arki Bikini Fitness dieetti Elämäntyyli Fitness kilpailu Kilpaurheilu kisakausi Motivaatio treenaaminen Treeni

KOMPASTUMISIA

Minifitness_kisadieetti_vaikeuksia8 viikkoa kisaviikonloppuun. Nyt voisi sanoa että kiire tulee, mutta en sano! Kuntoon ehditään kyllä jos mitään ikäviä takapakkeja ei enempää oteta. Kaikki kompastumiset eivät ole aina meistä edes kiinni, joka on yksi lajin haasteistakin. Tässä on vaadittu pinnan venyttämistä ja sitten vielä vähän lisää. Toisinaan homma luistaa niin että poskiin sattuu! Semmoista tämä on, vuoristorataa. Sitä se oli viime syksynä ja sitä se näköjään on jälleen kerran. Uskoa koetellaan ja silloin katsotaan millaiset kortit meillä on kulloinkin käsissä. Luovutatko vai taisteletko kovemmin? Tässä lajissa et voi koskaan tietää mitään ennen kuin kisapäivänä. Voit vain ja ainoastaan tehdä kaiken täysillä – se on ainut tapa olla itse tyytyväinen omaan suoritukseensa. 

Tänään teki mieli heittää hanskat tiskiin. Se kuitenkin kesti vain pienen hetken, kunnes se sisäinen palo kuitenkin voitti. Olin tänään ensimmäistä kertaa tänä vuonna kävelemässä ulos salilta ennen kuin olin edes ulkokenkiä jalastani pois ponkaissut. Vatsaan sattui niin että olisi tehnyt mieli huutaa. Tämä viime päivien olotila on ollut suoraa valtataistelua pääkopan kanssa! Vatsani ei voisi turvonneempi enää olla ja fiilis on varsin kammottava. 

En tiedä vielä mikä vatsaani vaivaa. Pallomaha on rasittanut homman etenemistä nyt kaksi viikkoa, joka alkaa jo vähän tuntumaan. Aineenvaihdunta ei toimi normaalisti, koska kroppa yrittää itsekin selvittää suolistoni salaisuuksia. Koska vatsani kunto huononi entisestään muutama päivä sitten, varasin ajan Vilho Aholalle Mehiläiseen. Hän toimii myös IFBB:n lääkärinä, joten lääkärivalinta oli selvä. Lajin kokonaisvaltainen ymmärtäminen lääkäriltä on tässä vaiheessa todella tärkeää. Se auttaa suunnattomasti urheilijaa ja sen stressikuorman käsittelyä. Tämä kysymys “MITÄ” pomppii silmilläni.

Ensi viikolla saamme vihdoin vastauksia ja toivon todella että tämä paranee pian. Tässä taistellaan aikaa vastaan, mutta ehkä pahinta on tietämättömyys. Kivun ja pahan olon kestää, mutta on todella vaikea keskittyä mihinkään kunnolla.Minifitness_mood_Positive

Kun siinä hikoillessani muistin mistä kaikesta suosta nousin viime vuonna, tiesin pystyväni siihen taas. Äärirajoilla mentäessä on kyllä tiedettävä hyvin oman kehonsa rajat ja vaatimukset. On myös osattava lukea sitä onko keho tarpeeksi kunnossa treenaamaan vai ei. Kroppa kuitenkin jaksaa hyvin ja energiaa piisaa loistavasti – siitä se ei ainakaan jää kiinni.

Salitreeni ei ole ihan aina kivaa. Aina minuakaan ei huvita sata lasissa. Tänään kaikki oli kiinni lähestymistavasta. En vaatinut itseltäni mutta kehotin vahvasti jäämään salille. Kuuntelin ja kuulostelin oloani. Kehotin kokeilemaan. Kokeilemisen jälkeen kehotin jatkamaan. Tuntui hyvältä. Reilun tunnin jumpan jälkeen oli hyvä fiilis ja vatsakipukin yllättäen unohtunut hetkeksi. Mielikin oli heti parempi treenin myötä. Toki tein myönnytyksiä treenin sisällön suhteen, mutta se oli välttämätöntä. Tässä ei ollutkaan kyse siitä täydellisestä treenistä. Tässä oli kyse siitä, nousetko jaloillesi vai et. Näetkö yhden vaihtoehdon vai näetkö useampia? 

Kaikki ei mene koskaan täydellisesti elämässä. Eteen tulee asioita kun tuntuu että miksi aina minä! Miksi juuri nyt! Ota ne vastaan. Älä kieltäydy, vaan ota ne vastaan sellaisena kuin ne eteesi tulevat. Vain niin voit löytää jotain mitä et ollut ehkä edes ajatellut aikaisemmin. Kaiva itsestäsi oma sisäinen voittajasi haastavien hetkien ja asioiden keskellä!

Positiivinen asenne saattaa olla avaimesi, kokeile. Mitään hävittävää tässä ei ole.

<3 -E