

Minifitness_elama_liukumaki_lapsetElämä on liukumäki. Joskus kiipeämme sitä epätoivoisesti ylös, välillä lävähdämme rähmällemme ja valumme naama naarmuilla sitä alas. Silti aina, kiipeämme uudestaan. Joskus pääsemme ihan ylös asti ja saamme nauttia ihanasta alaslaskusta. Sitä on elämä! Kiipeämistä, kumpareita ja laskettelua. 

Viime viikonloppuna saimme olla osana ihanaa hääjuhlaa. Tänä viikonloppuna suuntaamme täysin toisenlaisiin juhliin, nimittäin hautajaisiin. Onko se edes juhla? Ehkä se voi olla sellainenkin, sillä onhan jokainen elämä ainutlaatuinen ja muistelemisen arvoinen. Muistan mummini hautajaiset. Ne ovat ainoat hautajaiset, jotka muistan. Vaikka hänen poismenonsa olikin kova paikka meille kaikille, oli päivässä kyyneleiden lisäksi paljon iloa, huumoria ja naurua. Sellainen oli mummini, joten sellaisen päivän hän myös sai. 

Jos ja kun elämä tuntuu epäreilulta, ankaralta tai surulliselta, kannattaa olla lasten kanssa. Lapset ovat lääke mihin tahansa olotilaan. He elävät hetkessä, unohtavat, antavat anteeksi, iloitsevat ja rakastavat pyyteettömästi. Minun siskoni ihanat tytöt ovat minun juureni. Ne vetävät aina takaisin maanpinnalle, oli elämässä mitä tahansa. Tänään oli taas yksi sellainen päivä, joka juurrutti minua. Ei kiirettä, ei suorittamista. Ei tarvitse miettiä mitä toinen haluaa tai ei halua, koska kaikki ilmaistaan kyllä jollakin tavalla. Puhuen, huutaen, mököttäen, itkien tai nauraen. Se on hirveän selkeää. Lapset ovat elämän alku ja tuota elämän janoa ei voi kuin ihastella! Nauran ja elän heidän kanssaan ainakin vähän enemmän kuin hetkeä aikaisemmin. Elämä tuntuu kevyemmältä<3  Liukumäen kumpuja ja mutkia on vaikea ennustaa näkemättä niitä. Se mikä tapahtuu, tapahtuu. 

Elämä on tässä ja nyt, joten löydäthän omat juuresi -E <3