Elämäntyyli juhlat treenaaminen Treeni Yleinen

Juhlat ja alkoholi

Oletko pohtinut kuinka monta ylimääräistä kaloria kerrytät iltaisin muutamalla viinilasillisella? Paljonko tästä tulee viikossa? Ei ihme, jos painonpudotus ei onnistu. Entäpä tämä glitteri marras-joulukuu, kun pippaloita riittää joka viikolle. Suosittelen tekemään valintoja, jotta elämä pysyy hallinnassa. Valitse juhlista vain muutamat, joissa annat itsellesi luvan hieman herkutella ja juoda pari lasia viiniä. Opettele sanomaan ei kiitos, ihan itsesi ja oman hyvän olosi vuoksi. Juhlissa voi käydä myös ilman tuota turvallista punaviinilasillista tai coctailpaloja. Syö hyvin ennen kotoa lähtöäsi. Pyydä juhlissa itsellesi vettä sitruunalla, jolloin et joudu piinaavien silmien uhriksi. Sulaudu joukkoon, tämä on paras neuvoni. Olen selvinnyt tällä konstilla todella monista karkeloista! Itse pystyn nauttimaan juhlista myös ilman alkoholia – Uskonkin siemailun olevan vain monelle tapa.

IMG_0838
Viikonloppuna olimme Indiedaysin Inspiration Blog Awardseissa, jossa palkittiin upeita bloggareita. Kuva Julia T

Oletteko ikinä kiinnittäneet huomiota, mitä lihasryhmää usein lauantaisin käydään salilla harjoittamassa? Ei ainakaan jalkoja. Varsinkin miehet, käyvät usein ennen lihastiskille menoa vetämässä salilla hyvät  discopumpit hauiksiin. Voivat sitten hyvällä mielellä vetäistä päälle V-aukkoisen, kahta kokoa liian pienen t-paidan – Tai pahimmassa tapauksessa vaimarin, eli hihattoman. Mitä veikkaatte kuinka suuren hyödyn he tästä treenistä saavat? (Jos unohdetaan ne mimmit ja paidat). Ainoastaan kalorikulutuksen, jonka he tasoittavatkin hyvin  nopeasti baaritiskillä.

Alkoholi estää lihaksen kehittymisen siksi, että se laskee testosteronitasoja kehossamme. Myös kehon palautuminen treenistä jää kokonaan väliin – Levossahan se kehitys tapahtui.  Kaiken tämän lisäksi, alkoholi sekoittaa aineenvaihdunnan aivan totaalisesti. Elimistön lepitiinitasot nousevat, joka taas estää vuorostaan rasvan palamisen kehossaHormoonitoiminnalla voi kestää jopa viikko palautua yhdestä illasta!

Syksy3 226

 Yleensä itselläni fiilis on normalisoitunut 2 päivän jälkeen, mutta todellisuudessa kroppa tekee edelleen korjaustyötä. Nykyään kun nautin alkoholia, on se usein viiniä tai kuohuvaa. Erityisesti illallisilla, viininmaistelu kuuluu asiaan. Henkilökohtaisesti en käy bailaamassa kovinkaan usein, vaan nautin paljon enemmän dinnereistä ja illanistujaisista. Pidän juhlimisesta silloin, kun siihen on jokin erityinen syy. Alkoholinkäyttö on mielestäni jokaisen oma asia, joten en lähde tuomitsemaan ketään sen suhteen. Haluan kuitenkin avata hieman muutamia seikkoja siitä, kuinka se vaikuttaa esimerkiksi treeniin – Varsinkin jos tavoitellaan tuloksia.

Lasillinen (12 cl) puolikuivaa valkoviiniä 100kcal

Pullollinen (0,33 l) kuivaa omenasiideriä 117kcal

Pullollinen (0,33 l) keskiolutta 132kcal

Syksy3 062
Dinnerillä Gaijinissä maistui heidän ihan mahtava granaattiomena drinkki!

Syksy3 064

Alkoholijuomat nostavat rajusti insuliinitasoja. Verensokeri heilahtelee ja seuraavana päivänä toipuessasi tuosta kaikesta, se laskee hyvin alas. Siksi saatatkin olla hieman masentunut tai kiukkuinen. Itseäni ärsyttää juomisessa ehkä eniten se, kuinka se huonontaa unen laatua! Olen varsinainen mörrimöykky huonojen unien jälkeen. Myös normaali ruokavalio ei välttämättä maita vielä päivänkään jälkeen. 

Mikäli on kuitenkin ihan pakko päästä treenaamaan ennen niitä pikkujouluja, suosittelen mieluummin kevyempää aerobista liikuntaa. Alkoholi kumoaa  osittain liikunnan vaikutukset, varsinkin salitreenin hyödyt. Laihduttajalle sanon suoraan, että alkoholin tulee jäädä projektin ajaksi. Kalorimäärät jotka juot kurkusta alas, ovat huomattavia. Kannattaa siis pohtia  A. Haluanko juoda extra-kaloreita? B. Hyödynkö tästä treenistä mitenkään, koska juon myöhemmin?

Tarvitseeko siitä treenaamisesta pikkujoulujen jälkeen edes mainita? – Älkää treenatko, vaikka huono olo ei olisikaan saavuttanut teitä. Kehonne yrittää kovasti vielä toipua edellisillasta.

IMG_0845
Kuva JuliaT, Paikka Kalus K

Juhliminen silloin tällöin, on mielestäni hauskaa ja joskus jopa varsin suotavaakin! Tavoitteellisille treenaajille, se ei kuitenkaan vain yksinkertaisesti tule toimimaan – Tuloksia on aivan turha odottaa, vaikka kuinka viikot noudattaisikin ruokavaliota ja treeniohjelmaa. Tässä hieman asioita, joita kannattaa puntaroida ja pohtia. 

 Hauskoja juhlia kaikille, ottakaahan iisisti 😛  

-E