Elämäntyyli Lounas Matkailu Meikki Mieli Motivaatio Muoti ravintolat ruoka Syntymäpäivä tarjoilu Treeni

Huntuja ja salaisuuksia

Dubai mall kauppakeskuksessa vilisi ihmisiä. 5 tunnin kouluamisen jälkeen olimme käyneet läpi vasta ehkä 5 % koko komeudesta. Se oli siis valtava. Täällä liioitellaan monessakin asiassa ja tämä on yksi niistä. Ostoskeskuksia löytyy joka paikasta ja tuntuu että niistä jokaisesta löytyy vähintääkin Itis x 10.

Victorias Secretillä kaapuihin pukeutuneet naiset ovat vallaneet alusvaateosaston. Heillä on enemmän pitsiä ja silkkiä kuin mikäläisen korissa! Nyt ymmärrän. He käyttävät jokaikinen päivä tuota samaa mustaa vaatetta, joten jotenkin heidän on tunnettava itsensä naiselliseksi. Sitäpaitsi shoppailuhan on oiva tapa tappaa aikaa.

Dubai_minifitness_shopping_fashion_outfit

Meikkikauppoja löytyy myös paljon ja se on toinen, mihin paikalliset naiset tuntuvat panostavan paljon. Merkkilaukut kulkevat myös olkapäällä heiluen ja huulet ovat tarkasti rajattu ja punattu.

Nainen nostaa huntuaan varovaisesti syödäkseen jäätelöään. Hän katsahtaa varovaisesti miestään ja sujauttaa pinkin muovilusikan nopeasti suuhunsa. Sitten hän istuu monta minuuttia paikoillaan, kunnes uskaltautuu kuopaisemaan uuden lusikallisen pahvisesta kipostaan. Olisipa tuollainen elämä raskasta, minä tuumailen.

Kiikutan ostoksiani tyytyväisenä jalat rakkuloilla. Dan sai haalittua jopa 3 erilaista valkoista paitaa. Ennätys! Olin jossakin hulluudessani ajatellut, etten ostaisi täältä mitään. Naiset. Nyt saan pohtia mitenpäin saan tavarat matkalaukuuni, joka oli jo täynnä tänne tullessa.

Dubai_miifitness_shopping_bikbok_style_outfit

Kävimme istumassa iltaa muutaman suomalaisen paikallisen kanssa. Sain kuulla sen minkä olinkin jo hieman arvannut. Paikalliset miehet ovat hillittyjä, mutta selvästi kaipaavat huomiota vinguttaessaan joka ilta Ferrarin kumia Beach walkilla. He katsovat sinua aina kun sinä et katso. Tämä pätee myös heidän omassa elämässään – kulissien takana todellakin tapahtuu enemmän kuin uskommekaan. Siveyden sipuleista ei ole puhettakaan, ainakaan osan heistä kohdalla.

Sain tuona iltana kuulla niin mielenkiintoisia tarinoita paikallisesta elämäntyylistä, että se ihan kiehtoi minut mukaansa. Pohdittuani naisten kaapujen kuumuutta, sain kuulla, että niiden alla on tavalliset vaatteet. Niin siis mitä? He panostavat vaatteisiinsa kyllä, vaikka ne eivät näkyisikään meille. Minusta se oli varsin yllättävää. 

Minua mietitytti myös tämä pukeutumisasia, mutta sain vahvistuksen omalle käsitykselleni siitä hyvin nopeasti. Olen peittänyt hartiat lähinnä kauppakeskuksissa ja hotellin aamiaisella, mutta sekään ei kuulemma ole välttämätöntä tai pakollista. Tosiaan täällä Dubaissa, ainkaan tällä alueella ei tarvitse pukeutua mitenkään peittävästi. Täällä on käsitykset muuttuneet ja nykyään paikka on paljon vapaamielisempi pukeutumisen suhteen kuin ehkä aikaisemmin. Johtuu varmasti lisääntyneistä turistimassoista. 

Dubai_minifitness_shopping_holiday_bikbok

Kävimme juhlistamassa myös tulevaa syntymäpäivääni ravintola Nobussa, joka sijaitsi kuuluisalla Palmusaarella. Kyseinen saari näkyy kuulemma avaruuteen? Minusta se(kin) kuulostaa/on liioiteltua, mene ja tiedä. Saari on rakennettu täysin tyhjästä suoraan veden päälle. Minua pelotti ajatella sitä, kun kurvasimme valkoisella taksillamme saaren puolelle.

