Herkulliset munakakut
Kananmunasta voi tehdä niin paljon kaikkea. Oletko koskaan kokeillut perinteisen munakkaan sijaan tehdä munakakkuja? Ne valmistuvat uunissa helposti ja niiden tekoon menee vain hetki. Voit itse päättää millaisen täytteen niihin laitat, joten tähän on vaikea kyllästyä. Munakakku voi olla hyvin täyttävä ja monipuolinen aamiainen. Puhumattakaan sen herkullisuudesta!
Voit hyödyntää tässä muffinivuokia tai mitä vain uuninkestävää kuppia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riko munat kulhoon ja lisää sekaan suola ja mausteita. Riko munien rakenne. Voitele kupit oliiviöljyllä, jotta munakakku irtoaa helpommin. Voit myös vuorata kupit leivinpaperilla. Kaada kupin pohjalle hieman munaseosta ja lisää sen jälkeen täyteseos, kuten kalkkunaa, tomaattia, basilikaa ja pinaattia. Kaada kupin päälle vielä munaseosta ja siirrä kakut uuniin valmistumaan. Kypsymisaika riippuu siitä millaisen koostumuksen haluat ja kuinka isoja kupit ovat. Arvioitu valmistusaika on 10-15 minuuttia.
Monien ruokavalioon kuuluu kananmunat, joten luovuus on sallittua! Kananmunan proteiinikoostumus on erinomainen, jonka vuoksi sitä suositaankin ruokavalioissa paljon. Sen lisäksi se sisältää välttämättömiä aminohappoja, rasvaa, hiilihydraatteja, sekä monipuolisesti vitamiineja ja kivennäisaineita. Munasta on myös helppo erottaa keltuainen ja valkuainen, jolloin munakkaasta saa kevyemmän ja proteiinipainotteisemman kun käytät enemmän valkuaisia.
Se on yksinkertaisuudessaan täydellistä ravintoa niin jauhelihan seassa, leivän päällä, smoothiessa, pannukakuissa, kuin myös näin munakakkuina!
Herkullista aamua ystävät <3 -E
Ompas herkullisen näköiset ja ihana uusi idea! 🙂 Kiitos kovasti!! 🙂
Ne on herkkua parhaimmillaan 😉 Kiva että tuli ihan uutena Liisi -E
Oi kun kuullostaa/näyttää hyvältä!:) terveelliset uudet ruuat ja reseptit on aina niin tervetulleita:D pitääkin kokeilla joku päivä:)
Ehdottomasti Jutta, nämä on herkkua! (: -E
eevi rakas. tuo keltuais juttu on pelkkä myytti. puolet kananmunan proteiinista on keltuaisessa