aerobinen harjoittelu arki Blogi Elämäntyyli hyvinvointi Kesä Lisäravinteet Palautuminen Resepti smoothie Terveys treenaaminen Treeni

Kesän smoothiet ja nesteyttäjät

*Kaupallinen yhteistyö; M-Webstoreeeviteittinen_kesan_smoothiet_reseptitKuuma sää hellii meitä ja näyttää siltä, että tästä lämmöstä saa nauttia vielä pitkään. Minä en valita, sillä rakastan tätä. Aineenvaihdunta toimii tehokkaammin, mieli on virkeämpi ja koko mimmi pysyy aktiivisena. Sisällä käydään vain lähinnä tekemässä töitä ja nukkumassa. Tykkään myös treenata ulkona kun tulee kunnolla hiki!

Mitä syödä kuumalla? Olen kuullut monelta kuinka kuumuus vie kokonaan ruokahalun. Olen itse toteuttanut kuuman sään ruokavaliota tämän kesän. Aamulla treenit, sitten vasta aamiainen joko smoothien tai smoothie bowlin muodossa. Myöhemmin päivällä salaattilounas ja välipalaksi olen usein hakenut suomalaisia marjoja, sekä tuorepuristettuja mehuja (Powaun puhdistava vihermehu tai energisoiva mehu). Myös kylmät lohileivät ja munakkaat ovat uponneet erittäin hyvin. Illallinen on valmistettu grillin kautta ja tämä pysyy pitkälti kalan/lihan ja kasvisten ympärillä. Kasvikset täyttävät hyvin ja niistä saa runsaasti suojaravintoaineita. Iltapalaksi olen syönyt herajäätelöä, joka valmistetaan samoin kuin smoothie, mutta nestettä tulee paljon vähemmän. Päälle voi ripotella lakusuolaa! Kyllä muuten kelpaa. Hiilihydraatiksi on valikoitunut joko tuorepuuro/puuro tai kauraleivät grillissä. Simppeliä, mutta erittäin hyvää ja toimivaa.

Ruokailuiden välissä on tärkeää muistaa riittävä veden juonti ja ottaa tarvittaessa nesteyttäjää mukaan treeneihin. Kookosvesi on luonnollinen nesteyttäjä, joka tekee hyvää mm suolistolle. Jos puhdasta urheilijuomaa kaipailee, suosittelen kaupasta saatavien sijaan M-Nutritionin Ultimate Sport Drink-jauhetta, joka sisältää laadukkaita ja todella nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja , proteiineja ja elektrolyyttejä. Ultimate Sports Drink parantaa kestävyyttä ja suorituskykyä harjoituksen aikana, sekä tehostaa palautumista. Myös Pro-Fuel on loistava vaihtoehto treenijuomaksi. Näissä plussana on laatu, imeytyvyys, sekä loistavat maut. On hyvä muistaa että jo muutaman prosentin nestevaje vaikuttaa negatiivisesti suoritukseen. On siis tärkeää muistaa juoda ennen hikoilua, treenin aikana, sekä myös sen jälkeen.

Muista vielä tämä! Saathan tarpeeksi suoloja? Lisää suolaa (vuorisuola, ruususuola) riittävästi ruokaan, sillä hikoilu haihduttaa kehosta paljon suoloja. Voit tarvittaessa lisätä suolaa ja sitruunaa myös juomaveteen.

eeviteittinen_blogi_lakritsi_kirsikkasmoothie_resepti

Tässä muutama kokeilemisen arvoinen smoothie-resepti – ne toimivat täydellisesti näillä helteillä<3

Hellepäivän herkku – LAKRITSI-KIRSIKKASMOOTHIE

200 g pakastekirsikoita

1 banaani

30 g HydroIso suklaaherajauhetta

1 tl lakritsijauhetta (Mill & Mortar)

2 dl Alpro Coconut-chocolate -juomaa

Ripaus suolaa

Lisää blenderin pohjalle ensin puolet nesteestä. Kaada perään marjat, banaani ja kuivat aineet. Lisää päälle loput nesteestä ja hurauta kunnes smoothie on silkkisen pehmeää. Nauti kylmänä!

eeviteittinen_aamusmoothiebowl_resepti_helppo_kesa

Smoothie bowliin saa laitettua päälle marjoja ja sokeritonta mysliä. Tähän on mahdotonta kyllästyä, sillä makua on helppoa vaihdella marjoilla ja maustetuilla herajauheilla. Päälliseksi kelpaa niin pähkinät, kookosmannat, maapähkinävoit, siemenet, hedelmät kuin yrtitikin.

MARJAINEN AAMUBOWL (2 henk)

50 g 2 Whey protein, mansikka tai vanilija

1 banaani

250 g herukkamix (pakaste)

2-3 dl kookosvettä

Vahvaa minttua tai basilikaa

(1 rkl spirulinaa tai muuta viherjauhetta)

Ripaus suolaa, kardemummaa ja lakritsijauhetta

Lisää blenderin pohjalle ensin puolet nesteestä. Kaada perään marjat, banaani, yrtit ja kuivat aineet. Lisää päälle loput nesteestä ja hurauta kunnes smoothie on silkkisen pehmeää. Nauti kylmänä!

 

Viilentäviä hetkiä ruokapöytään! -E