Aamiainen Energiantarve Kiireisen aamiainen Ostoskassi Proteiini ravitsemus ruoka terveellisyys Treeni

Puurolla on väliä

Ruokasetit 004

Kaupanhyllyt ovat täynnä erilaisia puuroja. Löytyy pikapuuroja, maustettuja puuroja ja luomupuuroa. Mikä vain puuro ei ole aina se terveellinen vaihtoehto – Maustetuissa pikapuuroissa on mielttömästi sokeria! Siksi suosin itse täysin luonnollisia luomu kaurahiutaleita, jotka laitan veteen. Reissussa nuo maustamattomat pikapuurot ovat hyviä ja kannattaa aina kurkata pussin kylkeen millaiset ravintoarvot näissä on. Kuidun määräkin vaihtelee, vaikka jokaisessa hypetetäänkin sen olevan runsaskuituista. Olen käyttänyt myös Leaderin puuroja matkoilla, sillä niistä saa myös paljon proteiinia – Pääsen helpommalla, sillä rahkaa tai raejuustoa yleensä ei löydy. Jotenkin tuo liha ei uppoa meikäläiseen noin aamusta. Munien valkuaisia en oikein jaksa alkaa erottelemaan – Olen jo tarpeeksi outo näky omien muovipurkkieni kanssa…

Puuroa voi maustaa monella terveellisellä tavalla. Mehukeitolla, raejuustolla, marjoilla, soseilla yms. Välillä huomaan marjojen loppuneen ja laitan kookosöljyä puuron sekaan. Suosittelen kokeilemaan, se on nannaa! Käytän myös aina pellavansiemenrouhetta puuron seassa. Myös vanilijalla maustettu stevia on välillä maistunut.

 

Bonne_minifitness 001

Miksi pellavansimeniä?

Pellavansiemenet edesauttavat vatsan toimintaa, sekä ne ovat myös hyvä kuidunlähde. Niitä on helppo lisäillä ja käyttää missä vain! Lisää salaattiin, smoothieen, puuroon tai rahkaan. Sopii myös hyvin leivontaan. Ne täyttävät vatsan helposti, koska kuidut sitovat vatsalaukussa paljon vettä. Pellavansiemenet sisältävät E-vitamiinia, sekä jonkin verran kalsiumia, rautaa,  lignaania eli kasviestrogeenia ja eräitä B-ryhmän vitamiineja. Se on myös terveellisten rasvahappojen lähde (93 % tyydyttymätöntä) ja siemenillä on havaittu tutkimuksissa olevan myös rasvaa poistava ominaisuus. Pellavansiemenrouhetta kannattaa käyttää silloin, jos haluaa sen sekoittuvan nesteeseen. Salaateissa parempi vaihtoehto on kokonaiset siemenet. 

 

Syksy 5 -Footbalance 023

 

Muistuttaisin myös, että pelkkä puuron mussutus ei missään tapauksessa aamuisin riitä – Tarvitset kunnon aamiaisen, joka sisältää myös proteiinia. Syö munakasta, raejuustoa, rahkaa tai vähärasvaisia leikkeleitä sen lisäksi. Proteiini pitää myös hyvin kylläisenä pidempään. Aamiainen vaikuttaa koko päivään – Riittävällä ja tasapainoisella aamiaisella saatat välttää iltapäivän tai illan herkkuhimot!

 

Syksy 5 -Footbalance 021

Makoisaa viikonloppua ystävät! <3  -E.T