Bikini Fitness dieetti elämäntapa Fitness gluteeniton ruokavalio hyvinvointi kisakausi maidoton ruokavalio Makeanhimo Mieli Motivaatio Ostoskassi ravitsemus Ruokavalio terveellisyys Terveys Treeni

Mitä himoitsen eniten ja miksi?

Minifitness_cravingsNo mitä meikäläinen aikoo syödä kisojen jälkeen? Mikä on se SUURIN himon kohteeni ruokakaupassa pyöriessä? Näitä kysymyksiä tulee sieltä täältä tasaiseen tahtiin ja aina jään hieman haavi auki asian kanssa. No öööö, sushia tekee mieli ja isoa lautasellista puuroa johon saa ladata kaikki mahdolliset herkut banaanista marjoihin! Ihan rehellisiä fiiliksiä sisimmästäni. Itsetehtyä porkkanasämpylää ja mintumakuista raakakakkua tekee myös mieli. Tämä vastaukseni ei tunnu antavan tyydytystä ihmisille, vaan jättää heidät vuorostaan haavi auki sulattelemaan vastaustani. Enkä ihmettele. Jos ihmiseltä kielletään jotain, usein homma lähtee käsistä kun tilanne laukeaa. Mutta entäpä silloin kun omaan elämään ei kuuluu normaalistikaan pitsaperjantait ja viikottaiset makuunikarkit?

Tuntuu jopa väärältä himoita protskulettuja ja proteiinipatukoita. Toisaalta, eikö se ole ihan kiva ettei kaikki halua samoja asioita? Vähän sama kun kaikki ei tykkää salitreenaamisesta ja toinen vihaa uintia. Meidät tekee onnelliseksi eri asiat ja meillä on myös erilaiset elämäntyylit ja ruokailutottumukset. Vaikka oma näkemys poikkeaisikin radikaalisti toisen omasta, ei se tarkoita että toinen on väärä ja toinen oikea. Jokainen päättää itse mitä edustaa.

Kisadieetin elämä ei loppupeleissä poikkea ruokailurungon osalta kisojen ulkopuolisesta ajasta, joka on mielestäni hyvin positiivinen asia huomata. Kisakauden ulkopuolella on toki vapaampaa, mutta kisojen jälkeen hommaa ei voi vain heittää luojan käsiin. Silloin nimittäin pissitään omaan nilkkaan! Ruokavaliorunkoa noudatetaan myös dieetin jälkeen ja ruokamääriä nostetaan viikkotasolla vähitellen mm. hiilareiden osalta. Tämä kaikki on osa lajia. Kropalle on täysi shokki jos sinne nyt alkaa viskomaan ihan eri tavaraa kuin viimeisen 5 kuukauden aikana. Tämä tuntuu kuitenkin varsin luonnolliselta, eikä lainkaan ahdistavalta.

Herkkupäiviä saa pitää ja illanistujaisista ei tarvitse enää aina kieltäytyä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että voin juoda sen pari lasillista valkoviiniä dinnerillä ja syödä parin viikon välein sen haluamani hyvän – jos haluan. Arkiruokailu jatkuu ruokailurungon osalta samanlaisena. Ennen dieettiä, dieetillä ja dieetin jälkeen; SAMAA ruokaa. Eikö tähän kyllästy? Vähän samanlainen kysymys eikö ruokaan kyllästy?

Jos saan valita yhden ainoan asian aamiaiseksi ja se voisi olla mitä vain, valitsisin proteiinilettuja! Kyllä, sinusta ehkä tylsä valinta, minusta paras valinta! Tiedätkö miksi? Koska minusta ne maistuvat oikeasti ihan samperin maukkailta ja toiseksi, syön paljon mieluummin ravinnollisesti rikkaampaa ruokaa, kuin vastaavasti vehnäjauhoisia sokerilla ladattuja lettuja aamiaiseksi. Niillä saa ainoastaan huonon startin päivään ja hullunmoisen enrgiapiikin, joka laskee kuin lehmänhäntä alkuinnostuksen jälkeen. Mutta niillekin herkuille löytyy edelleen elämässäni hetkensä! Ei kaiken aina tarvitse olla tehty proteiinijauhoista.

Joku pitää minua niuhottajana, toinen taas näkee valintojani hieman syvemmältä. Kyllä tiedän miltä hampurilainen maistuu, mutta valitsisin silti sushin ihan jokaikinen kerta. Tiedän miltä parhaat karkit maistuvat, mutta valitsisin silti usein mieluummin herkun, josta tulee ja jää hyvä olo kehooni. Valintojani viettelee lähinnä ajatus; millaisen olon kukin asia minussa herättää ja millaisen olon se minuun jättää. Näin valinnat ovat luonnollisia ja helppoja. 

Hetkellinen mielihyvä voi olla myös pitkäaikaista mielihyvää! Siksi valintani ovat muovautuneet vuosien aikana terveellisemmiksi, kuitenkaan että jäisin tipan vertaakaan kauemmaksi elämyksestä tai hyvän ruoan tarjoamasta nautinnosta. Ruoka on yksi elämän parhaimpia asioita ja sitä kuuluukin fiilistellä!Minifitness_Primeboots_Leather jacketMinifitness_GinaTricot_outfit

Linda on asunut meillä tämän viikon, eli olemme hilluneet omassa kisaviikkokuplassamme ihan anataumuksella. Tai sitten emme! Hirveä kiire meillä tuntuu molemmilla olevan ja sohvalle emme ole ehtineet edes pysähtyä. Kävimme kuitenkin kiireessä hoitamassa hyvin oleellisen asian, nimittäin ruokakaupan. Suunnitteluhan on kaiken a ja o, niin arkena kuin juhlanakin! Sitä syö mitä on tarjolla.

Latasimme kärryt täyteen kisojen jälkeen himoitsemiamme eväitä. Ihan naurattaa kuinka samanlaisia joissakin asioissa olemme. Paitsi että meidän tiimipelaaminen on äärinmäisen kovaa tasoa ja ajatuksenjuoksu pyörii molemmilla kovaa vauhtia, halusimme suhteellisen samoja asioita tuolta värikkäästä marketistakin. Gluteenitonta ja maidotonta ei ole niin kovin vaikeaa edes löytää! Jos kisojen jälkeen mättäisi vehnäjauhopussillisen ja maitolaatikollisen napaansa, olisi varmasti koko kroppa sekaisin ja suoli ruuhkasta tukossa seuraavan viikon.

Halusimme suunnitella tätä kisojen jälkeistä fiilistelyä etukäteen, jotta se olisi mahdollisimman hauskaa ja mukavaa! Huono olo ja turvonnut vatsa ei nimittäin paljon kisafiilistä nostata ja juhliminen voisi olla siinä vaiheessa viimeinen asia joka on mielessä. Miksi siis heittäisi kaikkea sitä fiilistä ja intoa hukkaan, kun tunnelmaa on mahdollisuus nostattaa vielä enemmän? Kotibileet leffan parissa kuulostaa ihanalta!

Minifitness_Leather_jacket

Me eletään Lintsukan kanssa tätä ihanaa #bikinifitnesshelvettiä vielä muutama päivä ja puhutaan kaikesta ärsyttävästä, jota kukaan muu ei jaksa kuunnella. Vertaistuki, aivan parasta! <3 #2daysout

Takki – Primeboots / Hattu – Tebian / Neule – GT / Housut – GT / Kengät – Zara