arki Blogi hyvinvointi

Rennompi joulu

eeviteittinen_rento_joulu

Tunnustan, etten ole tänä vuonna tehnyt juuri mitään varsinaisia jouluun valmistavia juttuja. Tajusin tänään, että olen leiponut gluteenittoman piparitaikinan ja senkin laittanut pakkaseen heti sen jälkeen, kun olen saanut syötyä siitä yli puolet raakana. Itse leipomiseen ei ole ollut vielä aikaa. Vähän sama kohtalo on sattunut joulukorttien kanssa – olen ostanut ne, mutta en ole saanut aikaa niiden väsäämiseen. Ensin ajattelin tämän olevan hieman huolestuttavaa, mutta toisaalta taas se kertoo vain siitä, etten ole tehnyt mitään väkisin. Olen keskittynyt muihin asioihin, joihin olen halunnut kohdistaa huomiotani. Olen nauttinut työnteosta, opiskelusta ja treenaamisesta. Arki on ollut vilkasta, mutta ei lainkaan ahdistavaa.

Meille on ehtinyt kotiutumaan kuitenkin 100 metrin edestä jouluvaloja pihalle – tämä ei ole tosin tapahtunut minun toimestani. Minä olen tuonut muutaman tontun olohuoneeseen ja siinä se. Niin ja olihan meillä perinteiset joulubileet viime viikonloppuna, jotka edustivat joulun tunnelmaa parhaimmillaan. Yhdessä oloa, naurua, glögiä, punaviiniä, jouluista raakakakkua, joulupaitoja, joululauluja, prosecco bongia, seurapelejä, lahjoja ja paljon glitteriä:D (sitä löytyy edelleen meidän sohvatyynyistä). Rumat joulupaidat olivat todellinen hitti tänä vuonna. En edes valmistanut mitään itse, vaan tilasimme Taco Nitosta suoraan meksikolaista sapuskaa koko poppoolle! Ihanan helppoa pakko myöntää.

Vaikka en ole tänä vuonna häslännyt joulun kanssa lainkaan, luulen että jouluaatto ja pyhät tuntuvat sitäkin paremmilta. Kuusi tulee kotiin vasta 23 päivä. Lapsien lahjat hankin ennen jouluaattoa, tai ehkä jopa sen jälkeen. En ajatellut stressata sitä. Lähdemme nimittäin Susannan kanssa lauantaina Dubaihin, joten säästymme viimeisen viikon hulabaloolta kokonaan. Rakastan kyllä joulua, mutta olen vain todennut tässä sen, että vähempikin riittää. Kannattaa toteuttaa se omalla tavallaan ja siten, miten se on mahdollista tässä hetkessä. Me menemme fiilistelemään tulevaa joulua hetkeksi lämpöön ja rentoudumme pyhiä varten. Toisaalta lataamme akkuja myös jo ensi vuotta varten<3

Ihanaa iltaa kaikille! -E