Elämäntyyli hyvinvointi Laihtuminen Makeanhimo Matkailu Matkustaminen Mieli Motivaatio Muoti ravitsemus terveellisyys Terveys Treeni

Elämäntapa vai kuuri?

Minifitness_holiday_Mexico_Isla MujeresYleisin moka laihduttamisessa ei ole todellakaan se, että syötäisiin liikaa. Liian vähän saattaa taas olla syy tyypilliseen jojo-laihduttamiseen. Kun “kuuri” on ohi ja pitäisi palata normaaliin ruokavalioon, pamahtaa ne kilot heti takaisin. Tai sitten käy niin, että homma kosahtaa ihan vaan niihin hallitsemattomiin herkkuhimoihin – ja niillehän ei vain voi mitään? Syitä on monia.

Kyllä me kaikki taidamme ymmärtää mikä on epäterveellistä ja mikä terveellistä. Miksi silti epäonnistutaan kerta toisensa jälkeen, kun tämä perusasia ymmärretään jo? Pahinta minusta tässä kaikessa on se kirottu sana. Kuuri.IMG_3884

IMG_3445

Olemme ihmisiä ja haluamme selitellä asioita. Täysin inhimillistä on ikäänkuin puollustaa itseään ja usein (aina) etsitään ja löydetään syy omaan virheeseen, tai epäonnistumiseen muualta. Kaveri toi keksejä kotiini joten sen syy. Täällä juhlissa ei ole mitään itselleni sopivaa, joten pakko kai se on luovuttaa. Minulla ei ole rahaa. Tekosyitä on helppo löytää, mutta entäpä jos keskittyisitkin ratkaisemaan ongelmia, sen sijaan että loisit niitä koko ajan lisää matkallesi?

Aina on vaihtoehtoja. On eri asia haluaako niitä nähdä vai ei. En sano, että tämä olisi helppoa ja mutkatonta, mutta ei hyvinvointia voi ostaa kaupasta, se pitää ansaita. Se vaatii työtä sinulta. Kun annat sille 100 %, antaa se sinulle takaisin 110%. Kerron salaisuuden; vihaan selityksiä. Vihaan niitä myös silloin, kun yritän keksiä niitä itselleni. Minäkin olen ihminen ja elämään kuuluu toki tietynlainen inhimillisyys ja eritoten nautinto. Väittäisin kuitenkin itse tämän matkan läpikäyneenä, että tämä matka voi yllättää jopa sinut. Ainakin silloin kun se tapahtuu oikeista syistä, eikä ajatuksena ole pelkästään vaikka laihduttaminen. Kaiva syvemmältä.

Minifitness_elements of the island

Minifitness_meksiko
Trip Advisor on kätevä tapa löytää itselleen sopivat ruokapaikat! Tähän olen luottanut aina ja toimii melkein poikkeuksetta. Tämän päivän aamiainen nautittiin Elements of the island-kahvilassa Isla Mujereksella. Puuroa ja munakokkelia, parasta!

Miksi aikoinaan itse muutin ruokailutapojani ja kohdistin elämäntyylini aivan toisenlaiseksi, terveelliseksi? Yksinkertaisesti siksi, että en voinut hyvin. Kykenin kuuntelemaan itseäni ja isompaa hyvää niiden pienien sijaan. Toki kompastumisia tulee, mutta se kuinka niistä räpiköidään pois on ratkaiseva seikka. Luovuttaminen on helppoa! Kuka vain meistä osaa sen. Uskon että pystyt parempaan, oletko samaa mieltä? Voin luvata tämän saman rapakon käyneenä, että se parantaa sinut ja elämäsi. Vuosien kokemuksella, minä lupaan.

Lomani rytmi on minulle täysin normaalia. Salit metsästetään vaikka viidakosta ja proteiinit haetaan vaikka itse kalastamalla. Se ei ole suorittamista, tai mitenkään rankkaa. Lomani noudattelee samoja prinsiipelejä kuin arkeni. Se on normaalia haluta itselleen hyvää. Ruokailurytmi, veden juonti, treenit ja lepo kulkevat tiiviisti mukanani. Mutta loma on täynnä kaikkea pientä extraa, jota arki ei sisällä. Kun nämä elementit pääsee yhdistämään, on elämä täydellistä. Saan tehdä asioita joista nautin ja joiden ansiosta voin yhä paremmin.

Minifitness_loma

IMG_3867Unohdetaanko ne ennen lomaa suoritettavat ultimaattiset ponnistelut aamulenkkien ja minikokoisien annoksien suhteen ja haudataan ajatus kuurista? Tiedän kuinka ärsyttävä fiilis on, kun se vatsa pullahtaa muutaman bissen ja tacon jälkeen takaisin. Sinne meni taas se viikkojen kova työ ja kituutus. Onko tuossa mitään järkeä?

Proteiinipatukat eivät korvaa ruokaa. Ne ovat hätävara, enkä suosittelisi puputtaman niitä jokapäivä. Lomalaisena sitä on joutunut kerran jos toisenkin näihin tarttumaan – luolanaisen nälän iskiessä ei nimittäin auta. Puhdas ruoka on aina kuitenkin parempi vaihtoehto. Sama pätee pussikuureihin. Oikea ruoka pitää sinut paljon kylläisempänä ja se on myös terveellisempää. Eikä unohdeta myöskään sitä, että ruoan tulee maistua! Ruoasta saa nauttia.

Jokainen meistä onnistuu pudottamaan painoa tavallisella ruoalla, tai pitämään itsensä ihan vain kunnossa. Se ei ole mikään taikatemppu, mutta se vaatii kyllä työtä. Onneksi siinä on kuitenkin 100 % mahdollisuus onnistua! Unohda pikakuurit ja unohda ylipäätänsä sana kuuri. Omaksu mieluummin sana elämäntapa, sillä se on jotain pysyvää. Omaksu sen käsite ja mutustele sitä, ota askel kerrallaan. Elämäntapaan voi luottaa! Jätetään ne pussit sinne kaupan hyllylle ja aletaan kasaamaan sen hokkuspokkuksen ainesosia kasaan.

Toppi – Bershka

Shortsit – Bershka

Hattu – Isla Mujeresin löytö

-E <3