arki Blogi hyvinvointi Perhe ja suhteet

Mistä syntyy itsevarma nainen?

eeviteittinen_naisellisuus_kuka _sina_olet

Benalmadena, Espanja

Nainen parkkeeraa autoa pieneen parkkiruutuun. Mies ohjeistaa rauhallisesti auton takana naista kääntämään enemmän oikealle, suoristamaan, sitten taas oikealle, vähän vasemmalle…tämä auton parkkeeraus tuntuu kestävän ikuisuuden, mutta onneksi meillä ei ole kiire mihinkään. Katselemme kaikki ihaillen tätä tapahtumaa. Harvemmin näitä tilanteita näkee Suomessa. Ainakin oma ja useimpien muiden kokemus on, että kun tiukka paikka tulee joko a. mies hyppää rattiin b. mies ohjaa, mutta pinna palaa heti kun auto ei menekään ensimmäisen minuutin aikana parkkiruutuun. Tämä tilanne oli täysin rauhallinen ja varsin ihailtava. Olimme kaikki täysin haltioituneita tästä näystä.

Lähdimme lenkille katselemaan uusia kotikulmia ja fiilistelemään maisemia. Emme olleet päässeet kovinkaan kauas, kunnes jo ensimmäiset tööttäykset ja tsempit kaikuivat pitkin Benalmadenan katuja. Ei siis sellaiset ahdistavat viheltelyt, vaan tsemppaavat viestit siitä, kuinka mahtavia olemme! Juoksuaskeleet kulkivat kummasti lennokkaammin. Aurinkoa, hyvää fiilistä ja kannustusta ihmisiltä, joita et ollut koskaan tavannut. Ihmisiltä, jotka eivät odottaneet sinulta mitään. Me todellakin olemme juuri niin upeita hei!

puurovisuals_espanja_photoshoot

Olemme täällä myös paljon pohtineet sitä, kuinka eri kulttuureissa naisellisia piirteitä toisinaan arvostetaan ja niitä halutaan korostaa, mutta joissakin herkkyys, lempeys, pehmeys, tunteikkuus ja haavoittuvuus koetaan heikkouksina. Uskon että monet kokevat Suomessa vallitsevan tasa-arvon tuovan myös haasteita naisellisuuden vapaassa ilmaisemisessa. Meidän kuuluisi kyetä tekemään samoja asioita, kuin miesten ja olla kovia, sekä onnistua hillitsemään tunteita. Vaikka tasa-arvo kuinka hienoa onkin, olisi ihanaa säilyttää myös pehmeämpiä arvoja, sillä niitä tarvitaan myös. Muuten riittämättömyys korostuu mahdollisesti kummankin sukupuolen osalta. 

Mietin useasti sitä, miksi pitää olla niin ”kova” ja suoriutua. Miksi oma suojamuuri on niin valtavan luja liian usein? Eikö heikkoutta saisi näyttää, vaikka se kuuluisi inhimillisyyteen? Oletko koskaan ajatellut, kuinka perheissä, joissa naisia nostetaan omalle jalustalle ja heidän herkkyyttä, naiseutta ja lempeyttä arvostetaan suvun miesten toimesta, ovat älyttömän eheitä ja itsevarmoja! Naisellisuus suorastaan loistaa heistä.

En ole se naisellisin ja olen tehnyt paljon kompromisseja naisellisuudessani, jotka eivät aina palvele parhaalla mahdollisella tavalla. Se tekee ulkokuoresta helposti tahdottua kovemman, sekä viestintä voi olla toisinaan vääristynyt. Olen keskittynyt paljon tuomaan esiin herkkiä puoliani ja se on tehnyt todella hyvää paitsi minulle, myös läheisilleni. He kokevat, että näkevät minut paremmin. Se on kuitenkin vaatinut työtä ja aikaa. Myös lähipiiriin kannustus ja viestit ovat olleet suuressa merkityksessä. Parisuhteessa kummankin kuuluisi saada olla sellaisia, kuin ovat.

Myös ikä on tuonut selkeää pehmeyttä. Uskaltakaa naiset näyttää luontaiset piirteenne. Lähipiiri ja perhe muokkaa meidät, halusimme tai emme. Mutta me itse voimme aina kehittää itseämme haluamaamme suuntaan. Rakasta itseäsi sellaisena, kuin sinut on luotu. Jos joku muu ei tätä osaa arvostaa, ei hän ole sinun arvoisesi. 

Rakkautta, Eevi 

eeviteittinen_blogi_hyvinvointi_naiseus_piirteet

Kuvat – Puurovisuals