elämäntapa Elämäntyyli hyvinvointi Terveys Treeni Yleinen

Koska meistä tuli ilkeitä?

Minifitness_aavepyörä_liikenneMonet ovat varmasti seuranneet mediassa esiin nostettua pyöräilijän tapaturmaista kuolemaa. Tapaus on herättänyt paljon kohua ja syystäkin. Pyöräilijään suivaantunut autoilija ajoi viime viikolla pyöräilijän päälle ilmeisesti tahallaan ja tästä teostaan hän saa nyt maksaa varmasti koko lopun elämäänsä. Pyöräilijä kuoli autoilijan huonon päivän vuoksi. Tämä on aivan kammottavaa ja sydäntä särkevää. Kuka ihminen tekee edes kiukuspäissään tuollaista? En usko että autoilija ajatteli asiaa sen pidemmälle, vaan halusi purkaa kiukkunsa ja antaa opetuksen pyöräilijälle. Hän ei vain ajatellut kuinka pysyvää tämä teko saattaisi olla. Kaiken huipentuma oli autoilijan pako paikalta. Koska nämä “opetukset” liikenteessä oikein loppuvat?

Oletteko te huomanneet tämän vihastumisilmiön ihmisissä? Sitä turhautumista puretaan helposti liikenteessä, kun pinna on kireällä ja kaikki ei suju omien toiveiden mukaan. On nostettu esiin Suomen taloudellinen tilanne, jossa on mielestäni perää. Ihmisillä ei ole hyvä olla, sillä taloudellinen tilanne saattaa olla varsin stressaavaa ja ajatukset pyöriä lähinnä oman taloudellisen selviytymisen ympärillä. Raha, tuo paholainen. Syytämmekö siis sitä? 

Milloin aloimme elämään pelkän rahan perässä? Oikeasti. Sitäkö varten me täällä elämme – onko onnellisuutemme varallisuudesta kiinni? Toki hyvä taloudellinen tilanne tuo turvaa ja raha on perheissä varmasti yksi isoimmista kinastelunaiheista kun nyörit ovat tiukalla.

Elämästä nauttiminen ja onnellisuus ei pitäisi olla kiinni rahasta. Jos sen varaan elämänsä perustaa, on sen kantama aika heikko. Se elää, pitäisikö sinunkin? Meidän pitäisi keskittyä asioihin joihin voimme vaikuttaa. Joka päivä tulisi löytää asia josta saa iloa. Täytyy pysähtyä ja muistaa olla onnellinen edes jostakin. Jokaisella meistä on hyviä asioita elämässä.Minifitness_GarciaJeans_outfit

Muistan kuinka tiukkaa eläminen oli opiskellessani. Minulla on silti hyviä muistoja niiltäkin ajoilta, rahan puutteesta huolimatta. En ollut tyytymätön elämään rahan vuoksi. Edelleen elämässä tulee aikoja kun joutuu miettimään oman budjetin raameja uuteen uskoon, mutta ei se tuo minulle tai kenellekään muulle oikeutta purkaa kiukkuaan tai turhautumistaan muihin. Onnellisuuttani ei määritä killingit – mutta en sano etteikö se helpottaisi elämää.

Meidän pitäisi yhdessä pysähtyä miettimään tätä maassamme vellovaa liikenneraivoa ja yleistä synkkää mielialaa – kuinka jokainen kykenisi parantamaan omalla toiminnallaan ja asenteellaan yhteistä eloamme täällä. Onko sinne auton rattiin pakko mennä jos ei siellä liikenteessä kestä pinna? Bussit liikkuvat ihan kivasti ja siinä istuskellessa voi vaikka lukea stressittömästi kirjaa. Näin selviät paikasta a paikkaan b, ilman sitä hikistä paitaa.

Paras tapa lievittää stressiä? Monelle voisi auttaa sen kaiken ahdistuksen ja stressin purkaminen liikuntaan – tämä on vaihtoehto sille hikiselle paidalle! Oikeasti, se on terapeutti joka ei maksa mitään, mutta antaa ihan varmasti paljon enemmän kuin joskus edes muistamme.

Peace and love -E

Paita & housut – Garcia Jeans / Kengät – Vagabond / Kello – Paul Hewitt