elämäntapa Elämäntyyli Fitness hyvinvointi kisakausi Laihtuminen Motivaatio Muodonmuutos rasvanpoltto terveellisyys Terveys treenaaminen Treeni vammat

Fitnesspäivä miehen silmin

Minifitness_fitnesspäiväTeimme tässä muutamia viikkoja sitten Danin kanssa yhteisen fitnesspäivän. Heitin jätkälle haasteen hypätä mun kisasaappaisiin yhdeksi päiväksi. Se nimittäin ihmetteli välillä kisaprepin aikana miten saatoin mennä yhdeksältä illalla nukkumaan – eihän sua voi väsyttää noin paljon? Huumorilla ja vitsillä heitinkin, että mitäpä jos kokeilisit. Oikeasti sain tähän idean silloin kun Dan päätti pukeutua meikäläiseksi Halloweenina. Ulkoinen staili vaati nimittäin ehdottomasti pientä karkeutta.

Annoin Danille hieman lempeämmän artistimaisen herätyksen. Kello 7.00 sijaan kello herätti vasta klo 9.00 ja tehtiin yhdessä aamiainen. Puuroa, munakasta, viherjuomaa ja kahvia. Vitamiinit naamaan ja treenivaatteet niskaan. Tästä starttaisi ihanan ällöttävä fitnesspäivä! Uusi kokemus Danille olisi päästä kokeilemaan HYPOXI-treeniä päivän aikana.Minifitness_aamiainen

klo 10.00 Töölö Gym; Salitreeni

klo 11.30 Palautusjuoma ja banaani

klo 12.15 Hierojalle (tämä ei osoittautunut mitenkään rentouttavaksi, vaan lihaskalvojen availu sattui ja kuului kauas)

klo 13.15 Aminohappoja naamaan ja HYPOXIIN treenaamaan (se varmaan luuli että siellä lepsuillaan, vaikka todellisuudessa Hypox-treeneissä voi haastaa itseään kovaakin)

Klo 14.00 Pikasuihku ja lounaan syöminen pukuhuoneessa (kaukana luksuksesta, mutta sitä kiitti itseään valmiista ruuasta oli se sitten kylmää tai ei)

klo 14.30 Ruokakauppa (väsyneenä, jälkihiessä ravaat kaupan tyhjällä päällä läpi mahdollisimman tehokkaasti)

Tähän aikatauluun kun upottaa vielä ihan oikeat työt, voi päivä venyä todella pitkäksi. Työpäivä starttasi vasta iltapäivästä, joka ei jätä illasta tilaa paljon millekään muulle kuin pikakokkailuille. Danin kommentti pukuhuoneessa muovirasialounaan ääressä olikin; olen ihan loppu! Naurettiin molemmat koomiselle tilanteelle. Hikiset tyypit hikisessä kopissa keskellä märkiä vaatteita lusikat suussa. Tästähän tämä työpäivä vasta alkaa. Olin kuitenkin salaa tyytyväinen tästä Danin aidosta kommentista – siitäs sait<3

Vaikka sitä ulkopuolelta helposti ajattelee, että toihan käy vaan jumppaamassa ja kaikenmaailman hoidoissa, on todellisuus usein  kaukana silotellusta mielikuvasta. Aikataulut venyvät ja paikasta toiseen juostaan pylly hiessä. Koko elämä on mukana kassissa, joka kulkee olkapäällä painavana mönttinä päivästä toiseen. Kalenteria on seurattava, tai muuten ollaan lirissä. Iltaisin yrität venytellä ja rauhoittua, mutta siihenkin ajan löytäminen on usein haastavaa. Kisapreppi oli aika extremekokemus! Urheilijan elämä ei tosiaan ole kepeää nauttimista ja kotona löhöämistä, vaikka sen sellaiseksi helposti mieltäisikin ulkopuolelta kurkkiessa. 

