Elämäntyyli Hauistreeni Motivaatio ojentajatreeni Saliharjoittelu treenaaminen Treeni

Sali ja minä

Minifitness_salitreeni_motivoidu*Yhteistyössä Motivus

Treeniympäristöt ovat kovin erilaisia eri saleilla. Olen niitä kolunnut niin täällä Suomessa, kuin ulkomaillakin. Paitsi itse sali, myös siellä työskentelevät ja muut kanssa treenaajat vaikuttavat omiin fiiliksiisi. Meininki vaihtelee paitsi eri saleilla, myös eri maiden välillä eroja on paljonkin.

Tätä voitaisiin kutsua jopa salikulttuuriksi! Cape Townissa jokainen moikkaa toisiaan ja kehuja lentelee pitkin poikin. Lenkillä nainen huikkaa ohimennen kehun minulle. Ihmiset treenaavat paljon ja lenkkipolut ja salit ovat täynnä. Dubaissa salilla treenaa lähinnä miehiä ja juoksumatot tuntuvat olevan suosituimpia. Äänitehosteet eivät ole täällä kovin tuttuja, eikä ilmeisesti nainen, joka penkkaa. Sain tsemppavan hymyn iäkkäältä naiselta pyristellessäni tangon alla.

Italiassa sinut otetaan avosylin vastaan ja tuntuu kuin olisit hypännyt aikajanalla taaksepäin. Sali ja treenivaatteet muistuttavat kovasti 90-lukua. Miehillä saattaa olla päällään vain kalsareita muistuttavat housut. Hikoilla saa. Filippiineillä koko homma tuntuu olevan hieman vierasta ja laitteiden käyttötarkoitus saa aivan uuden merkityksen. Salille on palkattu salivahti, joka tuijottaa vieressä kun treenaat. Suomessa moikataan tuttuja ja muuten hymyillään ujosti. Kehut ymmärretään lähinnä iskuyrityksinä – osa varmasti on niitäkin, valitettavasti.

Dubai_minifitness_gym_training_Hilton ResidenceEnsimmäinen salikosketukseni tapahtui ollessani 15-vuotias. Kävin tuolloin Kotkassa pikkuruisella salilla, joka oli varmaan ensimmäisiä saleja noilla nurkilla. 17-vuotiaana muuttaessani Helsinkiin, meni pitkään ennenkuin löysin salimaailman uudelleen. Se alkoi turvallisesti ison ketjun tiloista ja pitäydyinkin siellä hyvin pitkään. Silloin kävin jumpissa ja varauksia oli enemmän kuin olisi ollut tarpeen. Silloin kaipasin keskuksiin hot-joogaa, joka on nyt vasta viime vuosina tullut muutamien salien tuntivalikoimiin mukaan. Tuolloin aloittelijana kaipasin naisten omaa salia, josta olisi ollut helppo lähteä liikkeelle.

Minifitness_gym_trainingSiirtyessäni jumppien puolelta salille, maailma muuttui. Salilla pumppasivat kaiken tasoiset ja ikäiset tyypit. Vähitellen oman janon kasvaessa ja kehityksen tarttuessa, kaipasin jotakin lisää. Kaipasin niitä treenaajia, jotka nostaisivat minun treenitehojani. Niitä, jotka inspiroisivat ja motivoisivat minua salilla ollessani. En ole oikeastaan koskaan fanittanut tai ihaillut ketään julkisuuden henkilöä tai urheilijaa. Monia arvostan, mutta varsinaista roolimallia en ole koskaan osannut kaivata. Ehkä se johtuukin muusta sali seurasta? Omat fiilikseni nousevat entisestään, kun katson kovaa treenaavia tyyppejä ja näen heidän kehityksensä. 

Omat vaatimukseni itseäni kohtaan ovat kasvaneet ja kehittyminen on paras mahdollinen palkinto kovasta työstä salilla. Myös vaatimukset salia kohtaan ovat kasvaneet ja muuttuneetkin hyvin paljon. Enää en valitse sitä uusinta ja puhtainta salia, josta löytyy kaikki herkut. Nyt valitsen sen, mistä löytyy isoimmat tyypit. haha! Niistä tiedät, että täällä treenataan oikeasti. Sieltä löytyy varmasti kaikki vaadittava, eli ne laitteet, painot ja treenimeininki! Myös henkilökunta ja yleinen ilmapiiri vaikuttaa omaan valintaani paljon.

