Blogi hyvinvointi Resepti ruoka Terveelliset herkut terveellisyys

Maailman paras terveellinen pizza

eeviteittinen_blogi_maailman_paras_terveellinen_pizzaTein viime viikonloppuna viimein kauan himoitsemaani terveellistä pizzaa! En ole löytänyt mistään ravintolasta oikeasti hyvää gluteenitonta pohjaa, joten eihän siinä auttanut muuta kuin tehdä sellainen. Kotona niihin saa varmasti myös lemppari täytteet ja riittävästi myös kasviksia.

Halusin tehdä pitsan, jota voisin syödä vaikka joka päivä – kyllä, sen pitäisi täyttää terveellisyys-kriteerini. Sellainen siitä sitten tuli ja heittämällä myös elämäni paras pizza kaikista! Osa kyselikin reseptiä jo IG:n puolella, joten tässä se nyt tulee. Ehkä simppelein ja parhain <3 Pizza on gluteeniton. Voit valmistaa taikinasta pieniä pitsoja, tai yhden ison pitsan. Miniversiot oli jotenkin tosi käteviä ja täytteitä saattoi laittaa helpommin kunkin toiveiden mukaan.

Terveellinen Herkkupizza kahdelle (2-4 kpl)

Pohjan resepti Hanna Skytän kirjasta Fuel Food

Pohja;

4 dl mantelijauhoja

6 rkl maustamatonta herajauhetta (HydroIso, M-Natural) 

2 tl leivinjauhetta

4 rkl Puhdistamon Psyllium-jauhetta

2 kananmunaa

2,5 dl kiehuvaa vettä

Guerande suolaa ja yrttiseosta + muita mausteita/yrttejä

Täytteet;

Broileripekonia

Paprikaa

Tomaattia

Tomaattisosetta (pizza)

Mozzarellaa (vegaaninen)

Pizzamaustetta ja guerande suolaa

Fetajuustoa (3-10 % rasvaa)

Päärynää

Pestoa

Sipulia

Vuolukanaa

Miniparsakaaleja

Rucolaa

eeviteittinen_pizzaresepti_terveellinen_kevyt eeviteittinen_terveelliset_herkut_reseptit

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Lisää kuivat aineet ja munat kulhoon, jonka jälkeen kaada sekaan kiehuva vesi. Sekoita sähkövatkaimella taikinaa hieman, mutta älä vatkaa liikaa – taikina on sitkoista psylliumin vuoksi, joten se voi jäädä helposti kiinni vatkaimeen. Levitä taikina yhdeksi tai useammaksi levyksi pellille leivinpaperin päälle. Siirrä uunin keskitasolle kypsentymään noin 15 minuutiksi, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Ota pohja pois uunista ja voitele kookosöljyllä, ripottele päälle hieman suolaa. Levitä sitten tomaattisose ja lisää haluamasi täytteet. Siirrä pitsat sitten takaisin uuniin noin 20 minuutiksi (hieman täytteistä riippuen).

Tein Teemulle miehekkäästä pekonipizzasta hieman kevyemmän version ja käytin broileripekonia. Mukaan meni myös päärynää ja fetajuustoa. Omaan pizzaan laitoin kanaa, mozzarellaa (vegaaninen), pestoa ja kasviksia! Molemmat oli tooodella hyviä. Vaikka täytteet ratkaisee paljon ja niitä pitää mielestäni olla runsaasti, on pohjalla myös suuri merkitys. Tämä pohja todella toimii!

Ps. ensi kerralla täytyy tehdä jo tuplataikina, meni nimittäin niin hyvin kaupaksi

Rentoa viikonloppua <3

eeviteittinen_maidoton_mozzarella_vegaaninen terveelliset_pizzat_resepti_nopea_helppo eeviteittinen_herkkupizza_resepti_maidoton_Gluteeniton eeviteittinen_gluteeniton_pizzapohja_helppo