Elämäntyyli Muoti treenaaminen Treeni Vatsatreeni Yleinen

Helsinki Core Trainers ja Redcord-harjoittelu

Coretrainers_minifitness 061

Core Trainersin katosta roikkui punaisia pötkylöitä, jotka muistuttivat ulkonäöltään paljon TRX-naruja. Tänään treenaisimme corea – Aistin naruja tutkaillessani, että oma keskivartaloni haastettaisiin pian ihan uudella tavalla! Treeni toteutettaisiin pelkästään näitä naruja apuna käyttäen – Välineen nimi oli luonnollisesti Redcord. Red – Punainen, Cord – Köysi. 

Tämä treeni oli kaukana nopeasta liikkeestä ja räiskinnästä. Tässä tuli keskittyä ihan koko ajan siihen, mitä tehdään ja missä liike tuntuu. Liikkeet tuli suorittaa rauhallisesti ja hallitusti. Redcord-harjoittelun ideana on roikkua kahden narun varassa. Saatat olla kiinni jaloistasi tai käsistäsi – Tai vaikka molemmista! Tämä eroaa myös TRX-naruista siinä määrin, että vetovälineitä voidaan vaihdella – Kahvaa, narua mitä vain. Narut eivät ole riippuvaisia toisistaan, joten niitäkin pystytään siirtelemään mihin halutaan. Myös narujen säätövara mahdollistaa optimaalisen asennon kuhunkin liikkeeseen – Jopa meille kääpiöille.

Coretrainers_minifitness 067

Coretrainers_minifitness 059

Coretrainers_minifitness 080

Narut luovat epävakaan alustan, jolloin omalta tasapainolta vaaditaan välillä paljonkin liikkeen suorittamista verten. Mietippä tavallista kyykkyä, jota harjoitat salilla isoilla painoilla. Tee sama näiden narujen päällä pelkästään oman kehon painolla! Olin kuin Bambi liukkaalla jäällä muutaman ekan toiston verran – Jalat levisivät sivuille, jos kyykky ei ollut hallittu. Olisitte halunneet nähdä sen, vähän nauratti! Onneksi se alkoi sujua muutaman kokeilun jälkeen. Noin 12 toiston jälkeen jalat tuntuivat siltä, kuin olisin kyykännyt tangolla rankkoja settejä. Harjoittelusta tulee epävakaalla alustalla paljon kokonaisvaltaisempaa, kuin saman liikkeen toteuttaminen kiinteällä alustalla – Kehosta Joudutaan aktivoimaan paljon  enemmän yksiköitä. Hermostoni sai kyytiä!

Coretrainers_minifitness 120

Coretrainers_minifitness 167

Coretrainers_minifitness 164

 Yksi suurimpia hyötyjä tämän tyyppisessä treenaamisessa on sen vaikutus keskivartaloon. Vaikka tekisit ylä- tai alaraajaan kohdistuvia harjoitteita, joutuu keskivartalo tekemään hommia joka kerta balanssin ja liikkeen pitämiseksi. Vatsan tulee olla aktiivisena jokaisessa liikkeessä, tai muuten koko homma lössähtää hyvin nopeasti – Se näkyy myös välittömästi liikkeessä, vaikka sitä ei itse tuntisikaan. Ville kyllä huomautteli hyvin nopeaan, jos se lantio laski senttiäkään liian alas tai ylös. Treenin aikana tuli myös huomattua oma heikko spottini – Se ei ollut keskivartalo, vaan pakaran ulko-osan lihakset – Ne olivat sanonko mistä! 

Coretrainers_minifitness 111

Coretrainers_minifitness 043

Coretrainers_minifitness 048

Tänään on hakattu olo. Joku on murjonut selkääni ja ylävatsaani urakalla. Kiitos tästä Villelle, lihakset on taas löydetty. Jännää, että ilman sen suurempaa hikeä, kroppa on kokenut selvästi jonkinlaisen shokin. Tämä kyseinen harjoittelu, olisi meikäläiselle tosi tervetullut lisä treeniviikkoon – Tätä muotoa käytetään paljon selkävaivoista kärsivien kanssa. Optimaalisella ja säännöllisellä Redcore-harjoittelulla, minun selän kapasitetti paranisi huomattavasti. 

Helsinki Core Trainersien pojilla on mielestäni upea meininki – rento ja hauska, mutta samalla erittäin ammattimainen. He tietävät mitä tekevät – Jokaisella heistä on oma spottinsa yrityksessä, jolloin jokainen saa tehdä sitä minkä osaa parhaiten. Heillä on aivan oma konseptinsa ja tekevät sitä mistä nauttivat. Arvostan tätä suuresti, sillä tuntuu että nykypäivänä on monen pakko asettua johonkin muottiin. Tämän muotin ulkopuolella luovuus ja intohimo nostavat päätään – Se näkyy heidän työssään. RESPECT.

Coretrainers_minifitness 009

Coretrainers_minifitness 099

Coretrainers_minifitness 185

Coretrainers_minifitness 189

Coretrainers_minifitness 200

Coretrainers_minifitness 225

Coretrainers_minifitness 217

Vedimme vielä treenin loppuun 15 minuutin mittaisen hikitreenin, jossa kävimme koko kropan läpi Redcordeilla. Näillä saa aikaiseksi kyllä vaikka ja mitä! Tästä tuli kyllä yksi oma uusi suosikki treenimuotoni  😛

Kiitos valmentajalle Villelle treenistä. Iso kiitos myös ihanalle ja taitavalle Julialle kuvaamisesta!

Käykää varaamassa oma treeninne ja yllättykkää! http://www.coretrainers.fi/

 Work Hard -E