Aamiainen Bikini Fitness dieetti elämäntapa Elämäntyyli hyvinvointi Iho kehon puhdistus kehonhuolto kisakausi Palautuminen Superfoodit Terveys Treeni

Keho kuntoon ja rasva palamaan!

*Yhteistyössä Nu3

Minifitness_dieetti_rasvanpolttoSyksyn tulon voi tuntea niin ilmaston puolesta, kuin myös treenisalien täyttymisellä – aivan loistavaa tyypit! Nyt on taas hyvää aikaa ryhdistäytyä ja poimia itselleen sopivia vinkkejä virkeämpään oloon ja parempaan olotilaan. Syksyn tullen on ihana aloittaa jotakin uutta ja usein monilla starttaa mahdollisen kesätauon jälkeen treenit ja ruokavaliokin tuntuu kaipaavan kevennystä. Terveellisiä valintoja tehdään ehkä helpommin. 

Kaipaamme ehkä pientä puhdistusta, virkeyttä ja pientä boostia rasvanpoltolle näin tapahtumarikkaan kesän jälkeen. Päätin nostaa muutaman tuotteen, joita itse käytän päivittäin niin ruokavaliossani, kuin myös ihollani.Minifitness_nu3_tuotteet_dieetti

Mahdollisimman tehokasta rasvanpolttoa tukemaan käytän vihreä tee-kapseleita. Vihreä tee on nimittäin paras rasvanpolttoa tehoastava aine, jota on myös tutkittu paljon. Sen käyttö kannattaa aloittaa aina varoen, sillä osan keho voi reagoida siihen varsin voimakkaasti. Muista siis aloittaa aina uusien tuotteiden, erityisesti “vihreiden tuotteiden” käyttö maltillisesti.

Tämä on kuitenkin turvallinen tuote tukemaan rasvanpolttoa ja saattaa myös piristää. Vihreä tee-kapselit ovat myös edullisia hankkia. Niitä en suosittele käyttämään ympäri vuotta, vaan lähinnä esimerkiksi dieetillä kun kaipaat lisäboostia rasvan palamiselle.Minifitness_vihreää keholle_päivän ohje

Chlorella puhdistaa kehoa voimakkaasti ja on myös mainio proteiinin lähde! Chlorellassa on lisäksi suuri määrä rautaa ja kalsiumia, joten se on varsin monipuolinen kehoa hellivä ja jopa parantava tuote päivittäiseen käyttöön.

Chlorellaa löytyy jauheena ja tabletteina, joten sen voi sekoittaa mihin tahansa nesteeseen, tai lisätä vaikka smoothien sekaan. Kapselit sopivat henkilöille, jotka eivät pidä Chlorellan mausta. Tällöin ne voi huitaista helposti alas veden kera. Annostus kannattaa aloittaa maltillisesti ja nostaa vähitellen. Chlorella ja spirulina ovat hyvin samankaltaisia superfoodeja, mutta Chlorella puhdistaa kehoa voimakkaammin. 

Minifitness_NU3

Matcha on vahvin vihreä tee-valmiste, jota voi juoda niin kylmänä kuin kuumanakin. Kuvassa esiintyvä vispilä ei ole välttämätön, mutta auttaa jauheen sekoittamisessa nesteeseen. Ja onhan se söpö! 

Matchaa voi käyttää esimerkiksi paaston tai puhdistuskuurin aikana, kun tavallinen aamukahvi on pois ruokavaliosta. Se piristää ja virkistää kehoa voimakkaasti. 

Matcha sisältää paljon ravintoaineita, antioksidantteja, kuitua ja klorofylliä. Yksi lasillinen matchaa vastaa 10 lasillista vihreää teetä. Matchan hyvä puoli on myös sen tasainen energiavirtaus, joka kestää 4-6 tuntia. Perinteistä kofeiinipiikkiä ei siis oikeastaan synny, joten se myös rentouttaa virkistämisen lisäksi.Minifitness_Nu3

Magnesium öljy auttaa lihaksia palautumaan treenin rasituksesta ja se imeytyy suoraan kehon hyödynnettäväksi. Tableteissa imeytyminen voi olla heikompaa ja niissäkin imeytymisen määrään/magnesiumin laatuun vaikuttaa mitä magnesium “osaa” tuote sisältää. Magnesiumoksidi on usein huonoin imeytymisen kannalta. Magnesiumsitraatti ja magnesiumkelaatti ovat taas hyväksi todettuja imeytymisen kannalta. Olen itse todennut öljyn toimivan parhaiten, sillä se imeytyy iholta suoraan kehon hyödynnettäväksi. Kannattaa siis tarkistaa mitä valmistetta itse käyttää!

Magnesium auttaa mm lihaskramppeihin ja suonenvetoihin. Suomalaiset saavat magnesiumia eniten viljavalmisteista, juomista (kahvi ja mineraalivesi), muista kasviksista (peruna, hedelmät, marjat) ja maitovalmisteista. Kuitenkin kovaa ja paljon treenatessa, sekä erityisesti niukemmalla ruokavaliolla on magnesiumlisä todella tärkeä osa mm. palautumista. Itse suosittelen magnesiumlisää kaikille. Magnesiumia ei voi nauttia liikaa, sillä ylimääräinen magnesium poistuu kehosta automaattisesti.

Öljyssä voi olla myös lihaksia lämmittävä vaikutus, joka rentouttaa lihaksia ihanasti iltaisin. Öljyä voi laittaa myös ennen treeniä tai sen jälkeen. 

Boostia syksyn starttiin voit hakea helposti suoraan Nu3-verkkokaupasta! Minifitneksen lukijat saavat nyt –12% alennuksen 7.9 saakka koko valikoimasta. Hyödynnä ostoksilla koodia minifitness

Oikein virkistävää syksyn alkua <3 -E