arki Blogi hyvinvointi Motivaatio Perhe ja suhteet

Inspiraatiota kodin sisustukseen

Kuten ehkä muistat, muutimme Teemun kanssa yhteiseen omaan kotiimme viime vuoden elokuussa. Tämä koti oli juuri sitä mitä olimme etsineet ja onneksi lopulta (muutaman mutkan kautta) saimme sen omaksi paikaksemme. Vaikka asunto olisi ollut täysin muuttovalmis, halusimme tehdä yläkertaan uudet seinäpinnat vanhojen lastulevyseinien tilalle, sekä rakentaa eri paria olevien pattereiden päälle patterisuojukset.

Isoin muutos tapahtui olohuoneen seiniin, jotka tuli valmistamaan käsin Teemun taiteilija-ystävä. Pinnat mukailivat luonnonkiveä ja värisävykin elää hieman. Valkoista, beigeä ja harmaata miksattuna yhteen ilman selkeää alkua, tai loppua. Pidämme siitä todella paljon, emmekä ole sellaista käsityötä muualla edes nähneet. Seinäpinnat muistuttavat pikemminkin yhtä, yhtenäistä maalausta. Halusimme kotiimme raikkautta, joka syntyi vaaleiden seinien ja isojen ikkunoiden kautta. Lämpöä ja pehmeyttä tilaan haettiin puunsävyillä ja sistustuksessa korostui myös ripaus mustaa. Makuuhuoneen halusimme rauhoittaa siniharmaan eri sävyillä.

Tässä kohtaa en vielä ehtinyt miettimään sisustuksen värejä, sillä minun vanhan asunnon sisustus siirtyi automaattisesti myös tänne uuteen kotiin. Väreistä löytyi paljon sinistä, harmaata, beigeä ja valkoista. Tiedät kuinka muuton keskellä sitä tuppaa joustamaan jostakin ja minä joustin tässä. Päätin keskittyä sisustukseen myöhemmin ajan kanssa. Toki onneksi useat vanhat tavarat istuivat todella hyvin myös uuteen asuntoon, joten uutta ei tarvinnut varsinaisesti hankkia. Muutan kuitenkin tasaisin väliajoin sisustuksen värejä hieman. Nuorempana saatoin tehdä isojakin muutoksia, kun kyseessä oli yksi huone. Nyt muutokset ovat maltillisempia. Usein neutraalit beige, valkoinen, harmaa ja musta pysyvät vuodesta toiseen enemmän ja vähemmän, mutta haluan usein sekaan myös jotain väriä. Sinisen sijaan koin nyt vahvaa kutsua vihreään. Siis väriin, jota olin vihannut aina. Olin luovuttanut kaiken vihreän siskolleni, joka sattuu rakastamaan tuota väriä. Nyt niitä Kivi-tuikkuja ja maljakoita onkin sitten ikävä. Kaipaan selkeyttä pintoihin, mutta pehmeyttä ja lämpöä yksityiskohtiin. Sisustaminen on siksi niin siistiä, että siitä voi saada aina uutta inspiraatiota ja iloa! Kodilla on väliä omalle tasapainolle. Jos kotoa puuttuu zen-olo, ei sitä kyllä saa mistään muualtakaan…

Olen aikoinaan ollut kova netissä shoppailija. Tämä saattoi myös johtua assistentin työstäni, jolloin kahlasin näitä mieluusti läpi iltapäivän väsymyksen lamautettua minut kiinni tuoliini. Tilasin tuolloin paljon kodintavaraa Ellokselta, ja vanhasta tottumuksesta kenties päädyin selailemaan inspiraatiota tuolta tutusta paikasta. Muuton yhteydessä päätin, että makuuhuoneeseen on saatava täysin pimentävät pimennysverhot. Tämän lisäksi olen rakastunut pellavaisiin lakanoihin! Olohuoneeseen olen kuolannut jo tovin syvän smaragdin väristä sohvaa, jota olen onnistuneesti laimentanut saman värisillä sohvatyynyillä. Jään ehkä kuitenkin vielä miettimään sen uuden sohvan hankintaa. Tässä muutamia poimintoja, jotka saivat sen vanhan tutun sisustajan taas heräämään.

Jos inspiraatiota kaipaat, löytyy sitä tosiaan runsaasti Ellokselta. Kurkkaa uutuudet täältä! Mikä olisikaan parempaa puuhaa näin sunnuntaisin! Tässä muutama oma poiminta uutuuksista. Parasta muuten tässä on se, ettei tarvitse hikoilla yhtään missään, eikä kantaa mitään kotiin. AH!

 

“Your home should tell the story of who you are,

and be a collection of what you love”

Ihanaa sunnuntaita<3 -E