arki Blogi hyvinvointi Lisäravinteet Resepti smoothie Terveys

Koska rasvahapoista tuli näin hyvänmakuisia?

*Kaupallinen yhteistyö: Bioteekkieeviteittinen_omega3rasvahapot_terve_keho_bioteekki

Puhumme paljon tuotteista, jotka edistävät ja ylläpitävät jollakin tavalla terveyttämme. Usein vannomme jonkin tietyn vitamiinin nimeen yli muiden. Vaikka jokaisella onkin oma tehtävänsä, on osalla ravintolisistä selvästi isompi vaikutus kuin toisilla. Yhtenä selvänä ykkösenä omaa terveyttäni tarkastellessa nostaisin esiin rasvahapot. Näin syksyn tullen meistä moni alkaa taas panostamaan terveyteen uudella sykkeellä ja nyt on hyvä hetki pohtia mitkä ovat huomionarvoisia asioita. Yhtenä isona haasteena ainakin meillä on ollut se, kuinka nämä nauttisi päivittäin. Kapseleista saattaa osalle meistä nousta ikäviä röyhyjä, toiset eivät saa nestemäistä Omega 3-valmistetta millään kurkusta alas. Toisilla taas saattaa olla vanhentunut käsitys rasvahapoista, sillä monesti kuulee kuinka “Se maistuu kalalle”. Mitä jos sanoisin, että meillä nautitaan omegat ihan huomaamatta jokaisella aamiaisella? Ainoa maku minkä Teemu tästä löytää on appelsiini.

Harva meistä taitaa aidosti pitää kalaöljyn mausta, mutta onneksi nykyään löytyy myös luonnollisesti maustettuja vaihtoehtoja. Tärkeintä on valita laadukas tuote, jonka voi usein tunnistaa hinnasta, sillä ne kaikkein halvimmat vaihtoehdot ovat harvemmin hyviä. Bioteekin Omega Oilissa on vahva ja riittoisa koostumus luonnollisessa muodossa; teelusikallinen (5 ml) päivässä riittää ja päiväannoksessa on 1 460 mg omega-3-rasvahappoja (EPA 360 mg ja DHA 910 mg). Öljyä on helppo annostella lasipullosta ja se säilyy avattuna jääkaapissa 60 vuorokautta. Omega Oilissa on hyvä, mieto maku oikeasta appelsiinimehusta. Ehkä siksi se toimii niin suoraan suuhun nautittuna, kuin osana ruoanlaittoakin. Sitä ei kuitenkaan pidä kuumentaa, joten sen voi laittaa valmiin ruoan joukkoon.

eeviteittinen_blogi_OmegaOil_Bioteekki_resepti_aamiainen eeviteittinen_smoothie_resepti_energinen_aamusmoothie eeviteittinen_smoothieresepti_hyva_aamu

Omega-3-rasvahappoilla on paljon muitakin tärkeitä tehtäviä kuin sydän- ja verisuonien hyvinvointi. Omega-rasvahapot ovat välttämättömiä kehomme solujen rakentamiseen ja solut määräävät oikeastaan kehon terveydentilan. Omega-3- ja omega-6-rasvahapot toimivat hermoston ja aivojen rakennusaineina ja vähentävät myös kudosten tulehdusreaktioita. On tärkeää saada niitä ruokavaliosta, sillä keho ei pysty tuottamaan tällaisia rasvahappoja. Rasvojen liian vähäinen kokonaissaanti voi pitkään jatkuessaan lisätä sairastumisriskiä, haitata palautumista ja aiheuttaa hormonihäiriöitä, puhumattakaan yleisestä terveydestä. Tänä päivänä laadukkaiden rasvahappojen riittävä saanti on haasteellista ilman ravintolisiä. Ravintomme ei ole yhtä ravinnerikasta kuin joskus aikaisemmin, jonka vuoksi ruokavaliota on välttämätöntä täydentää esimerkiksi juuri rasvahappojen osalta.

Kaikilla Bioteekin Omega-tuotteilla on Friend of the Sea -sertifiointi, joka takaa että niiden valmistuksessa noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita. Tämä on itselleni tärkeä aihe ja haluan valita tuotteeni mahdollisimman luontoystävällisesti silloin kun se on mahdollista. Kalastus tapahtuu kalakantoja ja vesistöalueita suojellen ja mahdollisimman vähäisin ympäristöhaitoin. Kalaöljy saadaan villikaloista, joten rehuja ja kasvuhormoneja ei ole käytetty. Kalat käsitellään heti pyytämisen jälkeen ja öljy puristetaan jo kalastusaluksilla. Omega Oilissa erityisen ainutlaatuista on ekologisuus ja jäljitettävyys.

eeviteittinen_piristava_appelsiinismoothie_resepti_aamu eeviteittinen_aamiainen_resepti_Omega3_smoothiessa

Omega-3-rasvahappojen hyötyjä

DHA edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina (min 250 mg DHA)

DHA edistää näön pysymistä normaalina (min 250 mg DHA)

EPA ja DHA edistävät sydämen normaalia toimintaa (yht. min 250 mg)

Tällä aamuisella smoothiella on ihan erityinen tehtävänsä. Se laittaa koneen käyntiin nopeammin kuin uskotkaan! Tämä boostaa aivojasi, aineenvaihduntaasi, sekä tukee kokonaisvaltaisesti terveyttäsi. Bioteekin appelsiininmakuinen omega-öljy sopii loistavasti esimerkiksi smoothien sekaan, sillä se tuo siihen luonnollista makua appelsiinista.

Piristävä appelsiinismoothie (2 annosta)

(tehostaa aineenvaihduntaa ja virkistää kehoa)

1/2 veriappelsiini

1 appelsiini

150 g mango-ananas-papaija mix (pakaste)

100 g vesimelonia

30 g vanilijaheraa

2 tl Bioteekin Omega öljyä

kourallinen minttua

Ripaus suolaa

Kuori ja pilko hedelmät. Lisää hedelmät ja loput ainekset blenderiin. Nauti heti!<3

eeviteittinen_blogi_hyvinvointi_rasvahappojen_merkitys_terveys eeviteittinen_blogi_resepti_smoothie

 

Nyt ihanan rentoa viikonloppua, kuullaan taas huomenna <3 -E