MEAL PREP IDEAS
Valmistan usein sunnuntaisin eväät valmiiksi seuraavaa työviikkoa varten. Kuulen usein ihmisten perustelevan huonoa ruokavaliotaan sillä, että ei ole ollut aikaa ja me kaikki tiedämme sen olevan vain helppo tekosyy. Minua ei harmita edes eväiden puuttuminen yhtä paljon kuin ruoan roskiin heittäminen. Sen vuoksi harrastankin sunnuntaisin jääkaappi-inventaarioita, joissa hyödynnän vanhaksi meneviä ruokia. Olen myös aikamoinen pakastin-ahmatti ja usein hamuankin pakastimen täyteen tavaraa, vaikka sinne ei oikeasti mitään enää mahtuisikaan – ehkä tästä syystä minulla on kaksi pakastinta autotallissani. Pakastan myös mielelläni marjoja ja valmiiksi pussitettuja aterioita hätävaraksi. Ennakointi on varmasti yksi parhaimmista tavoista välttää sortumasta epäterveellisiin vaihtoehtoihin.
Tämän kikkani lisäksi kokoan eväsrasiani sisällöt usein jääkaapin ja pakastimen tarjonnasta. Tämä kokkaamistaito on kaikille opeteltavissa ja väitänkin valmistavani parhaat sapuskat juurikin tällä menetelmällä. Kalan ja lihan voi aina pakastaa tai ostaa valmiiksi pakastettuna. Pakastaminen on kätevää erilaisilla pakastuspusseilla ja eväsrasioilla. Muoviset ruokailuvälineet ja lasiset lämmitettävät eväsastiat ovat vuorostaan äärimmäisen käteviä etäruokailuun. Myös kylmälaukku ja termospullo ovat eväsvalmisteluideni vakiokalustoa! Ruoanlaiton mukavuuten vaikuttaa myös oikeanlaiset keittiövälineet, joten ne kannattaa uusia ja huoltaa säännöllisesti. Leikkuulaudat on hyvä pitää erikseen kasvisten ja lihan osalta, sekä veitset täytyy muistaa terottaa säännöllisesti. IKEA-tavarataloissa on nyt menossa keittiöviikot, joilla kävin itse imemässä hieman ideoita omaan ruoanlaittooni ja erityisesti eväiden valmistukseen. IKEAN Keittiöviikoilta ehtii vielä hyvin käydä hakemassa inspiraatiota, sillä ne kestävät 14.2.2017 saakka! Tarjoukset koskevat IKEA FAMILY -kanta-asiakkaita, joten jos et ole vielä liittynyt kanta-asiakkaaksi voit rekisteröityä verkossa maksutta täällä
LÄMMIN SALAATTI GRAAVILOHELLA (2 annosta)
345 KCAL/annos
200 g SJÖRAPPORT kylmäsavu graavilohta (pakaste)
30 g MUNSBIT-cashew pähkinöitä
1 oranssi porkkana
1 punainen porkkana
kevätsipulia
1 nippu broccolineja
100 g tuoreita herkkusieniä
100 g lehtikaalia
Guerande-suolaa
1 punajuuri
Herbamare-mausteseosta
Pilko kasvikset pieneksi ja paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä, tai ghee-voita noin 10 minuuttia. Lisää suola ja haluamasi mausteet ja annostele kannellisiin (FÖRTROLIG) säilytysastoihin. Lisää salaatin päälle graavilohi ja sitruunan siivu
RIISIPAPERIRULLAT LOHELLA ( 3 kpl, 1 annos)
270 KCAL/annos
1 kpl (120 g) LAX FILÉ lohifilee (pakaste)
25 g riisinuudelia
5 cm kurkkua
Kevätsipulia
Guerande-suolaa
3 riisipaperia
Kypsennä lohi kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä tai ghee-voita. Valmista riisinuudeli keitettyyn veteen ja kaada sekaan valmis mausteseos. Viipaloi kurkku ja kevätäsipuli pitkiksi suikaleiksi. Kastele riisipaperi kylmällä vedellä ja levitä täytteet riisipaperin keskelle. Lisää päälle suolaa ja rullaa riisipaperi tiukaksi rullaksi. Voit halutessasi dipata rullia soijakastikkeessa. Siirrä valmiit rullat BLANDNING-eväsrasioihin. Rasioista löytyy myös omat ruokailuvälineet, joten ne kulkevat kätevästi mukana missä tahansa
Loistavaa uutta viikkoa <3 -E
Ooh, niin inspiroiva postaus! Toivon lisää näitä food prep postauksia!! 🙂
Kiva juttu, täytyy panostaa jatkossa enemmän niihin! Kiitos palautteesta! <3