Elämäntyyli Makeanhimo Motivaatio Resepti terveellisyys Treeni

Fresh & light summer treat

Mehujaa_minifitness_kevyet herkut kesaan

Rakastin mehujäätä jo pienenä. Lempparini oli värikkäillä kierroksilla komeileva Twister. Opin vasta aikuisena pitämään muistakin jäätelöistä, niistä oikeista. En tiedä olisiko kannattanut oppia, sillä nyt rakastan jäätelöä. Aidoista raaka-aineista valmistettu, jossa on yllärinä könttejä. Ainut “ruoka” jossa saa olla näitä könttejä. Esimerkiksi jugurtin tulee olla minun mielestäni sileää, tai muuten iskee kiukku.

Pienenä mehujäätä sai kuumeessa ja pakettijäätelöä kun oli syntymäpäivät. Jos olin allapäin, saattoi äiti ostaa minulle jäätelön, sillä se piristi aina. Mielellään silloin amppari-mehujäätä. Niin ja kävihän meidän kotikadulla jäätelöauto! Muistatatteko te sen sinisen huutavan boxin, joka sai meidät ihan villeiksi? Onko se vielä olemassa?

Minifitness_summer_outfit

Muistan kun se ilmestyi ensimmäisen kerran. Se oli niin siistiä juosta tuolle möykkäävälle autolle kilpaa. Et voinut olla kuulematta sitä! Vanhemmat olivat varmasti raivoissaan. Erityisesti niistä minikokoisista jäätelöautoista, joita huudatimme vielä sen jälkeenkin kotona. Hassua, sillä en muista jäätelö suosikkiani sieltä. Muistan vain vihanneeni jäätelöveneitä. Vohveli ei ole hyvää missään muodossa, vieläkään.

Minifitness_inspiration_tee itse mehujaa

Kuvat – We Heart it

Vaikka kuumista kesäpäivistä saa vain haaveilla tällä hetkellä, maistuu mehujää kevyenä hekkuna melkein koska vain. Löysin Tigers-myymälästä helppoja silikonisia muotteja, joihin on helppo tehdä itse mehujäätä! Vain mielikuvitus on rajana ja maut voi yhdistellä juuri niinkuin itse haluaa. Mikset laittaisi sekaan vaikka vadelmia tai hunajaa? Käytin itse pohjana Sodastremin Free-makuja, jotka toimivat erittäin hyvin ja maut tulivat ihanasti esiin. 

Minifitness_sodastrem mehujaa

Free-maut ovat vähäkalorisia (keskimäärin vain n. 16Kcal/ 100ml) eivätkä sisällä keinotekoisia aromeja, väriaineita tai makeutusaineita. Näistä saa hyvin kätevästi todella kevyitä kesän viilentäjiä.

Lisää loraus haluamaasi nestettä muottiin ja kaada päälle vettä. Saat vahvemman maun mitä enemmän käytät tiivistettä. Aseta korkki paikoilleen ja ravista kunnolla. Aseta mehujäät kovettumaan pakkaseen. Tässä voi kestää muutamia tunteja, kunnes neste on kunnolla kovettunut.

 

Enjoy, E