arki hyvinvointi Musiikki treenaaminen Treeni

LIIKKUMISEN NAUTINTO

 

Treenivinkki_samsung_langattomat kuulokkeet

En ole viimeisen neljän vuoden aikana ollut salilta pois koskaan näin pitkään. Vaikka en ole treenannut omia salitreenejäni, on tanssin opettelu vienyt meikäläisestä ihan kaikki mehut jokaikinen päivä. Fyysisen kuormituksen lisäksi myös pääkoppa käy ylikierroksilla varmaan 24/7 ja koko likan voisi iskeä lataukseen jokaisen päivän päätteeksi. Musiikki on aina ollut tärkeä osa omaa jaksamistani ja palautumistani, on sen rooli korostunut etenkin viimeaikoina. Saan musiikista tanssitreeneihin lisää potkua ja iltaisin käytän sen palauttavaa voimaa rauhoittumiseen. Vaikka treenimuoto onkin tämän kevään aikana muuttunut hetkellisesti täysin, kulkee musiikin voima aina mukanani! 

KEVÄÄN PARAS TREENIVARUSTE Päivitän biisilistojani joka viikko ja rakastan plärätä läpi uusia biisejä. Oikeanlaiset biisit kuhunkin treenaamiseen voivat ehdottomasti nostaa treenimotivaatiota. Erityisesti tanssin koreografian luomiseen sillä on parhaimmillaan ideoita nostattava vaikutus! Tämän lisäksi äänentoisto ja käyttömukavuus ovat tärkeitä niin treenatessa, autossa, kuin kotonakin. Musiikin kuuntelussa Samsungin Gear IconX-kuulokkeet ovat langattomien kuulokkeiden aatelistoa. Ne pysyvät nimittäin mukana treenissä kuin treenissä! Käyttömukavuus on loistava, vaikka kyseessä onkin nappikuulokkeet. Kuulokkeista löytyy myös muutamia aivan loistavia ominaisuuksia.

  • kolmen koon korvatyynyt (kerrankin hyvin istuvat ja pysyvät korvissa kovassakin menossa)
  • Säilytyskotelo, joka samalla lataa kuulokkeet (aivan loistava ominaisuus!)
  • Kuulokkeet toimivat kosketuksella, etkä tarvitse johtoja tai puhelintasi treenin aikana. Voit myös vastata puheluihin kesken treenin
  • Kertoo lenkillä esimerkiksi nopeuden, etäisyyden, kuluneen ajan ja kalorikulutuksen
  • Kun Gear IconX:n synkronoi treenien tai lenkin jälkeen älypuhelimen kanssa, oman edistymisensä ja tilastotiedot näkee S Health -sovelluksesta. Voit seurata omaa treenilokiasi todella kätevästi!
  • Musiikkia voi tallentaa kuulokkeiden sisäiseen muistiin tai kuunnella esimerkiksi suoraan Spotifystä. Gear IconX:n sisäiseen muistiin mahtuu 1000 musiikkikappaletta
  • Ambient sound-mode mahdollistaa kaupungissa lenkkeillessä taustaäänien kuulemisen – kuulet musiikin lisäksi esimerkiksi liikennevalot ja muut korkeat vaarasta varoittavat äänet 

Minifitness_samsung_Gear IconXGear_IconX_Samsung_testissa

Treenaaminen on henkireikäni ja tärkeä osa jaksamistani, mutta tiedostan myös sen rajat. Liika tekeminen uuvuttaa meidät lopulta, vaikka se kuinka kivaa olisikin. On hyvä muistaa suhteuttaa liikkuminen ja muu aktiivisuus omaan elämäntilanteeseen ja olosuhteisiin. Stressaantunut mieli ja keho vaativat enemmän palautumista.

Ei ole mitään väliä millä tavalla liikun, kunhan saan tehdä sitä. Nyt liikkumiseni on kuitenkin paljon lempeämpää ja liikun täysin oman jaksamiseni mukaan. Treenaamme joka päivä tanssisalilla 4-7 tuntia päivässä, joten päiviini ei muuta liikuntaa mahdukkaan. Vaikka tekeminen ei ole samalla tavalla aktiivista kuin oma salitreenaamiseni, on se silti kuormittavaa. Jos ihan rehellisiä ollaan, ei sali ole tullut mieleenikään kuluneiden kolmen viikon aikana. Töitä tehdään ihan todenteolla, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan! 

En ota stressiä siitä etten pääse punttien pariin, sillä sinne ehtii kyllä taas pian. Kropalle tekee varmasti hyvääkin tehdä välillä jotain ihan muuta kuin voimaharjoittelua. 

TREENIBIISIT TOP-5

A-TRAK feat Cyhi Da Prynce – Ray Ban Vision

To Gotti YFN Lucci – They like

Fetty Wap, Monty – How we do things 

Papa Roach – Help

Soulija Boy, Travis Barker – Crank That

-E <3

langattomat treenikuulokkeet