Energiantarve Kasvisruoka Keikkaruokailu Lounas Motivaatio Ostoskassi Proteiini rasvat ravitsemus ruoka Ruokavalio Treeni

Food time – Lounas

 Ruokapöytään kurkistelu jatkuu, nyt vuorossa lounas! Tiedän toimistotyöläisenä, kuinka haastavaa saattaa olla terveellisen lounaan metsästys. Pitää tietää mistä saa ja mitä saa. Suunnittelu on siis kaiken a ja o, muuten päädyt todennäköisesti syömään wienerleikettä tai pyttipannua. Yleensä lounasseurana olen minä itse – muut suuntaavat perinteiselle perjantai pizzalle, minä taas kielipitkällä salaattibuffaan. Nämä ovat tilanteita, joissa sinä päätät , vaikka se ei aina ihan helppoa olekkaan. Kuvien joukossa on kotona valmistettuja lounaita, sekä työpäivän aikana kaupungilla napattuja lounaita. Lounaan osuus koko päivän ravinnonsaannista tulisi olla 25-35 %.

 

 

lounas

 Food Factory, Aleksi 

Salaattibuffa 10 e, saat koota mieleisesi salaatin. Salaattia, vesimelonia, fetaa, lohta, pinjansiemeniä, kurpitsansiemeniä, leipä + vesi

 

lounas8

 Cafe Picnic, Picnic salaatti itse koottuna 8,90 e

En tilaa heiltä ikinä valmiita salaatteja, vaan suunnittelen sen aina itse. Peruspohjana salaattia ja rucolaa, sitten lisään siihen kurkkua ja tomaattia sekä jotakin lihaa tuplana (kana, kala, liha). En käytä salaattikastiketta, enkä leipää. Yhdistän salaatin kaveriksi usein näkkärin ja raejuustoa. Pidän lounaan kevyenä, sillä itselleni iskee muuten helposti ruokaväsymys kesken päivän.

 

lounas7

 Keikkaruokailun ei tarvitse olla epäterveellistä. Listalta löytyy usein burgereita, mutta melkein aina löytyy myös salaattivaihtoehto. Tämä oli super maukas ja raikas! Kastiketta en käyttänyt. 

Lohta, salaattia, kurkkua, tomaattia ja munaa

 

lounas5

 Helppo ja nopea kotilounas! 

Kuhaa öljyssä paistettuna, wokkivihanneksia pakastimesta, salaattia ja raejuustoa

 

lounas6

 Kasvisravintola Zucchini, päivän lounas 9,70 e

Peruna-kasvispaistos, papuja, porkkanaa, kurkkua, tomaattia, kaalia, pinaattia ja couscousia.

 Lounaaseen sisältyy myös itsetehty leipä, ruoka on erittäin maukasta. Proteiini on otettu myös huomioon, vaikka lihaa täältä ei löydy. Monipuolista ja ravitsevaa kotiruokaa, ihana henkilökunta!

 

lounas4

 Picnic salaatti 8,90 e, itse koottuna 

Salaattia, rucolaa, kurkkua, tomaattia, kanaa, fetaa ja näkkäri voilla.

 

 lounas14

 Kotiruokaa

Naudan ulkofilepihvi ja paistetua sipulia, hummusta, salaattia, kurkkua, tomaattia ja raejuustoa

 

lounas11

 Gran Delicato, salaatti 9 e

Jäävuorisalaattia, rucolaa, paprikaa, tomaattia, punasipulia, öljyä ja maustamatonta kanaa. Oliivit jäivät lautaselle…

 

 

lounas24

Kotilounas

Ahvenia, tomaattia, kurkkua, salaattia ja raejuustoa

 

Tässä minunlaiseni lounas, jolla pärjään hyvin välipalaan saakka!  😛 Tosin oma ruokavalio muuttuu tällä viikolla jonkinverran, sillä kroppaa aletaan työstämään taas vähän lisää. Lähtötilanne on taas kartoitettu, ja uudet safkailut ja treenit käynnistyy tällä viikolla. Jännää!

Ihanaa viikkoa kaikille lukijoilleni! Jos haluat saada uudet postaukset suoraan facebookkiin, käy tykkäämässä Mini Fitneksestä täältä. Instagramissa hieman tiivimpää päivittelyä kuvien muodossa! Sieltä minut löytää nimellä eeviteittinen  😉

Eat good feel good, E

 

sa-mo-22