arki Elämäntyyli hyvinvointi Perhe ja suhteet Terveys treenaaminen Treeni

Hyvä parempi paras?

Minifitness_ulkonakokeskeisyysMeistä jokainen kokee jonkinlaisia ulkonäköpaineita aina joskus. Ne voivat joko motivoida sinua ja saada sinut voimaan paremmin, tai sitten ne voivat pahimmassa tapauksessa romuttaa sinua sisältäpäin. Itsetunnon rakentumiseen vaikuttavat monet eri seikat, joihin meillä ei ole välttämättä itsellämme osaa eikä arpaa. On kuitenkin paljon asioita joihin me voimme itse vaikuttaa omilla valinnoillamme ja sitä kautta saavuttamaan vahvemman itsetunnon!

Nykymaailma haastaa sitä jatkuvasti ja jokainen meistä saa maistaa oman osuutensa tämän painosta. On kuitenkin eri asia päättääkö sitä kantaa itsessään? On myös hyvä pysähtyä joskus pohtimaan omaa suhtautumistaan paitsi itseensä, myös muihin. Teetkö esimerkiksi johtopäätöksiä ja valintoja toisesta vain ulkonäön suhteen? Meidän on nimittäin usein helppo syyllistää muita, mutta joskus olisi hyvä katsoa asiaa lähemmältä. Yksi tärkein itsetunnon rakentaja on lähipiiri – millaisilla ihmisillä olet itsesi ympyröinyt? Ovatko nämä ihmissuhteet kannustavia ja energisoivia puolin ja toisin? Onko sinulla heidän seurassaan sellainen olo, että kelpaat minkä näköisenä tai kokoisena tahansa? Oletko mielestäsi hyvä tyyppi?

Kaikki ulkoinen on katoavaista. Ottaisitko itsellesi unelmiesi vartalon, vai olisitko se nainen, jota ihailet hänen loistavan persoonansa vuoksi? Luonne on arvokkaampi kuin mikään ulkoinen. Ulkonäkö on lopulta hyvin toissijainen asia, sillä siihenkin kyllästyy. Mieti sitä unelmiesi miestä, joka miellyttää täysin silmääsi. Entä jos hän sylkisi suustaan pelkkää myrkkyä ylimielisellä asenteellaan ja kohtelisi ihmisiä huonosti? Pahimmassa tapauksessa tämä mies olisi vielä ihan tajuttoman tyhmä. Kumman valitsisit itse; sen älykkään ja karismaattisen miehen, vai tämän kansikuvamallin, jonka suun haluaisi tukkia joka toinen tunti? On hyvä miettiä sitä, kenen kanssa haluaa jakaa elämänsä. Millaisen ihmisen kanssa se olisi mahdollista? Kykeneekö hän nostamaan sinuakin ylöspäin? Näillä ajatuksilla pitäisi koostaa myös se oma lähipiiri – pysyvänä, kukoistavana ja vakaana.Minifitness_parisuhde_kumppanin valitseminen

Vahva itsetunto näkyy usein käytöksessämme, puheissamme ja siitä kuinka kannamme itsemme. Omaa itsetuntoani rakentaa jatkuvasti paitsi lähipiiri, myös esimerkiksi treenaaminen. Onnistumiset ja hyvät sanat kantavat pidemmälle kuin uskommekaan. Vaalikaa niitä ihan joka päivä! Kehut ja toisen muistaminen eivät maksa mitään, mutta pieni teko voi antaa toiselle enemmän kuin uskoisitkaan. 

Me kaikki haluamme jotakin. Kannattaa miettiä mitkä ovat aidosti sellaisia asioita, joista et ole valmis luopumaan? Pistää miettimään asioita erilaisesta kulmasta, kokeile vaikka. 

<3 PUS -E