arki Blogi hyvinvointi Iho Ihonhoito Kauneus Kesä kesäkunto loma ravintolisät Terveys

Huolettomat bikinikelit


*Kaupallinen yhteistyö; Apteekkiplus.fieeviteittinen_huolettomat_bikinikelit

Mitä luulet mikä mahtaa olla yleisin harhakäsitys aurinkosuojasta? No ainakin itse sanoisin ehdottomasti sen, kuinka suojakerroin estäisi ruskettumisen – tämähän ei siis todellakaan pidä paikkaansa. Ehkä toisena se, että aurinkosuojaa ei tarvitsi, jos on ruskettunut – ihan humpuukia. Tyttöjen Espanjan reissun lopputulemana minä olin päivettynyt ja välttänyt palamisen. Käytin SPF 30 suojakerrointa ja kasvoilla 50 SPF suojakerrointa koko reissun ajan! Aina en ole ollut yhtä viisas, mutta nykyään a. en halua vanhentua yhtään enempää, kuin on välttämätöntä b. haluan pitää huolta terveydestäni. Myös tuotteiden valinnoissa olen nykyään paljon tarkempi.

Mutta onhan suhtautuminen auringolta suojautumiseen muuttunut vuosien aikana (fiksumpaan suuntaan) ja nyt vaihtoehtoja on todella paljon. Suojataan paitsi iho, myös hiukset, sekä huulet. Mistä sitten oikeasti tietää, mikä tuote on turvallinen ja riittävän suojaava? Haen itse turvallisia vaihtoehtoja auringolta suojautumiseen, sillä varjossa loikoilu ei ole itselleni se mieluisin vaihtoehto. Rakastan valoa ja lämpöä, joten auringossa tulee oleiltua mielellään. Apteekista löytyy runsaasti tuotteita, joista olen löytänyt muutamia omia suosikkejani. Apteekin ehdottomana etuna on, että tuotteet ovat tutkitusti tehokkaita, sillä ne ovat käyneet läpi dermatologisia ja kliinisiä tutkimuksia, jotta ne olisivat mahdollisimman turvallisia ja toimivia. Apteekin aurinkotuotteet sisältävät myös aina sekä UVB- että UVA-suojan.

 • UVB-säteily aiheuttaa ihon palamisen
 • UVA-säteily vanhentaa ihoa ja aiheuttaa mm.
  pigmenttimuutoksia

eeviteittinen_apteekkiplus_aurinkovoiteet_turvalliset_testatut_apteekki eeviteittinen_bikinikesa_ruskettunut_iho_hyvinvointi_tuotteet

Olen saanut varmaan eniten kehuja päivettyneen kauniista ihostani. Vaikka ihotyyppini on luonnostaan helppo, pidän siitä myös hyvää huolta. Auringolta suojautuminen, sekä ihon kosteuttaminen ovat omissa kauneus-rutiineissani ihan päivittäisiä. Kesäisin suosin kevyempiä voiteita, sekä öljyjä. Apteekista löytyy monia tämän kesän suosikkejani, joita ei muualta saa edes ostettua. Turussa Wiklundin apteekki on luottopaikkani, sillä valikoima on todella laaja ja palvelu todella ammattitaitoista. Jos tuotteet haluaa tilata suoraan kotiin, onnistuu se todella nopeasti ApteekkiPlus nettikaupasta, josta löytyy kaikki apteekin turvalliset ja tutkitut aurinkosuojat jokaiseen ihotyyppiin, erilaisiin olosuhteisiin ja kaikkiin mieltymyksiin!

Jos reissuun on jo lähdetty ja suojakertoimet unohdettu, olen monesti paikannut tämän vielä lentokentällä! Helsinki-Vantaalta löytyy nimittäin apteekin palvelupiste portilta 29. Aivan loistava, sillä lähes aina unohtuu joko suojakerroin, tai maitohappobakteerit. Apteekin tuotteita voi halutessaan myös tilata kätevästi etukäteen kotona ja noutaa valmiin tilauksen samaiselta portilta. Noutopiste sijaitsee turvatarkastuksen jälkeen, joten voi hyvin tilata myös kaikki isommat aurinkovoiteet ja muut nestemäiset tuotteet ja kuljettaa ne turvallisesti käsimatkatavaroissa.

