Elämäntyyli Mieli Motivaatio treenaaminen Treeni Treeniohjelma

Mielemme on avain kehittymiseen

Mielesi on avain kaikkeen. Ei vartalosi. Vartalo on vain yksi osa työkalupakissamme! Ajatuksemme ohjaavat toimintaamme ja on siksi iso osa treeniä. Mielesi voi olla joko paras ystäväsi, tai pahin vihollisesi. Opettele siis työstämään myös mieltäsi, se vaikuttaa suoraan tuloksiisi!

girl-thing-142

 

Hyvänä esimerkkinä muutaman päivän takainen jalkatreeni, johon lähdin todella väsyneenä eikä kiinnostus ollut ihan huipussaan. Salille päästyäni, aloitin lämmittelyn ja mietin itsekseni. ” Pakko näyttää kropalle mihin tän Pikku Myyn mieli pystyy”. I can beat you, and I will beat you! Puskin jalkatreenin läpi mielen voimalla, vaikka kroppa olikin todella nuutunut. Liian vähän energiaa ja unta tekee sen. Oli kuitenkin upea huomata, kuinka vahva mieli voikaan olla ja mitä tuloksia pelkästään aivomme yhdessä vahvan mielen kanssa saavat aikaan. Jalkaprässissä 200kg ei tuntunut missään. Sehän on oma painoni x 4. Mistä tämäkin kumpusi kaiken väsymyksen keskellä? My mind is damn strong!

45130490451

Oliko huono päivä töissä ja kotona tekee mieli lysähtää sohvalle ja mussuttaa masu täyteen jäätelöä? Muutama huonosti nukuttu yö ja päätät skipata aamutreenit? On helppo syyttää erilaisia ulkoisia tekijöitä, miksi päätyy lipsumaan raiteelta. Kuitenkin syvälläsi tiedät, että nämä muuttujat eivät tehneet kuitenkaan päätöstä syödä sitä jäätelöä tai nukkua aamutreenien yli. Se päätös lähti sinusta itsestäsi. Näitä sattuu meille jokaiselle, mutta se miten näihin reagoimme on jokaisen oma päätös.

tumblr_m6a5birRlx1rzvw8io1_500

Tarkoituksenani on auttaa teitäkin ymmärtäämään mielenne voima. Haluan että kaivatte itsestänne sen mahdollisuuden ja avaatte silmänne omalle itsellenne.  Unohtakaa ulkoiset tekijät, vaikka niihin onkin helppo vedota. Hyväksykää niiden olemassa olo, mutta älkää antako niiden ohjata omaa elämäänne.  Sillä aivan kaikki, on lähtöisin omasta mielestäsi ja päätöksestäsi tehdä jotakin.  Rohkaisen haastamaan oman mielenne seuraavan kerran kun paha paikka iskee! Kumpi voittaa? Sinä vai sisäinen pirusi?

Kasvaminen tähän ei tapahdu yhdessä yössä eikä vahingossa. Sitä pitää harjoitella. Paljon. Jos annat mielesi määrätä, mielesi on kroppasi vihollinen. JOS kohtelet ja ajattelet mieltäsi sekä aivojasi kehosi isoimpana lihaksena, sekä työstät ja kehität niitä päivittäin kohtaamalla haasteita ja voittamalla niitä, potentiaalisi on rajaton! 

da-mo-143

 

Mistä aloittaisit? Tässä 10 haastetta mielellesi. Laita ne treeniohjelmaasi aivan kuten normaalisti liikkeetkin ja toista näitä niin usein kuin voit. 

 1. Kohtaa ja hyväksy epäonnistumiset

 Usko itseesi, ja hyväksy esteet tielläsi. Kohtaa ongelmat ja ratkaise ne. Jokainen vaikea asia tielläsi vahvistaa sinua ja vie sinua lähemmäs vahvempaa minääsi. Opi virheistäsi ja vahvistu!

2. Älä anna muiden määrittää sinua

Urheilussa jokaisella on erilaiset tavoitteet sekä mielipiteitä on useita. Sinun kroppa on sinun, eikä kenenkään muun. Määrittele itse itsesi, muut eivät määritä sinua. Kyllä sinä saat pitää lihaksikkaista vartaloista vaikka ystäväsi eivät pitäisi. Kyllä sinä saat tavoitella sitä, mikä tekee juuri sinusta onnellisemman. Ole sitä mitä itse haluat!

 3. Älä epäile itseäsi ja omia kykyjäsi

Välillä päässämme kuiskaa ajatus “ en varmasti saa 200 kg ylös tästä”. “ En varmasti pysty hyppäämään noin korkealle”. Mielemme tekee kepposia, joka vaikuttaa suoritukseemme. Hiljennä epäilys itseäsi kohtaan ja huomaat kuinka kaikki onnistuukin paremmin kuin ensin uskoitkaan. Usko itseesi ja mielen voimaan. Mieli ja kroppa ovat yhteydessä toisiinsa enemmän kuin uskotkaan.

