Elämäntyyli hyvinvointi Laihtuminen Makeanhimo Mieli Motivaatio ravitsemus terveellisyys Treeni

Nainen ja sokeri – mikä ihana tekosyy

Minifitness_sokerikoukussaNaiset ja sokeri tuntuu olevat jotenkin luodut toisilleen. Miksi naiset tykkäävät siitä niin paljon enemmän kuin miehet? Aika epäreilua hei. Onneksi se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisit täysin virran vietävissä. Minä kyllä joskus olin, mutta en ole enää. Sen selättäminen on yksi parhaista asioista omalla hyvän olon listallani!

Parhaat muutokset elämässä tapahtuvat huomaamatta, mutta kuitenkin tiedostamalla ne. Omasta sokerikoukusta irtautuminen tapahtui aikoinaan näin. Nämä jokapäiväiset siirrot ovat vieneet sitä kohti. Syön edelleen sokeria, mutta en tarvitse sitä samalla tavalla kuin joskus. Osaan sanoa sille ei. Joskus se vei minua 100 – 0. Minua ei häirinnyt edes stressi, vaan lähinnä se yleinen tyytymättömyys elämään. Se tyytymätön fiilis sai sitten singahtamaan sinne karkkihyllylle.

Minifitness_bikini

Lomalla tämän muutoksen huomasi etenkin omasta suhtautumisesta; herkkuja tuli toki hieman syötyä, jos nyt sattui tekemään mieli. Ei ängetty väkipakolla koska nyt saa tai pitää. Minusta tuntuu, että juuri nämä muutokset ovatkin osa sitä matkaa kohti tasapainoista minää. Mutta ihan okeasti, meillä jokaisella tulee vaiheita elämässä, kun alamäki tuntuu jatkuvan ja jatkuvan. Se on osa elämää. Sieltä kuitenkin noustaan koko ajan vahvempana. Lopulta seistään tukevasti, eikä mikään vanha enää horjuta. 

Riittävä ja monipuolinen ruokavalio, sekä ruokailujen säännöllinen rytmittäminen ovat olleet tärkeimpiä asioita. Omalla kohdallani toimi varsin hyvin myös se, ettei mikään ole elämässä kiellettyä. Voit tehdä sitten itse valinnan haluatko tuota kropallesi vai et. Syvemmän ajattelun kautta ja oman hyvinvoinnin tunnistamisen kautta taisin lopulta löytää sen sopivan tasapainon. Myös valinnat ovat muuttuneet – joku mikä oli joskus parasta ei ole enää sitä. Sen tilalle on tullut jotakin muuta. Karkin tilalle raakasuklaa tai jäätelö!

Minifitness_allaspäivä_easylife

Itselleni ei toimi lainkaan herkkupäivät. Sitä muuten tottuu jotekin ja saattaa syödä vaikkei ehkä tekisi edes mieli. Syödään sitten kun oikeasti tekee mieli, joka on lopulta aika harvoin. Keskimäärin varmaan 1 krt kuukaudessa. Raakakakku on mielestäni tuhannesti parempaa kuin mansikkakermakakku! Mutta kukin tavallaan ja fiiliksiään kunnioittaen. Ei ole siis olemassa oikeaa tai väärää, on vain olemassa sinulle sopivat tavat. Kohtuuden oppiminen on myös aikamoisen siistiä, kai se tulee iän myötä?

Olen myös huomannut pahimman viholliseni. Se oli aikaisempi työni, jossa istuin toimistolla 8 h, viitenä päivänä viikossa. Kun tulee tylsää, tulee himoja. Usein se aika tuli iltapäivästä. Miksi ihmeessä? Olinhan syönyt tasaisesti pitkin päivää. Usein työtehot laskivat lounaan jälkeen ja pääsi hieman tylsistymään. On aikaa ajatella niitä himolöllyköitä! Nyt kun viilettää menemään ja päivät koostuu enemmän omanlaisista asioista, ei himoja ehdi tulla. Lähinnä ruokailujen ajoittaminen on haastavampaa, nyt kun tavallinen arkinen rytmi on erilainen. Joskus sitä on todella hankala edes löytää. Harjoittelen kuitenkin 😉

IMG_4493

jess5-2Cheese Cake Factory oli kummitellut minua jo pitkään ja se olikin ainut paikka johon oli Losissa pakko mennä. Rakastan juustokakkuja. Lomalla on pakko saada juustokakkua, muusta ei niin väliä. Olen aina raivonnut sitä kuinka Suomessa kahviloissa ne kakkupalat ovat niin mitättömän kokoisia, että niistä tulee lähinnä vain kiukkupyllyksi. Jos syödään kakkua niin syödään sitten! Noh, tuolla ne olivat niin suuria, että en saanut edes yhtä palaa alas. Liisa Ihmemaassa. Apua että ne olivat hyviä! Extreme Oreo juustokakku hellooouu. Olet unissani.

Terveellinen ruoka ja hyvinvoiva keho tuovat itseluottamusta ja saavat meidät voimaan hyvin. Siinä sivussa saa myös herkutella ilman tunnontuskia!  <3 -E