Jos palamista haluaa ehkäistä ja rusketuksen kestoa pidentää, on esimerkiksi Aurinkokapselit hyvä vaihtoehto valmistella ihoa tulevaan lomaan! Olen käyttänyt aurinkokapseleita aina kesäkausina, sekä talven trooppisilla reissuilla. Myös after sun voiteet ovat loistavia auringonoton jälkeen. Testissä oli Lierac Sunissime korjaava, rauhoittava ja kosteuttava after-sun emulsio vartalolle. Sen sisältämä taikapähkinäuute ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkien syntymistä. Rauhoittava emulsio sisältää avokadoöljyä ja runsaasti omega-3- ja omega-9-rasvahappoja, jotka hellivät auringossa kuumentunutta ja kosteuttaan menettänyttä ihoa. Cryo Effect -teknologian sisältävä koostumus laskee ihon lämpötilaa ja lieventää ylikuumenemisen tunnetta. Tämä oli aivan ihanan tuntuinen ja kosteutti, sekä rauhoitti ihoa todella hyvin!

eeviteittinen_bikini_hallaxhalla_kesakunnossa_blogi

Hyvin kosteutettu iho ei pala yhtä helposti, kuin kuiva iho. Myös rusketus tarttuu ja pysyy paremmin hyvinvoivalla iholla. Ihon hyvinvointi kertoo paitsi sen saamasta ulkoisesta huolenpidosta, myös kehon sisäinen ravitseminen näkyy hiuksien lisäksi voimakkaasti iholla. Tässä muutamia omia rutiineitani näin kesäisin:

 • Kuori ihoa säännöllisesti – terve iho ruskettuu paremmin
 • Muista säännöllinen ja riittävä kosteutus ihollesi sopivilla ja turvallisilla tuotteilla
 • Suojaa iho suojakertoimella – auringolla on vanhenemista edistävä vaikutus, jota meistä kukaan ei halua
 • Juo riittävästi vettä! Iho tarvitsee vettä, jota saamme ravinnosta, sekä juomavedestä. Muistahan, että muu neste ei korvaa puhdasta vettä!
 • Ihomme ei rakasta vettä yhtä paljon kuin sisäisesti nautittuna, joten turha peseminen ei kannata ainakaan ihon kosteuden ja hyvinvoinnin kannalta. Myös kloori ja aurinko kuivattavat ihoa. Kannattaa myös tsekata, millaisia suihkusaippuoita käyttää, sillä ne voivat myös kuivattaa ihoa
 • Ruokavalio vaikuttaa myös ihon kuntoon ja jopa siihen, kuinka päivetymme. Esimerkiksi karoteenia syömällä voidaan edistää päivettymistä
 • Voit kokeilla myös ravintolisiä, jotka edesauttavat ruskettumista, ehkäisevät palamista, sekä pidentävät rusketuksen kestoa iholla. Esimerkiksi valioravinnon aurinkokapselit, sekä Bertil’s active Sunny Beach-aurinkotabletit (kupari-, beetakroteeni-, keratiinitabletti) ovat apteekista löytyviä tuotteita.
 • En unohtaisi kokonaisuudesta herkkää huulien ihoa, sekä hiuksia! Hiuksiin löytyy myös omat tuotteensa, jotka suojaavat hiuksia (värimuutokset, palaminen, heikentyminen jne)

eeviteittinen_puurovisuals_bikini_photos_blog_summer

 

Korkeat aurinkosuojakertoimet (SPF30-50+) tekevät auringosta ja lämmöstä nauttimisesta mahdollisimman turvallista! Aurinkovoiteiden valinnassa kannattaa muistaa oma ihotyyppi ja esimerkiksi suojakerrointa valitessa oma ihonväri kertoo paljon. Apteekin valikoimasta löytyy aurinkosuojatuotteita herkimmällekin iholle ja monet tuotteista ovat täysin hajusteettomia. Itselleni turvallisuuden lisäksi tärkeää on tuotteiden ympäristöystävällisyys.

