Aamiainen Elämäntyyli Energiantarve hiilihydraatit Illallinen Lounas Motivaatio Ostoskassi Proteiini rasvat ravitsemus ruoka Ruokailu Ruokavalio terveellisyys Treeni Yleinen

Parempi dieetti, parempi elämä

Ruokasetit 008

 

Tarkoittaako dieetti nälkää ja kiukkua? Sen ei tosiaan tarvitse aina olla nälässä kitumista ja tylsää suorittamista. Rakastan ruokaa, joten en itse voisi ikinä päästä tuohon modeen, jossa ruoka on vain polttoainetta – Ainakaan pysyvästi. En kannata itse mitään dieettejä, jossa paastotaan tai syödään pussitettua hevosenlantaa. Oikea ruoka ja oikeilla määrillä, on se oikea tie pysyvään onneen ja teveyteen. 

Ruokaa voi myös fiilistellä dieetillä ollesaakin – Kyllä tästä hommasta loppuisi nopeasti motivaatio muuten. Oma ruokavalioni ei ole kisadietti, vaan se on suunniteltu puolelle vuodelle. Ruokamäärät elävät tämän jakson aikana, mutta tässä alussa selkeä ajatus oli pudotella rasvoja ja säilyttää samalla lihasmassa – Tämä kyseinen ruokavalio on suunniteltu sitä varten. Nälkä on yllättänyt kyllä matkan aikana välillä, mutta pian on kroppa tottunut taas uuteen kuvioon. Harvana päivänä saa nälissään olla!

Kuvasin teille minun koko päivän aikana syömäni ruoat, jotta saisitte käsitystä siitä, mitä tämä on terveellisesti ja järkevästi tehtynä. Se ei ole hiiren annoksia ja epämiellyttävän näköistä mössöä. Muistuttaisin, että nämä ruokamäärät ovat suunniteltu juuri minulle, jossa on otettu huomioon minun kulutukseni, painoni ja muut yksilölliset seikat. 

 

 Aamiainen

Ruokasetit 005

 100 g raejuustoa

100 g marjoja

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl pellavansiemenrouhetta

 

Lounas

Ruokasetit 014

Ruokasetit 022

 100g (raakana punnittu) maustamatonta kanaa 

250 g kasviksia

5 g  Udo’s Choice- öljysekoitusta

1 omena

Mausteita

Välipala

Ruokasetit 023

 250g maitorahkaa

Appelsiini tai 100g marjoja

20g pähkinöitä

 

Tässä välissä treenit, jota ennen juon sheikkeristä hieman protskua + kreatiinia ja loput tästä juon treenin päätteeksi. Sitten kiireellä kotiin valmistamaan illallista!

 

Illallinen

Ruokasetit 042

 100g (raakana punnittu) lihaa (rasvaa n. 10 % tai alle)

225 g kasviksia/wokkivihanneksia

5 g  Udo’s Choice- öljysekoitusta

 3 keskikokoista perunaa 

 

Iltapala

Ruokasetit 025

Ruokasetit 031

Ruokasetit 036

 2 kokonaista munaa ja 1 valkuainen

Mausteita

Appelsiini

Tomaatti

150 g kurkkua

 

Miltä näyttää? Tuliko nälkä?  😉 Tämä ruokailumallini juuri nyt sisältää lepopäivinä n. 1650-1700 kcal ja treenipäivinä 1750-1800 kcal (30 % rasvaa, 38 % hiilaria ja 32 % proteiinia).

Suosittelen varaamaan omaan tavoitteeseen riittävästi aikaa – Jos painoa pudotetaan nopeasti ja väärillä keinoilla, tulee se nopeasti takaisinkin. Siksi liikunnan määrän, sekä ruokamäärien tulisi olla järkeviä ja suunniteltuja yksilöllisesti. Oma hyvinvointi ja terveyshän tässä on etusijalla, eikö? 

Miettikääpä, että tällaisella ruokavaliolla meikäläinen on kiristynyt, menettämättä lihasmassaa lainkaan – Lihasmassa on lisääntynyt ja rasvaprosentti laskenut. Hommaa on takana 9 viikkoa – Tähänkin on mahtunut tankkauspäiviä muutama! Hommat jatkuu täällä edelleen, tosin kohta tulee energiamäärien nostamista ja uudenlaista treeniä!  :mrgreen:

 

 Think your body. Treat it right. It’s the only body you will ever have.

Instargam @eeviteittinen

Facebook  https://www.facebook.com/MiniFitness

Love, E