PIZZAPOHJA KASVIKSISTA
Vaikka kunnon rapeaa pizzapohjaa ei yksinkertaisesti voita mikään, on mm. kukkakaalista ja porkkanasta valmistettu pizzapohja ihan huippu korvike näin kisakaudella! Valmistin sen itseasiassa mehulinkoon jääneestä kuitumassasta, joka koostui porkkanan, inkiväärin, sitruunan, chilin ja appelsiinin jämistä. Yhdistin tähän massaan vielä sitä kuuluisaa kukkakaalia!
Jos et ole keksinyt aikaisemmin käyttöä näille mehulingon jätteille, kannattaa ne hyödyntää esimerkiksi sämpylätaikinassa tai vaikka tässä pizzapohjassa – seuraavaksi taidan kokeilla jotain piirakkaa! Kiitos vain lukijalleni joka antoi idean sienipiiraasta.
Tämän kasvispizzan kalorit eivät tosiaan päätä huimaa, mutta jos kalorintarve iskee saa senkin paikattua helposti hieman tuhdimmilla täytteillä! Meidän pizzabaarista sai jokainen laittaa itse omat täytteet ja täytemenu näytti tältä;
- Kananmunaa
- Kalkkunapekonia (rasvaa 11%)
- Suolakurkkua
- Mozzarellaa
- Jalapenoja
- Paprikaa
- Kirsikkatomaattia
- Basilikaa
- Rucolaa
- Sulatejuustoa (kevyt, rasvaa 5 %)
- Sinappia
- Juustoraastetta
- Härän kylmäsavua (rasvaa 5%)
- Jokirapuja
- Nyhtökauraa
- Banaania
- Tuorepestoa
Omaan pizzaani päätyi yksi kananmuna, itsetehtyä tomaattikastiketta (tomaattia, valkosipulia, basilikaa, suolaa, mausteita), härän kylmäsavua, jokirapuja, suolakurkkua, rucolaa, basilikaa, pizzamaustetta, paprikaa ja kirsikkatomaattia. Illan yllättäjäksi nousi kuitenkin pizza, josta löytyi banaania ja kalkkunapekonia! Banaani kuulosti omaan korvaani liian oudolta, mutta toimi todella hyvin suolaisen kanssa. Vahva suositus!
Juurespohja on tavallista pizzapohjaa pehmeämpi, mutta mielestäni kukkakaalin pehmeä maku toimii kuitenkin kivasti! Pohjaan täytyy kuitenkin laittaa jotain sitovaa ainesosaa, kuten esimerkiksi tässä käytettyä mantelijauhoa. Tällä kasvisloadilla saa taatusti vatsan täyteen ja hymyn korviin! Käytin uunissa pizzakiveä, mutta resepti toimii hyvin ilman sitäkin.
HELPPO PIZZAPOHJA KASVIKSISTA 5 kpl
1,5 kg kukkakaalia
4 munaa
1 dl mantelijauhoa
Suolaa
3-4 dl kasvisjämät (porkkana,appelsiini,chili,inkivääri,sitruuna)
Laita uuni kuumenemaan noin 225 asteeseen. Hienonna kukkakaali esimerkiksi blenderissä (voit laittaa pohjalle aavistuksen vettä). Siivilöi kukkakaalin ylimääräinen neste pois ja sekoita tämän jälkeen pohjan loput ainekset kukaakaalin kanssa. Muotoile taikinasta leivinpaperin päälle kiekkoja ja laita pohja hetkeksi (noin 10-15 minuuttia uunista/pizzakivestä riippuen) uunin alatasolle kypsymään. Ota pohja uunista ja laita päälle haluamasi täytteet. Siirrä pizza takaisin uuniin kypsymään noin 10 minuutiksi. Tarkkaile pohjan kypsyyttä! Nauti lämpimänä tai kylmänä
Ihanan rentoa sunnuntaita <3 -E
Ihana saada Lolakin kuviin! Menee testiin ohje.
Hihii kiva kuulla! 🙂 -E
Moi Eevi 🙂 lueskellut sun blogia jo kai useita kuukausia ja tykännyt kovasti 🙂 viime aikoina olen vähän jäänyt kaipaamaan kuulumisia sun oman dieetin ja kisoihin valmistautumisen edistymisestä. Itsellä kunnonkohotusprojekti ollut päällä jo viimeiset 1,5 vuotta ja muiden edistymisen ja siihen liittyvien keinojen ahmiminen on nykyään jokapäiväistä 😀 Tsemppiä sulle kaikin puolin 🙂 !
Moikka Hellevi,
Kiitos palautteesta, sitä on kiva saada 🙂 Oikein hyvä saada myös lukijapalautetta juttutoiveiden osalta – toiveesi on kuultu ja lupaan kirjoitella asiasta tällä viikolla enemmän -E
Moikka! Jos mehulinkoa ei omista, niin miten tekisit ne kasvikset valmiiksi taikinaan? Entä laskitko yhtään kuinka monta kaloria omassa koko pitsassasi oli? Kiitos paljon jo valmiiksi 🙂
Herkullisen näköistä! Oisin tosi kiinnostunut kuulemaan mistä oot löytänyt kalkkunapekonia? olen etsinyt useista kaupoista ja ei tunnu tärppäävän. Tsemppiä dieetille!
Minkälainen mehulinko sulla on? Oon harkinnut sellaisen ostamista, mutta en osaa päättää minkälainen olisi hyvä. 🙂
Minä taas tykkään jauhelihapizzasta ja lakatuista varpaankynsistä <3
Ruotsissa banaani on jo ihan yleinen pizzatäyte. Siis aivan tautisen hyvää oli ku otti siihen viel lisäks kanan, ananaksen, kinkun ja majoneesin nam nam. Mut täytyy testata tota terveys pizaaki