aerobinen harjoittelu elämäntapa Elämäntyyli Fitness hiilihydraatit hyvinvointi Kesä kilpailu Lisäravinteet Makeanhimo Matkustaminen Motivaatio Palautuminen Proteiini ravitsemus Terveelliset herkut Terveys treenaaminen Treeni

Käsilläseisonta-haaste ja liikkujan lisäravinteet osa I

*Kaupallinen yhteistyö:SportyfeelMinifitness_sportyfeel_Lidl

Laitetaan käyntiin Syksyn ensimmäinen ryhtiliike! Älä huoli, tämä ei tarkoita tylsää tai uuvuttavaa dieettiä, tai kymmeniä treenejä viikossa. Aloitetaan siitä että a. treenin pitää olla hauskaa b. sen tulee olla motivoivaa c. tavoite tulee olla saavutettavissa. Ruokavalioon annan vinkkejä paljon puhutulta lisäravinnepuolelta. Opit a. mitä lisäravinteita suosittelen ja kenelle b. mitä tuotteita voisit itse tarvita tukemaan treeniäsi. Käydään ensimmäisen osan kimppuun!

Treenituloksien tulee näkyä ja tuntua

Salitreeni, lenkkeily, pyöräily, uinti, Crossfit…valitse sinulle sopivin lajisi liikkua. Oli lajisi mikä tahansa, haluan haastaa sinut mukaan harjoittelemaan ja saavuttamaan yhdessä asettamiamme tuloksia! Käsilläseisonta oli aikaisemmin itselleni vain haave. Harjoittelin sitä aina välillä, mutta eihän siitä mitään tullut – yritin samantien suoraan käsilläseisontaa, vaikka järkevintähän olisi ollut harjoitella sitä askel askeleelta. Selkään sattuu ja horjuttaa liikaa. No ei ihme, sillä eihän se helppoa ole jos ei tiedä yhtään mitä tekee. Kun maltoin tehdä harjoittelua askel askeleelta, onnistui tuettu käsilläseisonta jo saman päivän aikana – ilman pelkoa tai kipua. Kyse on siis vain ja ainoastaan oikeasta tekniikasta! Tämä on äärinmäisen hauskaa ja sitä saattaa innostua jopa kaveritkin! Ota haaste vastaan ja opit seisomaan käsilläsi 30 päivässä.

Nyt on käynnissä Sportyfeel-käsilläseisontahaaste ”SportyBot”, johon haastan teidät lukijani mukaan. Tiedän että siellä on monia innokkaita, joilla on yhtä paljon intoa kuin meikäläiselläkin oppia uusia temppuja! Tehdään se siis yhdessä. Minun tavoitteena on pystyä kävelemään käsilläni. Tämä on haaste jossa jokainen voi onnistua, sillä saat valmiit ohjeet harjoitteluasi varten ja voit edetä juuri oman osaamisesi ja halusi mukaan. Tämä on syksyn ensimmäisen haasteeni sinulle! Aikaisempaa kokemusta et tarvitse.

Käsilläseisontahaasteen ohjeet voit tilata suoraan omaan puhelimeesi Whatsapilla, jonka voi tilata itselleen täysin maksutta! Ohjeet tulevat teksteinä ja kuvina, jolloin harjoitteet on helppo havainnollistaa myös itse. Tallenna numero 040 630 0173 puhelimeesi ja lähetä siihen WhatsApp-viesti “haaste” ja olet mukana. Ensimmäinen treeniviesti tulee 1.9. Pääpalkintona vuoden Sportyfeel –tuotteet. Minifitness_käsilläseisonta-haaste Minifitness_sportlife_blogger_bikinifitness

Liikkujan lisäravinteet

Lidl on laajentanut valikoimaansa myös lisäravinnepuolelle ja sieltä tämä käsilläseisonta-haastekin on saanut ideansa – kannustetaan ihmisiä kohti terveellisempiä elintapoja! Sarjasta Sportyfeel löytyy mm. proteiinijuomajauheita, -patukoita sekä urheilu- ja palautusjuomia. Mitä sitten tulisi käyttää, koska ja miksi? Lisäravinteet sopivat nimittäin ihan tavalliselle liikkujalle tukemaan mm. palautumista ja kehitystä. Miksi sitten lisäravinteita? Ne eivät korvaa tavallista ruokaa, vaan toimivat ruokavaliossa lähinnä täydentäjinä. On tilanteita, joissa niitä usein tarvitaan joko täydentämään ruokavaliota, tai helpottamaan sitä.

