arki Blogi Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Makeanhimo ravitsemus Terveelliset herkut Terveys

Elokuvailta ja kevyempi herkuttelu


*Kaupallisessa yhteistyössä Breyers Delightisin kanssaeeviteittinen_blogi_proteiinijaatelot_kevyemmat_herkut

Muistathan kun vielä pohdimme sitä, tulisiko alakerran huoneesta leffahuone, vai pelihuone? Halusin siitä ensin vierashuoneen, mutta onneksi tulin järkiini. Huoneen käyttöaste olisi ollut paljon vähäisempi tällä funktiolla. Niimpä lopulta yhdistimme nämä kaikki. Huone muuttui leffahuoneeksi, jonka sohva muuntautuu hetkessä vierasvuoteeksi. Hylkäsin siis parivuoteen. Pelikonsolit mahtuvat hyvin tv-tason hyllykköön (piiloon). Minä rakastan tehdä itselleni oman pesän lattialle tyynyistä ja peitoista. Kieltämättä se toimii hyvin myös silloin, kun porukkaa on enemmän. Pidämme kotona leffaillan yleensä kerran viikossa. Se on nimittäin aikaa, jolloin ei stressata tai kiiruhdeta mihinkään. Tietysti yksi kiva juttu siihen myös liittyy. Herkut. Ne vain kuuluvat näihin hetkiin ja täydentävät elämyksen niin kotona, kuin teatterissa!

Mikä ohjaa valintojasi?

Suhtaudun herkutteluun löysin rantein, mutta valitsen usein mieluusti sen vähän terveellisemmän vaihtoehdon. Meillä ei ole vakioitua herkkupäivää, mutta useimmiten se ajoittuu kuitenkin viikonlopuille, sillä silloin on enemmän yhteistä aikaa. Minulla on mennyt paljon aikaa fitneksen jälkeen siihen, että olen saanut kehoni ja mielihaluni tasapainotettua taas normaaliksi. Sokerikoukku tuntuu olevan meidän monen riesana ja tiedän todella, miltä sen aiheuttama ahdistus tuntuu. Siitä johtuen tiedän myös ne omat rajani sen suhteen. Olemme tässäkin suhteessa yksilöitä. Tärkein ajatukseni herkuttelussa on vapaus valita ja nauttia – samalla kehoani kunnioittaen<3

eeviteittinen_koti_herkuttelueeviteittinen_leffaillan_kevyemmat_herkut_Breyers_delights eeviteittinen_blogi_hyvinvointi_sokerikoukku_itsekurieeviteittinen_breyers_delights_jaatelot_kevyempi_vaihtoehto

Olen tosiaan vähentänyt karkkien puputusta ihan huolella ja tilalle on tullut mm. protskujäätelöt. Tämä puhtaasti siksi, että saan karkeista aina todella huonon olon. Herkuttelusta pitäisi tulla hyvä fiilis, joten järkipuhe tässä toimii vallan mainiosti! Meillä on Teemun kanssa noussut yhdeksi suosikiksi Breyers Delightsin proteiinijäätelöt! Vaikka kaloreita yhdestä pikarista löytyykin korkeintaan vain 360 kaloria, on jäätelön koostumus ja maku kohdillaan. Tässä on vähemmän kaloreita & sokeria, sekä enemmän proteiinia! On todella helppoa valita fiksummin. Pehmeä ja täyteläinen koostumus ei jätä koskaan kylmäksi, eikä sokkotestissä voisi edes aavistaa tämän olevan se kevyempi ja ravintoarvoiltaan parempi vaihtoehto. Breyers Delights jäätelöissä on nimittäin 38-57 % prosenttia vähemmän kaloreita ja 45-60 % vähemmän sokereita – JESSS! Oma lempparini on Salted Caramel Cake ja Teemu liputtaa perinteisen Cookies & Creamin perään. Jos et ole vielä maistanut, suosittelen!

Näiden kahden lisäksi makuina on on tosiaan myös Mint Chip, Creamy Chocolate ja Sweet Berry Choc Chip. Pikareiden lisäksi pienempään jäätelönälkään on ilmestynyt nyt myös jäätelöpatukoita – oletko jo huomannut niiden tulon? Jos omasta lähikaupasta nämä vielä uupuvat, kannattaa asiasta huikata aina kauppiaalle. Näin olen useasti saanut toivomani tuotteet valikoimiin;)

eeviteittinen_elokuvailta_herkut_Breyerseeviteittinen_proteiinijaatelo_breyers_delightseeviteittinen_kevyempi_herkuttelu_proteiinijaatelo

Sokerikoukku vai heikko itsekuri?

Sokerikoukusta pääsee eroon muutamassa viikossa ja sen jälkeen kannattaa pohtia mitkä toimivat itselleen parhaiten. Kuinka oma hyvä olo säilyy herkuttelusta huolimatta ja mikä tuo hetkellisen mielihyvän sijaan pidempiaikaista hyvää ilman, että rajoittaisi itseään? Rajoitukset ovat aina sellaisia, jotka eivät valitettavasti pidemmällä tähtäimellä toimi. EI sana ei rekisteröidy aivoihimme ja hoemme silloin vain enemmän sanaa (ei) “sokeria”. Ainakin itselläni on myös väliä mistä sokeri tulee, sillä se vaikuttaa siihen millaisen olon se jättää.

Jos piiskaat itseäsi jatkuvasti itsekurin riittämättömyydestä, aion päästää sinut nyt pälkähästä. Itsekuri on nimittäin kuin lihas, joka myös väsyy. Jossakin vaiheessa ei jaksa enää kieltäytyä ja sinnitellä. Tämä voi olla hyvä tiedostaa, sillä ainakin itse olen huomannut vahvasti sen, ettei rajoitukset toimi. Heittelemme niitä itsellemme sinne sun tänne, emme pelkästään ruokaan. Sen sijaan ajatus siitä, millaisen fiiliksen haluan nyt toimii paljon paremmin oikeastaan kaikessa! Ehkä siksi en ole potenut huonoa omaatuntoa enää vuosiin; ei haittaa jos en jaksa mennä treenaamaan, eikä haitata, jos syön jälkiruoaksi jotakin hyvää keskellä viikkoa. Lempeys ja salliminen kuuluvat myös elämään terveellisen ruokavalion ohessa. Hyvä elämä ei koostu nimittäin rajoituksista, vaan tasapainosta <3 Yhtenä tärkeimpänä on ollut uusien, kevyempien tai terveellisempien vaihtoehtojen löytäminen.

Breyers Delightsilla on Instagramissa mieletön arvonta! @breyersdelightssuomi arpoo nimittäin joka toinen maanantai omien instagram-seuraajiensa joukosta tuotepalkinnon voittajan. Kannattaa siis käydä tutustumassa jos jäätelö on sun juttu!

eeviteittinen_herkuttelu_salliminen_hyvaolo eeviteittinen_bogi_hyvinvointi_koti

 

Rentoa herkuttelua kaikille <3 

-E