Nobussa palvelu pelasi nopeasti ja ruoka oli hyvää. Söimme seitsemän ruokalajin menun, joka koostui paljolti raa’asta kalasta. Se sopi meille, sillä täällä kuumassa ei ole oikein lämmin ruoka maitannut. Minusta tämä kuuluisa ravintola ei kuitenkaan lyönyt pöydältä Tomi Björkin ravintoloita, joista moni jäljittelee samaa stailia.

Minifitness_dinner_dubai_noburestaurant

Yksi iso bonus tässä paikassa kuitenkin oli. He halusivat muistaa syntymäpäivääni. Olin kovin otettu saadessani suklaafondanten, jossa komeili kynttilä ja suklaakoristeinen happy b-day kirjoitus. Syvä liikutus sai kuitenkin jatkoa juuri kun olimme nousemassa pöydästä. Sain vielä toisenkia ja tällä kertaa se oli juustokakkua! Kuinka he saattoivatkaan osata tämän homman näin hyvin – molemmat jälkkärit ovat minun omia suosikkejani. Puhalsin hihkuen toisenkin kynttilän ja toivoin tuplana! Nyt sen on pakko toteutua.

Muistan tämän synttäri illallisen aina, vaikka viime vuonna luulin ettei paremmaksi voisi mennä. Silloin minut kiidätettiin Tukholman Farangiin, jossa söin elämäni isoimman vatsan – vatsani ei ole koskaan ollut niin täynnä!

Kävimme lounaalla paikallisessa luomuravintolassa Marina Malilla. Nautin lohisalaatistani ja tuoreesta minttumehustani suunnattomasti. Ne viilensivät oloani ja helpottivat unohtamaan niskaan liimautuneet hiukseni. Ensimmäinen kerta ikinä, kun hakeuduimme sisätiloihin syömään. Ilmastointi on täällä kovalla ja tervetullut kuumuudessa tallustelun jälkeen. Dubai on maailman kylmin maa, sisätiloissa. Kaikki raikas tekee täällä kauppansa. Olemme syöneet paljon salaatteja, sushia, hedelmiä ja smoothieita.

Dubai_minifitness_mintjuice_healthyfood

Dubai_minifitess_organic

Dubai_minifitness_food

Dubai_minifitness_freshfood_salad

 Pulp Juicese Bar:sta olemme pari kertaa hakeneet bodybuilder shaket, joihin oli lisätty wheytä, banaania, mansikoita ja jugurttia. Toimii ja täyttää vatsan hyvin! 

Myös yhden burgerin soin itselleni, vaikken mikään burgereiden rakastaja olekaan. Sain kuitenkin vinkin, että Burgerfuelista saa parhaat hampurilaiset. Valitsin carbonatorin, jossa itse leipä oli korvattu salaatinlehdellä. Koko komeus oli muutaman lehden välissä. Maistuihan se jopa minulle, eikä sämpylän puuttumista edes huomannut.

Dubai_burgerfuel_minifitness_healthyburger

Minusta on äärinmäisen outoa, että hotellihuoneemme vessaan kuuluu tv:n ääni. Et edes näe kuvaa. Transformers-elokuvan räiskintä ja pauke tuntuvat hieman luonnottomilta pestessäni tukkaani. En kykene edes perinteiseen lauluntapaiseen hykertelyyn. Palatessani takaisin olen kuitenkin varsin hyvin kartalla elokuvan tapahtumista ja lössähdän väsyneenä kylpytakki päälläni olohuoneen sohvalle. Olemme olleet taas väsyneitä ja hakeneet ruokaa viereisestä nepalilaisesta ravintolasta.

Viimeisiä iltoja viedään ja haluan laiskotella vielä kun voin. Aamulla suunnataan taas salilla kiskomaan rautaa. Tulehtunut nivelkin ilmaisee vihdoin toipumisen merkkejä ja odotan pääseväni kotona pumppaamaan sitä peppua taas pitkästä aikaa. Kyllä, kerrankin odotan jalkapäivää.

Dubai_minifitness_outfit_style_summer

Kuten kuvista voi huomata, hiukset ovat pääseet kiitettävästi vaalentumaan ja ihokin onnekseni ruskettumaan. Päivät loppuvat kesken, emmekä olisi vielä valmiita kotiin. Voisin olla vielä vaikka viikon.

Aurinkoa, E