Töitä painettiin monta kuukautta hullun myllyn pyöriessä ympärillä. Siksi onkin aivain ihanaa saada takaisin normaali arki ja sen pyörittäminen <3 Yrittäjän elämästä ei kuitenkaan vilskettä puutu, vaikka yksi asia onkin saatu sivuun.Minifitness_hypox_urheilijalle

Minifitness_Hypox_aleksi

Kävin kisakaudella HYPOXISSA juoksemassa juoksumatolla 1-2 kertaa viikossa. Se oli todella hyvää treeniä ja saimme kohdennettua rasvan palamisen omille ongelma-alueilleni, eli siihen keskivartaloon. Tämä on myös tehokasta hoitoa niille, joilla rasva tuppaa kertymään takapuoleen ja reisiin. Mikäli syke ja kunto antavat periksi, kannattaa ehdottomasti kokeilla pyörän lisäksi juoksumattoa. Vaihtelevan ilmanpaineen yhdistäminen liikuntaan auttaa kohdistamaan rasvanpolton jopa 70%:sesti toivotulle alueelle, alueen optiomoidun verenkierron ansiosta.

Tässä jos jossain tulee hiki, mutta jälkeenpäin on niin pirun hyvä olo! Tämä Vacunaut-harjoitus kestää vain 30 minuuttia ja sen aikana keho polttaa keskimäärin 3-4 kertaa enemmän rasvaa ongelma-alueelta kuin mitä tavallisella liikunnalla voitaisiin saada aikaan. Hypox-hoidot ovat tämän ensipuraisun jälkeen tulleet jäädäkseen ja aion hyödyntää niitä aina tarpeen tullen.

Vastapainoksi otin välillä myös palauttavaa HYPOXI-pyöräilyä – erityisesti silloin kun juoksumatolla jalka ei vain yksinkertaisesti noussut. Nyt käyn tuolla edelleen, mutta en rasvanpolttoaikeissa. Olen siirtynyt juoksumatolta aktiiviseen pyöräilyyn, jonka asiosta palautuminen on tehokkaampaa. Nopean palautumisen ansiosta treeneistä saa tehokkaammin kaiken irti ja suorituskyky nousee! Tämä tarkoittaa käytännössä taas sitä, että lihaksen kasvatukselle on otollisemmat olosuhteet. Tärkeää on myös muistaa omatoiminen kehonhuolto, joka pitää lihaskalvot avoinna ja kropan toimintakunnossa. Hoitoja löytyy moneen eri tarkoitukseen tukemaan kunkin omia tarpeita ja tavoitteita.Minifitness_hypoxi_aleksi

Minifitness_vacunaut

HYPOXI oli kyllä ehdottomasti paras vetoni kisakauttani ajattellen ja pystyn lämpimästi suosittelemaan sitä kaikille kokemuksieni perusteella. Myös Dan fiilisteli tätä kokemusta jälkikäteen paljonkin ja luulen että tulemme käymään täällä intensiivisemmän hoitojakson ennen yhteistä lomaamme. 

Tiesittekö, että miesten yleisin ongelma-alue on vyötärön- ja vatsanseutu sekä kyljet – jopa noin 95% miehistä varastoi kehon ylimääräiset rasvakertymät tälle alueelle. HYPOXI-Vacunaut muokkaa keskivartaloa ja kylkiä tehokkaasti. Tulokset kykenee näkemään yllättävänkin nopeasti! Hoitojakson alussa otetaan myös mitat, joita pystyy vertaamaan sitten mittatuloksiin hoitojakson päätyttyä. Itse huomasin muutoksen jo muutaman viikon treenaamisen jälkeen keskivartalon pienentymisellä, mutta kovat tulokset vaativat toki kaverikseen myös terveellisen ruokavalion. Jokainen Hypox-hoidon aloittava saa kattavat ohjeet ruokavalioon ja ruokailuaikoihin hoitojen ympärillä. Vacunautilla voi hyvin korvata aerobisen harjoituskerran, jota itse tein myös valmistautuessani kisoihin.

Näin joulun kunniaksi tarjoankin yhdessä HYPOX Aleksin kanssa Minifitneksen lukijoille tarjouskoodin, jolla saa hoitopaketin ostaessaan kolme käyntiä ilmaiseksi (arvo 147-195e). Hyödynnä HYPOXI-Aleksilla koodia Minifitness, niin saat lunastettua tarjouksen! Tarjous on voimassa 8.1.2016 saakka. Tämä on erinomainen lahjaidea niin miehille kuin naisillekin, sillä Hypox hoidot soveltuvat ihan kaikenkuntoisille! Varaa aika maksuttomaan konsultaation täältä.

Danin kommentti fitnesspäivästä tiivistettynä; hauskaa, mutta rankkaa! Kiitos heittäytymisestä Dan;)

<3 -E