arki Blogi hyvinvointi onnellisuus Perhe ja suhteet ystävyys

Naisten välisestä ystävyydestä

eeviteittinen_naiset_ja_ystavyys

Aikuisiän ystävyyssuhteet ovat tavallaan aika vaikeita. Ainakin ne uudet, joissa toisesta oppii koko ajan. Ei ihan tiedä mihin kelkkaan on lähtenyt, mutta täysillä mennään. Tulee yllätyksiä, hyviä ja huonoja. Ystävyyssuhteiden sanotaan olevan yhtä  tärkeitä, kuin parisuhde. Silti päädyn kerta toisensa jälkeen ihmettelemään, miksi näissä ei sitten toimita samalla tavalla? Asioista ei uskalleta puhua ja jatkuva yhteydenpito muuttuu yhtäkkiä mykäksi linjaksi. Kuulostaako tutulta? Kuten puoliso, myös ystävät valitaan tietyin perustein. Kunnioitus ja luottamuksen rakentaminen ovat kaiken perusta. Mikä voisikaan olla parempi tässä, kuin keskusteluyhteys? Silti kovin moni elää pelkällä pinnalla ja se on surullista.

Pidemmät ystävyyssuhteet ovat ainoita, joissa hiljaisuus on sallittua. Niitä on vain muutamia, mutta tiedän niiden pysyvän, vaikka emme olisikaan yhteydessä pitkään aikaan. Eniten kuitenkin harmittaa tilanteet, joissa voi aistia jonkin olevan vinossa. Kun asiasta yrittää keskustella, ei uskalleta myöntää mitään. Tämä tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus tänä päivänä. Se on minusta todella harmillista. Olen kuitenkin huomannut, että mitä enemmän uskaltaa kysyä, sitä enemmän näitä mykkiä linjoja on mahdollista saada taas aukinaisiksi. Mutta on myös rohkeaa päästää toisinaan irti, mikäli tilanne sen vaatii. Kukaan ei pidä suhteita yllä yksin. Toisaalta myös hengittävyys suhteissa on itselleni tärkeää. Sen ei pitäisi muuttua mihinkään, vaikka koko ajan ei olisikaan yhdessä. Sama pätee myös parisuhteessa.

Keskusteluyhteyden palauttaminen ei toisinaan vaadi muuta, kuin rohkeasti asian esille nostamista ja omista tunteista kertomista – ihan kuten parisuhteissakin on tapana. Oli aivan ihana huomata, kuinka Teemu neuvoi minua eräässä pulmassa. “Puhu sille, kerto miltä susta on tuntunut”. Se sai minut tarttumaan härkää sarvista ja asia eteni todella kivasti. Miehet<3 Toisinaan ne on tosi viisaita näissä, koska osaavat yksinkertaistaa kaiken. Pelkkä heikkous se ei siis missään tapauksessa ole! Olemme herkkiä ja tunteellisia, joten muistetaan myös toimia sen mukaan naiset.

Asioista riidellään, ollaan eri mieltä ja sitten niitä selvitellään. Erilaiset komminikointimallit voivat toisinaan törmätä, josta syntyy usein kysymysmerkkejä, epäselvyyksiä ja luottamuksen puutetta. Olemme niin kovin erilaisia, jolloin toisten samanlaisten kanssa on luonnollisesti helpompaa elää ystävyyssuhdetta. Myös arvomaailmat kiinnittävät meitä paljon.

Naisten maailmassa ongelmia on varmaan siksi, että vaikenemme. Miehet uskaltavat sanoa toisilleen asioita hälyttävänkin suoraan! Jos siis haluamme tiettyjen ihmisten pysyvän elämässämme oikeasti, kannattaa suhteen eteen tehdä aina töitä. Yksikään suhde ei makaa vain paikoillaan, vaan vaatii huolenpitoa. Aikaa, läsnäoloa ja rakkautta. Tärkeintä on kuunnella, ei syyllistää. Silloin kaikki on keskusteltavissa.

eeviteittinen_blogi_ystavyyssuhteet

Yhdestä asiasta olen vain koko ajan varmempi. Meidän ei ole pakko viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka eivät anna meille lainkaan energiaa. Toista ei voi vetää perässä. Samanlaisuus yhdistää paljon, mutta myös eroavaisuudet ovat ystävyyden vahvuuksia. Miksi antaisimme huonon energian vaikuttaa meihin negatiivisesti? Alamme muuttaa itseämme ilman halua, tai tarvetta. Muutumme toistemme kaltaisiksi, joten kannattaa olla tietoinen ihmisistä, joita lähellään kantaa. Kannattaa suosia seuraa, joka nostattaa. Oli yhdistävänä tekijänä sitten huumori, syvälliset keskustelut, tsemppaava treeniseuraa, tai boostaavaa työilmapiiri. Jokaisella on paikkansa. Erilaisuus on siis tässäkin aiheessa vain hyvästä!

Ne jotka ovat läheisimpiä, eivät ole välttämättä edes heitä, joiden kanssa viettäisin eniten aikaa. Nämä ystävyydet ovat niitä, joissa ollaan paikalla aina kun tarvitsee. Silloin siitä tulee itselleen tärkein asia. Toisen huoli on yhteinen huoli, aivan kuten parisuhteessa. Meissä on paljon kauneutta ja vahvuuksia, mutta minusta meidän pitäisi hyödyntää niitä paljon enemmän keskenämme! Oma heikkouteni on tunteiden näyttäminen. Heikkouden näytän vain muutamalle, joiden luottamus on rakentunut vuosien saatossa.

Elämäntilanteet määrittävät paljon keiden kanssa viettää eniten aikaa. Näin se menee, eikä siihen tarvitse liittyä mitään draamaa. Sinä itse tiedät kuka on sinulle hyväksi <3 Hyvät sosiaaliset suhteet vaikuttavat terveyteemme siinä missä ruokavalio ja liikkuminenkin.

Nyt oikein ihanaa viikonloppua, nauttikaa ystävistänne! Jos jokin hiertää, laita tekstiviestiä, tai soita. Avaa mykäksi mennyt linja <3

-E