Minifitness_motivus_training_gymKävin viikonloppuna kurkistamassa pitkästä aikaa hieman toisenlaiseen maailmaan, nimittäin Motivus Ruoholahteen, jossa pyörii pelkästään naisia. Täällä on turvallista aloittaa treenaaminen, mikäli sitä vielä kotisohvalla pohdiskelet. Motivuksella on menossa 30-vuotis synttärit, joita juhlitaan jokaisessa keskuksessa erilaisilla teematunneilla,  maistatuksilla, tuotejakeluilla, luennoilla ja ilmaisilla tekniikkaopastuksilla. Kävimme maistelemassa meininkiä ystäväni Minnan kanssa treenin ja infrapunasaunan merkeissä. Tässä vähän maistiaisia käsitreenistä!

Minifitness_hauiskääntö_salitreeni_kädetMinifitness_ojentajat_käsipainoilla_salitreeni_kädetMinifitness_hammerkääntäen_hauistreeni

Minifitness_ojentajapunnerrus_motivus_salitreeni

Monia kiinnostaa salia valitessaan jäsenyyden hinta, sillä niitähän löytyy laidasta laitaan. Monia nyppii myös pitkät sitoutumisajat, jonka vuoksi usein päädytäänkin valitsemaan ei se mieluisin sali, mutta se mieluisin hinta. Pidän Motivuksen ajatuksesta, sillä heillä ei ole pakkositoutumista. Motivus tarjoaa pitkien treenikorttien lisäksi 10-kortteja, 30 päivän kortteja, kausikortteja (kevät-, kesä-, ja syyskausikortit), sekä kertalippuja. Myös ei-jäsenet pääsevät treenaamaan.

Myös se, mihin itse treenissään keskittyy, vaikuttaa oman salin valintaan. Mitä hifistelymmäksi treenaaminen menee, sitä enemmän laitteita ja painoja homma vaatii. Osa saleista ei esimerkiksi sovellu lainkaan kovaa treenaaville miehille, sillä painot eivät riitä! Motivuksella voit testata kaikki keskukset läpi ja päättää mikä on itsellesi mieluisin ja sopivin.

Motivus Center tarjoaa suuren kuntosalin sekä miehille että naisille, kun taas Töölöntorilta löytyy pikkuinen ja kotoisa Motivus Adlon – sopii myös yötreenaajille, sillä sinne pääsee magneettikortilla 24/7. Motivus Stockmannilla voit yhdistää shoppailun ja treenin ilot! Rankan päivän päätteeksi voit rentoutua ihanassa höyrysaunassa. Jokaiselle löytyy siis varmasti sopiva vaihtoehto omiin tarpeisiin!

Minifitness_salitreeni_ojentajat_ojentajapunnerrus niskan takaaMinifitness_hauis_hammerkääntöItselleni on myös tärkeää, että saan valita. En käy jumpissa, joten miksi maksaisin sitä? Motivuksella maksat vain siitä mitä tarvitset. Jos siis olet kuntosali-ihmisiä, voit ostaa pelkän kuntosalikortin, etkä silloin turhaan maksa jumpista. Superkortilla saa käyttöönsä molemmat palvelut, jos tykkää käydä sekä jumpissa että salilla.

Motivuksella on nyt synttärihinta, joten jos et ole vielä löytänyt omaa salia, kannattaa tämä käydä kurkkaamassa. Vuosikortit saa nyt 6 kuukauden hinnalla ja ainaisjäsenyys on vain 30 euroa (norm. 69€). 

Motivuksen Facebook-sivuilla on parhaillaan käynnissä hauska kasarikuvakisa! 5 tykätyimmästä kuvasta yksi voittaa 500 euron Lomamatkojen matkalahjakortin ja 3 Fitfarmin nettivalmennuksen! Myös Motivuksen kuntotesti + kuntosaliohjelmapaketti on yksi palkinnoista. Osallistua voi joko lataamalla kasarihenkisen kuvan Instagramiin #Motivus30synttärit TAI Motivuksen FB-sivujen kautta. Kisaan pääset täältä.

 

 -E