arki gluteeniton ruokavalio hyvinvointi Luomuruoka maidoton ruokavalio Proteiini ravitsemus Resepti Ruoanlaitto Terveelliset herkut terveellisyys Treeni

Paras kasvisburgeri (30min)

Eevi_parhaat_kasvisburgerit_nopea_resepti_silmusalaatti“Nam, mitä lihaa tää on?”. Näin kuului kysymys keittiössäni, kun maistatin pavuista ja linsseistä väsäämiäni pihvejä ystävilleni. Täytyy myöntää, että olen myös itse lämmennyt vasta vähän aika sitten kasvisruoalle. Nyt olen jopa  hieman hurahtanut ja olen huomaamattani vähentänyt lihan käyttöä 60 % aikaisempaan verrattuna. Koska tänään on perjantai, on tämä täydellinen päivä valmistaa näitä mielettömän hyviä kasvisburgereita! Makua näihin saatiin mm yrteillä, sekä omilla lemppareillani, silmusalaateilla. Ne tuovat loistavaa rakennetta salaatteihin, leipiin ja piirakoihin. Myös aamiaismunakkaan kanssa se on aivan loistava! Niistä löytyy erilaisia versoja, jotka ovat kasvatettu siemenestä. Maku määräytyy sen mukaan millaisia siemeniä keskenään kasvatetaan.

Kaikki Silmusalaatit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ja luomusertifioituja. Mitään lannoitteita, kasvinsuojelu- tai säilöntäaineita ei käytetä. Erityinen lempparini on tulinen Silmusalaatti, joka sisältää retikan, puna-apilan ja sinimailasen versoja. Tulisuus on peräisin japanilaisesta Daikon retikka –lajikkeesta. Retikassa itsessään on sinappiöljyä, jonka suun entsyymit pilkkovat ja vasta tämän jälkeen retikan maku vapautuu. Jos miedompaa haluaa, kannattaa silloin käyttää Alfalfaa. Silmusalaattia käytän usein salaatissa ja se sisältääkin herneen ja vihreän- ja punaisen linssin ituja. Näissä kannattaa muistaa se, ettei niitä kannata kuumentaa, sillä silloin menetämme turhaan ravintoaineita ja niiden upea rakenne kärsii. Voit tutustua herkullisiin resepteihin täällä!

+terveellistä, puhdasta ja kotimaista

+runsaasti ravintoaineita

+proteiinia ja hiilihydraatteja

+helppoja käyttää

+kevyitä

+maistuvat hyvälle

+tuovat rakennetta ruokiin ja salaatteihin

 

Eevi_blogi_silmusalaatti_resepti_terveelliset_herkut Tulinen_silmusalaatti_ruoanlaitto

PARHAAT KASVISBURGERIT 

Papulinssipihvit

250 g linssejä

150 g kikherneitä

130 g Texmex mustapapuja 

3 kananmunaa

1-1,5 dl maissijauhoja tms (gluteeniton)

150-200g Takapotku Chili Gouda-juustoa tai Ensilempi vuohen maidosta valmistettua vetajuustoa

1 kpl punasipulia

Guerande-suolaa, mustapippuria ja paprikajauhetta

Eevi_blogi_linssit_pavut_pihvitEevi_papu-linssipihvit_nopeat_ja_helpot

Bataatit

2 kpl baataattia

kookosöljyä

Guerande-suolaa

Minttu-kaurakastike

Kourallinen minttua

1 kpl Yosa Food kaurafraiche

1 limen mehu

suolaa ja mustapippuria

1 kourallinen kevätsipulia

Kasvikset

2 tomaattia

Korianteria

Lehtikaalia

Silmusalaattia (tulinen/ parsakaali/ alfalfa)Eevi_minttukastike_maidoton_burgerikastike Ruoanlaitto_terveelliset_reseptit_minttukastike_kaura

Pihvit: Laita pavut, herneet ja linssit blenderiin (säilykkeet). Lisää munat, jauho ja mausteet. Sekoita hetki. Viipaloi juusto ja silppua sipuli, lisää ne sitten valmiiseen seokseen. Lisää tilkka kookosöljyä tai luomu voita kuumalle pannulle. Paista pihveistä haluamasi kokoisia, mutta ota huomioon bataattilohkon koko. Anna kypsyä noin 3-7 minuuttia/puoli, kunnes pihvi on valmis käännettäväksi

Bataatit: Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja viipaloi bataatit lohkoiksi. Laita viipaleet pellille ja levitä päälle kookosöljyä, sekä suolaa. Siirrä uunin keskitasolle 15-25 minuutiksi hieman uunista ja bataattien paksuudesta riippuen

Minttu-kaurakastike: pilko minttu ja kevätsipuli pieneksi ja lisää ne kaurafraicheen. Lisää sekaan limen mehu ja mausteet. Sekoita ja siirrä jääkaappiin hetkeksi

Kasvikset: Laita lehtikaali pellille ja lisää päälle oliiviöljyä, sekä guerande-suolaa. Siirrä pelti 120 asteeseen uunin keskitasolle noin 5-8 minuutiksi, kunnes lehtikaalin reunat ovat rusehtavat. Lehtikaali saa rapsakoitua, joten anna sen kovettua rohkeasti! Viipaloi tomaatti

Kasaa burgerit aloittaen laittamalla alimmaiseksi bataattilohko, jonka päälle voit asetella kasvispihvin. Lisää Silmusalaattia, lehtikaalia, tomaattiviipaleita, korianteria ja lisää päälle minttu-kaurakastike. Laita päälle toinen bataattilohko ja NAUTI ystävien kera! Näistä burgereista ei ravintoa, makua, rakennetta tai proteiinia puutu <3

Eevi_silmusalaatti_vinkki_makua_kasviksista Parhaat:kasvisburgerit_Nopea_terveellinenTerveelliset_viikonlopunherkut_burgerit Reseptit_terveelliset_herkut_burgerit

 

Herkullista viikonloppua <3 -E