4. Negatiivisen asian kääntäminen positiiviseksi

Emme ole täydellisiä, löydämme itsestämme aina joitakin heikkoksia. Käännä negatiiviset ajatukset mieluummin positiiviseksi, nää potentiaalisi ja kehittymisen mahdollisuudet!  Esimerkiksi “minulla on niin isot jalat” käännä se positiiviseksi “ niissä on voimaa ja saan tehtyä treeninkin tehokaammin näillä power-kintuilla”! Kaikki askeleet ovat osa kehittymistä. Maaliin ei päästä hetkessä, vaan se vaatii PALJON työtä.

5. Pidä kiinni suunnitelmistasi ja päätöksisäsi

Snickers-patukka ei kolauta pahasti ruokavaliotasi, mutta mieleesi se voi vaikuttaa todella paljon! Muista mielen voima ja vaikutus! Kun annat kerran periksi, heikentää se heti tahtoasi. Mitä enemmän annat itsesi lipsua, sitä suuremmin niistä asioista koostuu pikkuhiljaa tapa.  

EI sana on yksi taito jota voit kehittää vahvemmaksi toistamalla sitä. Mitä enemmän kieltäydyt herkuista, sitä helpommaksi se käy! Alku on hankalaa, mutta kun on mennyt kuukausia, muuttuu se sisälläsi jopa salaiseksi nautinnoksi. Tiedät mitä olet saavuttanut, ja tiedät että se on vaatinut mielenlujuutta ja tahtoa. Olet tehnyt työn itse!

 6. Nauti pienistäkin muutoksista

 Jos uskot omaan tekemiseesi, jopa pienet askeleet matkan varrella voivat tuoda potkua hämmästyttävän paljon! Tämä hyvä fiilis on palkintosi kovasta työstä. Eikö se ole sen arvoista? Jatka duunia!

7. Käytä muita motivoimaan itseäsi

Monet ovat tehneet sen mihin siä pyrit. Tarkoittaako se ettei tavoitteesi ole minkään arvoisia ja erityisiä? Ei, se tarkoittaa että tavoitteesi on mahdollisia saavuttaa! Kasaa sinua motivoivia kuvia pääsemään itse päivä päivältä lähemmäs tavoitteitasi! Ne muistuttavat sinua, miksi teet tätä.

 8. Ei ole olemassa vaihtoehtoa B

Halu ja tahto saavuttaa tavoitteesi, täytyy tulla sydämestä ja intohimolla. Tämä vaatii myös hieman pakkomielteistä suhtautumista, mielen täytyy olla niin vahva, ettei ulospääsy vaihtoehtoa edes ole olemassa. Tee suunnitelmastasi sinun näköisesi! 

9. Kaiva esiin oma verbaalinen voima! 

SINÄ olet oma valmentajasi! Kaiva esiin itsestäsi KOVIS ja keksi itsellesi toimiva mantra! Kun heräät, sano ääneen “ Jokainen päätös vie minua lähemmäksi maalia”. Toista tämä itsellesi 10 kertaa! Katso tämän jälkeen peiliin ja kerro itsellesi kuinka ihana olet, kuinka fiksu olet, kuinka vahva olet ja kuinka voimakas olet. ”Olen matkalla kohti sitä, mitä olen aina halunnut itseni olevan”. Se tuntuu aluksi hassulta, mutta toistot auttavat sinun mieltäsi uskomaan sanomaasi!  Pidä päiväkirjaa matkastasi. Kirjoita mihin haluat päästä ja mitä se sinulta vaatii. Voit palata näihin aina vaikeina aikoina.

 10. Pysy nälkäisenä

Mikä on avain tuloksiin? Päättäväisyys! Päättäväisyys on se tekijä, joka kääntää “ehkä” ajatukset “ ehdottomasti” muotoon! On helppo pysyä päätöksessä muutama päivä, mutta oikeanlainen päättäväisyys on taito, jota täytyy harjoittaa! Pysy valitsemallasi tiellä ja pidä kiinni suunnitelmastasi. 

da-mo-1115

 

482643_10151461931888718_1788968771_n

 

Tässä on varmasti meille kaikille työnsarkaa ja kehittämistä!  😉

Uskokaa itseenne ja oman mielenne voimavaroihin! 

“Believe in yourself, or no one else will”

Upeaa viikonloppua ystävät! Minullakin on vihdoin hieman vapaata, jonka aion pyhittää ystävilleni 🙂 Tässä on taas hyvä paikka kiittää kaikkia tukijoitani, KIITOS rakkaat!

-MiniFitness