Elämäntyyli Energiantarve Lisäravinteet Makeanhimo Mieli Motivaatio Ostoskassi ravitsemus ruoka terveellisyys Treeni Tuoteselosteet Yleinen

Kohtuus kaikessa

Minifitness_ruoka_terveys_valinnat

Kuulin tässä taannoin tarinan Amerikkalaisesta miehestä, joka oli päättänyt laihduttaa. Hän ihmetteli kuitenkin sitä, miten hän ei laihtunut vaikka osti pelkästään terveellisiä ruokia. Niinkuin meilläkin täällä Suomessa, Jenkeissäkin tuotteisiin on merkitty erilaisia leimoja ja ilmaisuja kuinka tuote on sydämellesi hyväksi tai se sisältää vähemmän rasvaa tai sokeria. Kuten me varsin hyvin tiedämme, suurinosa on silmälumetta. Haluamme uskoa niihin, sillä haluamme uskoa parempaan. Haluamme päästä helpolla. Se taitaakin olla monessa tapauksessa se itse herra kompastuskivi – laiskuus.

Tämän Amerikkalaisen miehen tapauksessa kompastuskivi oli lopulta se, että hän söi määrällisesti liikaa.

Minifitness_terveys_eroon sokerista

Kuvat Sami Siilin, Meikki ja hiukset Milla Helminen

Ei, terveellistäkään ruokaa ei voi syödä niin paljon kuin haluaa. Tämähän olisi muuten pirun helppo homma! Rakastan terveellisiä juttuja niiden makumaailman, koostumuksen ja niiden tuoman energisen olon puolesta. Mutta omien haastavien geenieni kanssa tulee olla tarkka, kuinka paljon ja mitä, jotta kehoni pysyy balanssissa. Kuitenkin yksi selkeä meitä lihottava tyyppi on sokeri. Tässäkin, vaikka hedelmät ovatkin luonnon omaa tuotantoa ja luokitellaan yleisesti terveelliseksi, ethän sokeudu. Niissä on sokeria! Kehomme pahin koukuttaja. Jos pyrit pääsemään eroon esimerkiksi kehosi sokeririippuvudesta, kannattaa ruokavalio puhdistaa sokerista kokonaan. Jos olet tasapainossa etkä kaipaa muutosta, 1-2 hedelmää päivässä on ihan ok. Itse suosin mieluummin marjoja. Yleisellä mittapuulla marjoissa on vähemmän kaloreita ja sokeria kuin hedelmissä. Nauti kesän ihanista ja maistuvista Suomalaisista marjoista!

Kuluttajien tulee lopulta tietää yllättävänkin paljon tuoteselosteista ja muista merkinnöistä, sillä kaikkea ei voi edes lukea suoraan purkin kyljestä. Asioita piilotellaan ja sinun kuuluisi tietää mitä etsiä. Valista siis itseäsi ja tule entistä tietoisemmaksi asioista. Esimerkiksi kaikki proteiinipitoiset välipalat eivät ole automaattisesti terveellisiä, vaikka ne sisältäisivätkin sitä proteiinia! Mitä muuta siinä patukassa on? Kurkkaappa paljonko sokeria siihenkin on saatettu laitaa ja mitä kaikkea sellaisia ainesosia löydät listalta, joita et edes tunnista? Se on ehkä itselleni asia, jota olen miettinyt viime aikoina paljonkin. Vaikka pidänkin itseäni kohtuullisen valistuneena näissä ruoka-asioissa, kyllä minuakin viilataan joskus linssiin. Varsinkin jos en vaivaudu tutustumaan tuotteeseen kunnolla. Olen haalinut kuin huomaamattani kirjoja raaka-ravinnosta ja puhtaista raaka-aineista valmistetuista herkuista ja ruoista. Nämä asiat herättävät ja hyvä niin.

Minifitness_energiaa kehoon ruokavaliosta_puma

Olen pohtinut myös ihan perinteisen palautusjuoman sisältöä. Millä se on makeutettu ja onko tässä mitään luonnollista? Tästäkin etsin nyt ehkä keholleni hieman luonnollisempaa vaihtoehtoa. Miksi pohdin näitä asioita? Paitsi että haluan voida hyvin ja elää kehoni kanssa mahdollisimman energistä elämää, haluan myös vaikuttaa ja toimia esikuvana muille. Haluan lukijoiden ottavan omia askeleitaan, sellaisia oman kokoisiaan. Minä annan vain paloja joista voitte joko ottaa hetken pohdittavaksenne, tai todeta ettei se kiinnosta teitä. Oma kiinnostukseni heräsi varmaankin tähän luonnolliseen ja luomu-ajatukseen haastavan aineenvaihdutani kautta. Se on aina ollut kinkkinen ja siksi joudunkin kiinnittämään huomiota sen optimaaliseen toimintaan entistä enemmän. Kaikki mitkä tukkivat ja hidastavat kuona-aineiden poistumista ja ravintoaineiden imeytymistä ovat kuin syöpäläisiä sisälläsi. Kaikki pysähtyy ja voit huonosti.

Keinotekoisia aineita on paljon ja niiltä on vaikea välttyä täysin. Mutta muistathan että valintoja voi aina muuttaa ja parempia vaihtoehtoja on aina. Vaikka tuote olisi esimerkiksi kaloriton ja täysin sokeriton, pohdi mistä se sitten on valmistettu? Keinotekoiset aineet kun tuppaavat olemaan sellaisia piruja, että ne jämähtävät kroppaan. Selluliitti kasaantuu vaikka urheilisit ja söisit miinuksilla? Aineenvaihdunnassasi voi olla isoja puutteita ja virhetoimintoja. Kehomme ei osaa käsitellä näitä vieraita aineita ja siksi ne jäävät vaikka sitten niihin reisiin kiinni. Ne osoittavat mieltään, niin minäkin tekisin. 

Kaikessa ei tarvise hifistellä viimeiseen suupalaan saakka. Usein pienet asiat kuitenkin saattavat muuttaa isoja asioita . Muistetaan kohtuus kaikessa , puolin ja toisin <3 Energinen E