Bikini Fitness dieetti elämäntapa Elämäntyyli Fitness hyvinvointi kisakausi Kuulumisia Motivaatio Muoti parisuhde Treeni

Parisuhde ja dieetti

Toivepostaus *sisältää mainoslinkkejä

Minifitness_summerstyle_beachlookVaikka viimeisestä videopäivityksestä voisi päätellä toista, täällä ei olla ainakaan toistaiseksi nähty nälkäraivareita tai “äärirajoja”. Olen usein ajatellut olisiko tämän lajin harrastaminen helpompaa ilman parisuhdetta – siitä kuulee puhuttavan nimittäin aina välillä. Olen kuitenkin huomannut sen riippuvan täysin omasta parisuhteesta – miten asiat toimii vai toimiiko ne? 

Olemme päätyneet Danin kanssa yhteen monien seikkojen vuoksi mutta yksi on ylitse muiden. Me olemme samalla aaltopituudella (kyllä, nyt ymmärrän tämän sanan merkityksen). Silloin kädenvääntöjä, kiukuttelua, raivareita tai väärinkäsityksiä ei tule samalla tapaa. Olemme hyvin erilaisia, mutta meillä on mieletön yhteinen kieli. Joskus kielemme on huumori. Joskus vain katse. Joskus hirveä puheripuli. 

Kunnioitus toisiamme kohtaan on ollut suhteessamme läsnä aina. Kunnioitus tarkoittaa myös luottamusta toiseen. Oli kyseessä parisuhde tai ystävyyssuhde, perustuvat ne molemmat suhteet luottamukseen ja kunnioitukseen. Dan kunnioittaa minun haaveitani ja toiveitani, samoin minä hänen. Meitä yhdistää nykypäivänä myös yrittäjyys. Siihen tarvitaan myös toiselta puoliskolta tukea ja ymmärrystä – vertaistuella on älytön voima ja energia.

Yhteisestä ajastakaan ei tarvitse erikseen sopia, vaikka kiireitä piisaa molemmilla. Kaikki tulee ja menee jotenkin niin luonnostaan omalla painollaan. Uskon että siihen vaikuttaa samat arvot. Tämä suhde on opettanut minulle sen, millainen oikeasti tasapainoinen suhde on ja kuinka sellaisen ylläpitäminen on oikeasti mahdollista tässä hullussa maailmassa.

Dan on opettanut ja näyttänyt minulle sen kuinka molemmilla voi olla ihan omat elämät parisuhteesta riippumatta. Siinä samalla ne voivat yhdistyä kuitenkin hyvinkin luonnollisesti yhteiseksi elämäksi. Omasta itsestään ei pitäisi koskaan joutua luopumaan toisen ihmisen vuoksiMinifitness_uniikki_kesäkunnossa

En ole koskaan tuntenut kuuluvani jonkun vierelle ja toisen elämään näin vahvasti. Meillä molemmilla on heikkouksia ja huonoja puolia, mutta koskaan niillä ei mässäillä toisen kustannuksella.

Tuemme, tsemppaamme ja autamme toisiamme ihan mielettömästi päivittäin. Heitämme yläfemmoja ja soitamme toisillemme kun jotain siistiä tapahtuu. Molemmat saavat toteuttaa ja tehdä omia juttujaan. Emme ole koskaan halunneet rajoittaa tai kieltää toisiltamme asioita. Tiesin jo kokemuksesta kuinka se ei koskaan toimi. Kun on luottamus kohdillaan, ei sellaista tarvetta edes tule.

Kun päätin lähteä kilpailemaan, keskustelimme siitä pitkään Danin kanssa. Hän kunnioitti tavoitettani ja lupasi tsempata minua parhaansa mukaan. Yhteiset pelisäännöt olivat tässä kohtaa hyvä veto. Kisadieetti on nimittäin enemmän ja vähemmän omaan napaan tuijottamista, sillä sen tämä paikoitellen vaatii. Saattaa jäädä ne aamumunakkaat toiselle tekemättä ihan ilman edes tajuamatta sitä.

Dieettini ei saa kuitenkaan rajoittaa Danin elämää, koska eihän se ole hänen tavoitteensa tai elämänsä (vaikka videosta päätellen ukko olisi aika valmis lavalle killeriposensa ja sormensa kanssa). Tottakai yhteiset dinnerit ja illanvietot ovat poissuljettuja, mutta vietämme sen yhteisen ajan jollakin muulla tapaa. Molemmat tiedostivat mitä tämä ajanjakso vaatisi ja kuinka siihen tulisi suhtautua. Kaikki tämä on lopulta todella väliaikaista. Onhan Danilla ystäviä, joiden kanssa voi käydä pitsalla tai kaljalla. Toisinsanoen, meidän parisuhde ei ole kärsinyt harrastukseni tai dieettini myötä, vaan pikemminkin lähentänyt meitä entisestään. Molemmat voimme hyvin kun saamme toteuttaa ja tehdä. Silloin se hyvinvointi heijastuu myös parisuhteeseemme.Minifitness_summer outfit_nelly Minifitness_outfit_summer_beach

En voisi liikaa painottaa avoimuutta ja puhumisen tärkeyttä. Sanon asiat todella suoraan ja joskus niitä sanoja saa keräillä hetken aikaa ennen kuin ne on sulateltu siellä toisessa päässä edes puoliksi. Mutta toisaalta, se on ollut myös tärkeää tässä suhteessa ihan alusta alkaen. Jos jokin vaivaa tai harmittaa, niistä puhutaan. Pahinta on hautoa ajatuksia omassa päässään, sillä monesti niistä kasvaa mörköjä vähän huomaamatta. Ei ole asiaa josta ei voisi, tai uskaltaisi puhua. Puhumattomuus johtaa ongelmiin.

Ja naiset. Tiedän että jokaisella on tai on ollut päässään se “unelmien mies”. Millainen sen pitäisi olla ja miltä sen pitäisi näyttää. Ne päälliset seikat saattaa joskus muuttua todella toissijaisiksi. Minun pitkä vaalea mieheni muuttui lyhyeksi ja tummaksi, mutta sisällä on jotain suurta. Ulkokuori on lopulta vain kuori ja enemmän merkitsee se mitä sieltä sisältä löytyy. Onko se sinunlainen ihminen vai ei. Oletteko samalla aaltopituudella vai ette. Hyvä mies on aina hyvä mies ja se kaikki lähtee sydämestä. Joskus on oikeasti hyvä unohtaa nämä kliseiset kriteerit.

Riittääkö tämä vastaukseksi? <3

-E 

Shortsit & toppi – Nelly*TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ / Sandaalit – Nelly*TÄÄLTÄ / Laukku – Versace