arki arvonta Elämäntyyli juhlat Treeni

Jouluruuhkaa

*Kaupallinen yhteistyö; Mercedes-BenzMinifitness_Mercedes Benz_A220d automatic

Tuntuu että ihmiset heräävät joulun tuloon vasta kun se ensimmäinen lumipeite laskeutuu maahan. Ainakin itse lukeudun näihin tyyppeihin, joiden joulufiiliksen sytyttää se valkoinen maa. Sitä voi alkaa tämän “ihmeen” jälkeen puuhailemaan vasta ihan oikeasti kaikkea jouluun liittyvää. Meillä kotona vietetään tosiaan joulua sekä hanukaa. Vietimme yhdistettyä hanukaa ja joulua christmakahia perjantaina ystävien kesken kotona yhteisen illallisen ääressä ja huomenna maanantaina juhlimme hanukaa Danin suvun kanssa. Sen jälkeen tuleekin minun vuoroni, se joulu! Juhlia siis piisaa, joka tarkoittaa paljon yhdessä oloa. Se tarkoittaa myös paketointia ja keittiössä hääräämistä. Eikä pidä unohtaa niitä shoppailukierroksia ympäri kaupunkia! 

Näin joulukiireiden ja vilskeen alla sain siihen sopivan kaverinkin. Valitsin seuraavaksi koeajooni Mercedes-Benz A-sarjalaisen, joka lupasi vauhdikkuuden lisäksi turvallisuutta. Tämä 220d neliveto on aivan täydellinen kaupungilla tsompailuun ja nousikin Mercedes-Benz kiertueen ehdottomaksi lempparikseni. Luulen että en ole ainoa, sillä ulkonäkö miellyttää jykevän varmalla sporttisuudellaan ja auton hallittavuus on todella omaa luokkaansa. Tästä autosta (ja minusta) ei katu-uskottavuutta puutu.

Kompaktin kokonsa ansiosta tuntuukin auto mielettömän varmalta, eikä egokaan pääse kärsimään tämän modernin ulkonäön ja ärhäkän kiihtyvyytensä ansiosta. En ollut meillä ainut joka liputti tämän A-sarjalaisen puolesta! Takakonttiin mahtuu helposti kaikki ostoksetkin, joten koosta ei pidä hämääntyä. Meistä pienistä on moneksi.Minifitness_Uniikki Minifitness_Mercedes kiertue

Tänään satoi viimeinkin lunta ja hieman kauhistelinkin, kuinka sekaisin aamuliikenne tulee olemaan. Se on jännä ilmiö, joka toistuu joka vuosi. Ensimmäiset lumet ja jengillä menee tunteisiin liikenteessä. Vielä pienenä mausteena tuo aina yhtä tahmea maanatai. Kahvia täytyy varata extana! 

Tästä A-sarjalaisesta löytyy tähän liittyen hyvin mielenkiintoinen turvallisuuteen liittyvä ominaisuus. Distronic plus-ominaisuus säilyttää automaattisesti halutun etäisyyden edellä ajavaan autoon. Sen rennon puolen lisäksi tämä auttaa vähentämään peräänajojen riskiä tunnistamalla mahdolliset vaaratilanteet ja reagoimalla niihin tarpeen mukaan. Etäisyyden voi itse helposti määrittää, jolloin järjestelmä on hyödyllinen myös kaupunkiajossa ja jatkuvasti pysähtelevässä liikenteessä. AAMURUUHKAN AUTO<3 Se voi jarruttaa auton tarvittaessa pysähdyksiin saakka ja myös kiihdyttää jälleen ajonopeuteen. Tämä on jopa hieman pelottavakin ominaisuus, sillä sehän muistuttaa sitä tulevaisuuden robottiautoa! Ensimmäisellä kerralla fiilis oli todella outo. Jännitti pysähtyykö tämä, mutta sen jälkeen järjestelmään syntyi luotto ja ajamisesta tuli jälleen astetta miellyttävämpää.

Tästäkin mallista löytyy peruutustutka, joka on tällaisen vinoparkkeeraajan pelastus! Siinä tilanteessa ei nimittäin näkisi yhtään mitään ilman tuon vempeleen avustusta. Kuvan lisäksi laite kertoo selkeästi oikean ohjauskulman ja etäisyyden. Autosta ei löydy oikeastaan lainkaan turhiksi luokiteltavia ominaisuuksia. Koen edelleen luksuksena oman Spotifylistan popituksen! Nyt kun luntakin on tullut, voin vihdoin luvan kanssa soittaa pelkästään joulumusaa…Minifitness_Mercedes-BenzMinifitness_koeajo_a220d

Minifitness_Liikenteessä_koeajo

En muista miksi olimme liikenteessä kahdella autolla, mutta siihen täytyi olla hyvä syy. Dan nimittäin jotenkin kummasti haluaa mielellään minun ajavan ja hänen somettavan. En voinut vastustaa kiusausta Danin ajaessa omalla autollaan liikennevaloihin. Oli ihan pakko ajaa viereen ja testata mihin tästä (ja minusta) olisi. Kaasujalkani toimi yhtä hyvin kuin räjähtävä kyykkykin. Sen jälkeen Dani ilmoittikin, että haluaa koeajaa tämän seuraavaksi. Luulen että tämä on ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto omaksi autokseni!

Ihmettelin siinä tönöttäessä mistä autosta saa kytkettyä päälle sportin. Selvisikin siinä hetken testailtuani, että niitä vaihtoehtoja löytyi muutama muukin. Auton Dynamic select-ominaisuudella pystyy säätämään esimerkiksi ajon taloudellisuutta ECO-toiminnolla. SPORT-asetuksella auto hyödyntää taas koko kapasiteettinsa sporttisuuden ja kiihtyvyyden suhteen. Järjestelmästä löytyy myös INDIVIDUAL-asetus, joka personoituu täysin kuljettajan ajokäyttäytymiseen sopivaksi. Varmaan tiedätte mitä käytän eniten?

Muistakaa turvallisuus liikenteessä ja erityisesti maanantaina. Varatkaa sitä kahvia vähän extrana. Jouluruuhkissa malttia kehiin ja joululaulut soimaan niin hyvä tulee! <3

-E