Elämäntyyli Hieronta hyvinvointi kehonhuolto Motivaatio Palautuminen Treeni

Lahja itsellesi

Minifitness_Higroller_rullailuHighroller on tullut jäädäkseen. Se on vakiinnuttanut paikkansa meidän olohuoneen lattialta. Sinällään se ei sovi sisustukseen, mutta olen tarkoituksella pitänyt sitä silmieni edessä pienenä muistutuksena. Ajattelin sen tehoavan pelkällä läsnäolollaan. Niin, eihän se tosiaan rullaa puolestani, mutta se muistuttaa minua lihashuollosta. 10 minuuttia menee hujauksessa tuijottaen samalla Netflixiä. Sen läsnäolo on tuottanut tulosta! Hyvä minä.

Tykkään rullailla HighRollerilla erityisesti jalkoja ja käsiä, sillä asennot ovat helppoja. Liikkeet voi suorittaa vaikka olisi kuinka väsynyt. Sitä kehonuollon pitäisi ollakin, mutkatonta ja nopeaa. Tämä on oikeastaan lahja itselleni ja hyvinvoinnilleni. Voin antaa sen sille joka päivä! Lisää lihashuollosta voit lukea aikaisemmasta postauksestani täältä.

Minifitness_Highroller_kehonhuolto Minifitness_Highroller_jalkojen irroittaminen

Tietoisku: 

Rullauksessa kohdistetaan huollettavalle lihakselle painetta, jotta lihas saadaan rentoutumaan. Rennompaa lihasta on helpompi venyttää ja käsitellä. Koska venyvyyttä ja tätä kautta myös liikkuvuutta rajoittaa usein kireä ja paksuuntunut lihaskalvo, saadaan rullailemalla myös näitä paremmiksi. Tätä metodia voidaan hyödyntää niin ennen treeniä, kuin sen jälkeenkin. Ainoastaan tähän käytettävä aika on erilainen.

Mitä kovempi rulla, sen paremmin sillä pääsee käsiksi huollettavaan alueeseen. Liian pehmeä rulla menee ainoastaan lyttyyn allasi, jolloin se on lähinnä hivelyä, eikä auta oikeastaan mihinkään. Rullailu on harvoin miellyttävää sitä tehdessä, mutta jälkeenpäin olo on kevyt ja varsin erilainen!

Minifitness_HighRoller

Asiakkaani ovat joskus hieman laiskoja venyttelemään, tai edes rullailemaan kroppaa säännöllisesti. Vaikka jokaisen treenikalenteriin onkin merkitty kehonhuoltopäivät, saattavat ne silti tuntua jotenkin hankalilta toteuttaa. Kun asiakkaani valitteli kireitä lihaksia, hyödynsimme silloin ennen treeniä rullailua. Muutaman minuutin availujen jälkeen liike sujui aivan toisella tavoin! Sitä voi hyödyntää hyvin ennen treeniä lyhyinä avaavina rullauksina, treenien jälkeen, tai lepopäivinä palauttamaan lihaksia ja parantamaan liikkuvuutta sekä lihaksiston hyvinvointia. Tämä oli mielestäni hyvä esimerkki kuinka muutama minuutti kannattaa oikeasti hyödyntää tähän ja itseensä.

Tämä onkin oiva joululahja itselle tai jollekin muulle tärkeälle. Ainakin Kajaanin, sekä Kokkolan ja Kuopion Intersporteista saa näitä jo, sekä tottakai netistä. Ensi vuonna tarjonta laajenee myös tänne pääkaupunkiseudulle!

Voi hyvin -E