1. Palautusjuoma 

– Nopea ja helppo tapa varmistaa treenin jälkeinen tankkaus, joka myös imeytyy elimistöön helposti ja nopeasti nestemäisenä. Keho tarvitsee palautumiseen hiilihydraatteja, sekä lihaskasvuun vaadittavaa proteiinia. Palautusjuoma, jota kutsutaan usein myös palkkariksi pitää sinut myös helpommin terveenä, sillä treenin jälkeen kehon luonnollinen vastustuskyky on alhaisimmillaan. Flunssan voi lyödä kumoon näinkin yksinkertaisella tavalla, kuin nauttimalla heti treenin päätteeksi hyvin imeytyvää ravintoa, joka kulkee varmasti kassissa mukana! Usein monella ruokailu venyy helposti yli tunnin treenin päättämisestä. Silloin se paras aika hyödyntää ruoasta saatavat hyödyt on jo menetetty, joka vaikuttaa mm kehittymiseen ja palautumiseen. Palkkarit on siinäkin mielessä hyviä, että niissä ei ole ylimääräisiä kaloreita, kunhan valitsee itselleen sopivimman vaihtoehdon. Sillä on nimittäin merkitystä oletko dieetillä vai massakuurilla palkkareiden kaloreiden osalta.

– Voit valita palkkarista pelkkää proteiinia sisältävän jauheen ( esim. Whey pro+) ja nauttia sen kanssa banaanin, joka täydentää hiilihydraattien osuutta kätevästi. Toinen vaihtoehto on nauttia palautusjuoma, jossa on itsessään proteiinia, sekä hiilihydraattia (esim. Reco pro+). Näitä löytyy myös annospusseissa, jotka on varsin käteviä matkustellessa. Myös lajisi määrittelee palkkarisi! Kestävyysurheilussa kaloreita kulutetaan kehosta treenin aikana paljon, jolloin palautusjuomassa saa olla runsaasti myös hiilihydraatteja. Jos keskityt salitreeniin, on painotus usein proteiinissa, mutta en unohtaisi hiilihydraatteja ihan kokonaan.

Suosittelen; kaikille treenistä ja lajista huolimatta. Varma välipalana tai heti treenin jälkeen! Edullinen ja helppo veteen sekoitettava jauhe. Maistuu monelle!Minifitness_palautusjuomaMinifitness_sportyfeel_proteiinipatukka

2. Proteiinipatukat

Kuin treenaajan terveellisempää karkkia – ainakin jos minulta kysytään. Herkkulakossa nämä ovat sallittuja, mutta muistathan tutkia näissä ravintosisältöjä. Patukoita löytyy proteiinipainotuksella, mutta niissä on myös hiilihydraatteja. Kannattaa kiinnittää huomiota löytyykö tuotteesta sokeria ja paljonko rasvaa siinä on. Lidlin valikoimasta löytyy kaikkia vaihtoehtoja niin terveellisempään herkutteluun, kuin myös optimaaliseen ruokailuunkin. Näiden maku löi ällikällä meikäläisen, ihanaa pehmeyttä ja paljon vaihtoehtoja. Menivät ihan listakärkeen. Patukat ovat kelpo välipala silloin kun ruokavälit venyvät esimerkiksi palavereissa tai lentokoneessa. Patukoita löytyy myös laktoosittomana ja gluteenittomana. Edullinen ja kätevä vaihtoehto välipalaksi tai herkkuhampaan kolotuksen vaimentamiseen!

Suosittelen; Kaikille jotka haluvat tehdä viisaampia valintoja ja syödä treeniä tukevasti. Erinomainen apuväline kiireiselle pitämään ruokailuajat kontrollissa – tämän voi napata laukusta vaikka kesken palaverin, toisin kuin sen tonnikalapurkin. Edullinen ja saa melkein mistä vain!

Tsemppiä treeneihin ja syksyn ryhtiliikkeeseen – E <3