elämäntapa Elämäntyyli hyvinvointi kisakausi Kuulumisia Mieli Muoti parisuhde Treeni

Palanen minusta

Minifitness_herveLegerArvomaailma on jokaisella hieman erilainen. Se mitkä asiat elämässä ovat tärkeitä ja missä järjestyksessä, muotoutuvat elämän kolhujen ja ilojen myötä. Monet isot arvot ovat lähtöisin jo lapsuudestamme ja niihin ei elämän kuohut pääse kovin helpolla käsiksi. Huomasin tässä kisakauteni aikana, kuinka arvomaailma kuitenkin järjestäytyy elämäntilanteen eläessä. Se saattaa muuttua hetkellisesti, elämän heitellessä meitä isojen haasteiden parissa. Ne isoimmat perusarvot kuitenkin säilyvät ja sen pystyy huomaamaan aina myrskyn laannuttua. Se on ihana asia huomata, joka kertoo minulle paljon siitä, kuinka tasapainoinen elämäni on. Kuinka olen löytänyt elämääni oikeita asioita ja ihmisiä. 

Huomasin myös kuinka minusta on tullut herkempi. Aistin ihmisistä enemmän ja näin saatan valita myös seurani hieman erilaisin perustein kuin aikaisemmin. Korostan lähelläni hyvää positiivista energiaa ja jos en koe ihmisen tarjoavan itse tätä, en koe jakavani hänen kanssaan samoja arvojakaan. Erilaisuus on hyvästä, mutta niiden lähellä olevien ihmisen täytyy tuntua oikeilta energioiden puolesta.

Täytyy tuntua siltä, että jokainen kuuluu siihen missä on. Silloin täytyy myös pystyä ymmärtämään ja elämään yhteistä arvomaailmaa. Yhteiset arvot ja kiinnostuksen kohteet yhdistävät meitä enemmän kuin mikään muu.

Joskus on myös hyväksyttävä, että tiet saattavat joskus erota. Välillä vain hetkellisesti, kun arvomaailma tekee omaa raivaustyötään. Joskus voi olla, että vanhaan ei ole paluuta. Elämä muokkaa meitä ja me muutumme sen mukana. Isot arvot kuitenkin säilyvät meissä ja siihen varmasti perustuu myös se, miksi vanhat ja pitkään yhdessä olleet ystävät pitävät yhtä lopun elämää. Vaikka kuinka muuttuisi ja elämä heittelisi, vaikka mitä myrskyjä kävisi läpi, jaetaan aina jotain samaa ja yhteistä – sen mikä on aikoinaan tuonut meidät yhteen.Minifitness_HerveLegerDress2 minifitness-dress

Osaan kehittyä ja oppia itsestäni eniten muiden ihmisten kautta. Erityisesti parisuhde on minulle sellainen. Olen oppinut parisuhteissa eritoten itsestäni ja se on ollut paras opettajani. Jokainen suhde on muovannut arvomaailmaani. Olen ollut myös yksin, jolloin olen työstänyt näitä opittuja oppeja.

Kisakausi opetti minua myös kuinka tämä vahva perhearvoni kykenee tarpeentullen himmentämään voimaansa. Joskus tämäkin on välttämätöntä. Opin näin laittamaan myös itseni, hyvinvointini ja oman jaksamiseni etusijalle. Sanoisin, että kisakausi oli arvomaailmojen venyttämistä, mutta se oli sitä hetkellisesti ja hyvästä syystä. Arvostan itseäni enemmän ja toivon sen palvelevan myös läheisiäni entistä minääni paremmin. Haluan aina että kaikilla lähelläni olevilla ihmisillä on kaikki hyvin. Sen voin varmistaa parhaiten voimalla itse hyvin. 

Opetamme toisiamme. Jätämme jokaiseen elämässämme olevaan tai siellä vierailevaan aina jonkinlaisen jäljen. Aika upeaa eikö <3

Love E

Kuvat – Julia 

Mekko Herve Leger / Kengät River Island