Aurinkovoiteessa pidän kevyestä koostumuksesta, joka imeytyy välittömästi. Espanjan reissulla kuuden mimmin voimin tuli testattua erilaisia aurinkosuojia ja niistä on pakko mainita voidemainen Vichyn Capital Soleil (vedenkestävä SPF30), joka toimi loistavasti rannalla! Siinä on veden- ja hiekankestävä koostumus, joka auttaa vähentämään suola- ja klooriveden sekä tuulen aiheuttamaa ihon kuivumista. Myös nestemäisistä uusi tuttavuus Vichyn Ideal Soleil (vedenkestävä SPF30), oli kovassa käytössä uima-altaalla oleillessa. Se on nimittäin kosteuttava, suihkutettava aurinkosuojavesi, joka sopii kasvoille, sekä vartalolle. Raikas Vichy Ideal Soleil Solar Protective Water Hydrating sisältää mineraalipitoista Vichy Thermal Spa -lähdevettä ja tehokkaasti kosteuttavaa ja heleyttävää hyaluronihappoa. Tuotteen raikas koostumus antaa iholle luonnollista hehkua, eikä jätä ihoa tahmaisen tuntuiseksi. Aurinkovesi tuntuu iholla miellyttävältä ja virkistävältä, imeytyy nopeasti eikä jätä valkoisia jälkiä eikä rasvaista tuntua. Sopii myös herkälle iholle (hypoallergeeninen). Tämä on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ihanuus!

Auringossa oleilun muistilista

 • Levitä korkean tai erittäin korkean suojakertoimen aurinkorasvaa noin puoli tuntia ennen ulos menemistä, jotta aurinkovoiteen aktiiviset ainesosat ehtivät vaikuttaa kunnolla. Vinkkinä myös; levitä rasva ilman bikineitä, jotta rasvaa tulee varmasti kaikkialle ja vältyt punaisilta viivoilta ihollasi
 • Muista suojata iho myös treenatessa! Hikoilu edistää ruskettumista
 • Suojaa ihosi tarvittaessa vaatteilla. Jos iho on palanut tai ärtynyt, sitä ei saisi altistaa auringolle! Muista mahdollisuuksien mukaan pitkähihainen, hattu ja aurinkolasit!
 • Lisää aurinkorasvaa riittävän usein (esim joka toinen tunti)
 • Muista suojata myös herkkä huulien iho! La Roche-Posay Anthelios (SPF50)
 • Muista kasvojen lisäksi levittää aurinkosuojaa myös korville, sekä kaulalle La Roche-Posay Anthelios Shaka fluid ulta- light. Voide sopii kasvoille ja silmänympärysiholle. Erittäin korkea UVA- ja UVB-suoja (SPF50) erittäin kevyessä ja iholla lähes huomaamattomassa voiteessa, joka sopii myös silmienympärysten herkälle iholle. Hikoilunkestävä, hajusteeton ja hypoallergeeninen

eeviteittinen_hallaxhalla_bikinis_summer_aurinkosuojat_2019 eeviteittinen_valta_ikaantyminen_auringossa_vinkit_apteekkiplus eeviteittinen_apteekin_aurinkovoiteet_matkalle_mukaan

 

Ps. seuraavalla reissulla haasteena on saada myös Teemu suojaamaan ihoaan riittävästi, sekä kosteuttamaan sitä auringon oton jälkeen. Ainakin meillä tämä tuntuu olevan ylitsepääsemättömän vaikeaa miesten kohdalla:D Onko kohtalontovereita? Kyllä se levittäminen meidän naisten vastuulle taitaa jäädä, vai? Onneksi näitä kevyempiä aurinkosuojavesiä löytyy nykyään markkinoilta, sillä meillä se on ainoa vara keino saada homma maaliin…

Nauttikaa <3 -E

Kuvat Puurovisuals /Bikinit HallaxHalla