Aamiainen Elämäntyyli hiilihydraatit hyvinvointi Kesä kesäkunto kesätreeni kiertoharjoittelu Proteiini ruoka terveellisyys Terveys treenaaminen Treeni

Kaikille sopiva kuntohaaste!

*Yhteistyössä Vaasan KuntoMinifitness_kuntohaaste

Tänä kesänä painotetaan pieniä valintoja, jotka vievät pitkälle! Haluan haastaa jokaisen teistä mukaan kesän kuntohaasteeseeni. Usein kesäisin salitreenit jäävät, mutta se ei ole syy olla treenaamatta. Oma kehonpaino on todella toimiva ja myös tehokas tapa treenata kehoa monipuolisesti. Sen hyötynä on myös se, ettei siihen tarvita mitään välineitä! Tähän treeniin ei tarvita salia, vaan sen voi tehdä vaikka ulkona säästä nauttien.

Treeni koostuu kolmesta eri liikkeestä, joista löytyy jokaiselle sopiva kuntotaso. Ideana on tehdä nämä kolme liikettä putkeen ilman taukoa, mikäli vain mahdollista. Kierroksia (sarjoja) voi toistaa esimerkiksi 3-5 kertaa mahdollisimman lyhyillä tauoilla. Sarjamäärät riippuvat kuntotasostasi, jolloin niitä voi joko vähentää tai jopa nostaa. 

Burbee x 10-15

Kyykky x 15-20/jalka

Vatsat x 15-20

Toista nämä liikkeet 3-5 kertaa. Pystytkö tekemään ne ilman taukoa? 

Muistathan ennen treeniä hieman lämmittellä kehoa noin 10 minuuttia ennen varsinaista treeniosuutta. Näin valmistat verenkierron, lihaksiston ja hermoston tulevaan treeniin, unohtamatta sitä tärkeintä -päätäsi!

Tämä on nopea treeni, joka rasittaa kehoa monipuolisesti. Yleisliike Burbee on tehokas koko kropan liike. Kyykkyvariaatiot ovat tehokkaita reisille ja pakaroille ja treenin kruunaa tietenkin se jokaisen himoitsema sixpäk-liike! Syke nousee ja rasva palaa tehokkaasti. Treeni on suunniteltu sellaiseksi, että sen voi tehdä oikeastaan missä vain – vaikka mökkilaiturilla. Tekosyyt siis nurkkaan ja pidetään sitä kuntoa yllä myös kesällä! Vaikka koko perheen voimin.

Treeni on kuitenkin vain 20 % tuloksista. Jopa 80 % tuloksista on sidoksissa ruokavalioosi. Kesä on monelle haastavaa aikaa, sillä silloin tekee mieli ottaa löysin rantein ilman stressiä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se mihin itsensä kesän aikana päästää (vai päästätkö?) , on edessä sitten syksyllä. Suosittelenkin kunnon ylläpitämistä myös kesällä, jotta hommaa ei ole kokonaisen pellon verran kynnettävänä taas syksyn koittaessa. Pieniä valintoja, ne riittävät pitkälle.Minifitness_Vaasan_Kuntohaaste

Erityisen tärkeää lihaksille on saada ravinnosta riittävästi proteiinia. On kuitenkin hyvä muistaa, että proteiini tarvitsee hiilihydraatteja imeytyäkseen kunnolla. Suomalaiset rakastavat leipää ja se kuuluu myös omaan vapaaseen ruokavaliooni kisakauden ulkopuolella. Usein herkuttelen sillä viikonloppuisin aamuisilla brunsseilla, tai iltaisin treenin jälkeen. Proteiinia saa muustakin kuin lihasta tai kananmunanvalkuaisista. Leivästäkin voi löytyä sitä luonnollista proteiinia!

Vaasan Kunto proteiini & Kuitu Ruis ja Kaura -leivät sisältävät proteiinia (15 %) ja kuitua (10 %) suoraan luonnosta. Herkulliset siemenet ja viljan jyvät ovat näiden pehmeiden leipien proteiinin lähteenä. Tämä maistuu herkulta grillinuotiolla kalkkunaleikkeen ja kasvisten kera! Ai että tuli vesi kielelle pelkästä ajatuksesta. Kaura-leipä sisältää mm. vatsan toiminnalle hyödyllisiä Chia-siemeniä, joista löytyy proteiinin lisäksi kuitua ja hyviä rasvahappoja. 

Kesällä saa ja pitääkin fiilistellä ja nauttia. Terveellisiä elämäntapoja on lopulta aika yksinkertaista ylläpitää, mikäli vain itse mielii nähdä mahdollisuuksia siihen. Hyvä olo tulee tiedätte kyllä mistä! Tekosyyt nurkkaan ja treenaamaan mun kanssa;)

Tehokasta viikonloppua kaikille -E <3