arki hyvinvointi Mieli Motivaatio onnellisuus Perhe ja suhteet Treeni

JOSKUS SE VAAN NAPPAA

Minifitness_hyva_olo_hetkessa elaminenOlen oppinut ottamaan rennommin. Se ei tarkoita suinkaan sitä, että olisin vastuuton tai holtiton. Koen itseasiassa hallitsevani elämäni eri osa-alueet jopa aikaisempaa paremmin. Kun elämään ei suhtaudu liian tiukkapipoisesti tai ennakoivasti, saa yksinkertaisesti aina paljon enemmän. Haluaisimme usein suunnitella asioita ja päätöksiä, mutta hyvin usein ne muuttuvat matkan varrella – kun emme odota tai vaadi mitään, tapahtuu usein paljon.

Olen iän myötä oppinut tietyllä tapaa hidastamaan ja pysähtymään jokainen päivä paikoilleni. Olen opetellut hengittämään ja kuuntelemaan ajatuksiani. Mutta olen myös oppinut kuinka käsijarrua ei tarvitse aina käyttää, vaikka joskus aikaisemmin olisinkin sitä mielelläni veivannut. Hetkiin on tartuttava ja isoja palikoita liikuteltava kuuntelemalla omia arvoja ja tunteita. Kartta on joskus unohdettava ja annettava laivan seilata omalla painollaan – omaa sisäistä ääntä kannattaa aina seurata, sillä se antaa lopulta ne parhaat neuvot ja suunnat.

Mikään kokemus ei ole koskaan turha tai huono, vaikka sen sävy joskus harmaa olisikin. Siksi ehkä opimmekin luottamaan omiin tunteisiimme ja kykyihimme paljon enemmän, kun koemme useita tunnetiloja, ihmissuhteita ja tilanteita. Olemme täällä opettamassa toinen toisiamme. Sitä kautta oivallamme itse kuka sinä olet. Pelkät ääriviivatkin itsestäsi riittävät, sillä emme tarvitse valmista kuvaa ikinä – eikä siitä koskaan sellaista tulisikaan.

Olen lukenut viime aikoina myös kirjallisuutta, jossa puhutaan paljon siitä, kuinka elämä on vain tässä hetkessä. Se tulisi elää kuin se saattaisi loppua ennen kuin itse niin haluaisimme. Uskon että tuo ajatus saa meidät elämään vapaammin, rakastamaan lujemmin, kokemaan uusia asioita ja ennen kaikkea uskaltamaan enemmän! Mitään tekemääsi et jää katumaan, vaan ainoastaan niitä mahdollisuuksia joita et koskaan käyttänyt.

Myös tänä vuonna tulen heittäytymään astetta enemmän kuin aikaisemmin. Miksi? Koska jokainen vuosi täällä on tehnyt kiitollisemmaksi ja onnellisemmaksi. Siihen on mielestäni hyvä pyrkiä, parempaan tasapainoiseen olotilaan, jossa voi hyvin. Elämää ei tule pelätä, vaan tee tänään se mitä ajattelit siirtäväsi huomiselle. Tee jo huomenna se mitä olit ajatellut tekeväsi “joskus tulevaisuudessa”.

Minifitness_onnellisuus

 

-E <3