arki hyvinvointi Mieli onnellisuus Perhe ja suhteet Terveys Treeni

KEHUN VOIMA

Minifitness_kehumisen_voimaLapsia kehutaan usein ja monista eri syistä. He ovat usein oppineet jotakin uutta, käyttäytyneet hyvin tai onnistuneet jossakin erityisen hyvin. Osaamme kehua heitä, mutta miten tämä jalo taito unohtuu meidän aikuisten keskuudessa? Tuon saman kehumisen kuuluisi kuulua nimittäin meidänkin elämään, sillä se vaikuttaa myös meihin ihan samalla tavalla kuin lapsiinkin. Kehuminen tuo hyvän mielen paitsi kehun kohteelle, myös sille joka kehuja antaa. Se vahvistaa, parantaa ja luo uutta. Parhaillaan se vahvistaa myös kahden ihmisen välistä sidettä. Sillä on isompi merkitys kuin edes uskomme. Se vaikuttaa positiivisesti mieleen ja kehoon – yksi pieni ele sinulta voi toisinaan myös muuttaa toisen ihmisen elämän suunnan parempaan. Tämä ei maksa mitään, mutta kantaa pitkälle.

Meillä kehutaan paljon. Minä kehun paljon. Enkä puhu nyt ulkoisista asioista, tai miltä joku näyttää. Tottakai nekin kehut kuuluvat elämään ja ovat mukavia kuulla. Parhaat kehut ovat sellaisia, jotka tulevat luonnostaan, pyyteettömästi. Kannustavimmat kehut liittyvät sisäisiin asioihin, kuten hyvin tehtyyn työhön tai siihen että on luotettava ystävä, hauskaa seuraa tai onnistunut jossakin tehtävässä hyvin – näistä asioista me kehumme usein myös lapsia. Kehut merkitsevät erityisen paljon silloin, kun ne tulevat joltakin lähimmäiseltä – puolisolta, perheeltä tai ystävältä.

Toisen hyviä piirteitä ja ominaisuuksia olisi hyvä kehua joka päivä. Se voi olla niinkin arkinen asia, kuin toisen laittama ruoka tai muiden pienien kotiaskareiden huomiointi. Myös itsensä kehuminen on terveen itsetunnon merkki ja kannustan jokaista myös siihen. On tärkeää tuntea olonsa tärkeäksi paitsi muiden toimesta, myös oman toiminnan kautta.

Arvostus muita ja itseään kohtaan näkyy kykynä harjoittaa tätä lahjaa säännöllisesti, omalla painollaan. Pieni kehu saattaa auttaa toista vaikeiden hetkien tai tilanteiden yli. Saatamme myös itse ylittää omia rajojamme arkisen kehun voimalla. Hyvällä on aina isompi vaikutus kuin uskomme!

Anna toiselle tänään parempi mieli kertomalla hänelle jotain hyvää. Voimaannuttavaa viikkoa kaikille <3

Minifitness_Supermass_lisaravinteet_juomapullo

 

-E