arki Blogi hyvinvointi Kuulumisia onnellisuus Perhe ja suhteet

Kuulumisia kotoa

eeviteittinen_kuulumisia_kotoa_itsenaisyyspaiva

Onko teillä perinteitä itsenäisyyspäivänä? Meillä ei ole sellaisia oikeastaan ollut, mutta tänä vuonna juhlistamme perinteisiä linnanjuhlia ystävien kanssa meillä kotona illallisen merkeissä. Koko homma lähti oikeastaan siitä, että he kutsuivat itse itsensä meille viettämään iltaa, jota en laittanut lainkaan pahaksi. Ihanaa että muutkin tykkäävät järkkäillä ja tehdä päätöksiä. Tämän idean keksijä on alunperin kotoisin Kuopiosta, mutta on muuttanut Turkuun miehen perässä – kuten me kaikki:D Jos meidän kaveripiiriä olisi uskominen sanoisin, että Turussa on Suomen parhaat miehet! Miksi muuten me kaikki tänne olisimme muuttaneet? Minulla on vain yksi turkulainen ystävä, jonka sekin on todella anti-turkulainen – valittaa siis samoista asioista kuin me kaikki tänne muuttaneetkin.

Olen asunut Turussa nyt vuoden verran ja olen vasta hiljattain löytänyt sen oman arjen, ystävät, työt ja aikataulut. Teemu on luonnollisesti ottanut hieman stressiä siitä, kuinka minä voin ja viihdyn. Sanoinkin hänelle tuossa muutama päivä sitten, ettei minusta tarvitse enää murehtia. Oma elämäni on vähitellen rakentunut yhtä enemmän minunlaiseksi. Yhtenä isona tekijänä on ollut ystävät ja heidän kanssa vietetyt hetket. Kiitos siis niistä hetkistä teille jokaiselle<3

On ihanaa kun on fiilis, että on kotona. Myös yhteinen kotimme on tottakai vahvistanut tätä oloani paljon. On eri asia hääräillä kahdessa eri kodissa, tai soluttautua toisen nurkkiin, kuin omistaa yhdessä asunto. Olen myös ihan viime viikkojen aikana löytänyt sen oman olon ihanuuden. Nautin yksin olosta myös täällä. Aikaisemmin se on tuntunut useimmiten ahdistavalta, vaikka asuessani Helsingissä rakastin sitä. Emme kuitenkaan ole haudanneet ajatusta kaupunkikodista Helsingissä. Se olisi helpompaa töiden kannalta ja toivottavasti tulee mahdolliseksi kakkoskodiksi ensi vuoden puolella! Toki näkisin myös perhettä ja siellä olevia ystäviä hieman helpommin.

eeviteittinen_joulunodotus_koti

Huomenna on luvassa Vastavoiman treeniryhmien yhteiset aamutreenit TFW:llä, jonka jälkeen valmistellaan illan kattausta ja menua. Olemme jakaneet jokaiselle pariskunnalle oman ruokalajin, joka helpottaa huomattavasti emännän ja isännän puuhaa. Aika kivuttomasti tuo illallinen siis sujuu, mutta lauantaina onkin luvassa sitten taas ne perinteiset joulubileet! Vuoden paras juhla, jonka olemme tänä vuonna tehneet mahdollisimman stressittömäksi. Tilasimme ruoat etukäteen, joten meille ei jää kuin pöytien laitto ja koristeleminen. Jännittää taas kuinka upeita ja hirveitä joulupaitoja porukka on saanut aikaiseksi. Viime vuonna voiton vei itsetehty joulupaita, jossa oli pehmolelua, jouluvaloa ja palloja! Ehdottoman hirveä ja siksi ansaitsi kivuttomasti voiton! Saa nähdä saanko tänä vuonna kuusta vielä juhliin, vai saapuuko se meille vasta myöhemmin.

Ihanaa iltaa ja nauttikaa olosta <3

Ps. kyllä olen syönyt puolikkaan piparkakkutaikinan pakkasesta (gluteeniton)

-E