arki Elämäntyyli hyvinvointi Motivaatio Saliharjoittelu Treeni

MITÄ SALITAUKO TEKEE KROPALLE?

Salitauko_minifitness_eevi

Salitauko teki tehtävänsä. Tauko kesti muutaman kuukauden ja sehän tuntuu olossa. Oma kroppani ei ole tottunut pitämään näin pitkiä taukoja kovista lihaskuntotreeneistä, joten väistämättähän tuo näkyy jollakin tavalla kropassa. Neste kertyy kehoon helpommin ja lihaspaineista ei ole tietoakaan. Kroppa näyttää tavallista löysemmältä, mutta eipä siitä jaksa mitään stressiä ottaa – tai siis miksi ottaisin? Lihaspaineet tulevat takaisin heti ja vuosien pohjatyö on kyllä kantanut hedelmää sen verran, että kroppa palautuu takaisin nopeasti. Ulkomuodostani en siis juurikaan osannut olla huolissani, vaan lähinnä siitä jaksaisinko nostaa tuolla hikikopissa yhtään mitään. Huoletusta aiheutti myös se, kuinka kipeäksi tämä ihminen voisi tulla lihaskuntoharjoittelusta? No tästäkin kaikesta on nyt otettu selvää tällä viikolla…

Kipu on sietämätöntä. Rappuset ovat nyt ensimmäistä kertaa ikinä oikeasti niin paha vastus, että vedän ne ylös mieluummin käsivoimilla. Teimme Lindan kanssa jalat tiistaina ja lihassärky sen kuin pahenee näin loppuviikkoa kohden. Varmistin myös eilsellä yläkroppatreenillä sen, että tänään pääsen nauttimaan sitten ihan kunnon kokovartalokipsistä. Olen yhtä sosetta koko nainen. Menee muuten ihan varmasti jokainen treeni sinne mihin kuuluukin.

Jännitystä aiheuttanut voimatasojen lasku ei näkynyt yllätyksekseni missään. Vaikka taukoa ehtikin kertyä roimasti, pysyi nämä Hulk-naisen voimat lähtötasossa. Haistankin tässä todella makoisan paikan nousujohteiselle tekemiselle! Motivaatiota on kuin pienessä kylässä ja hinku treenisalille kova. 

Onni on myös paras treenikaverini Linda, joka pitää huolen siitä, että pissit tulee housuun jo ennen jalkaprässiä. Juttujen taso on taas päätä huimaava, kun nämä kaksi tutkanaista suunnistaa kohti taistelukehää. Ei me yhtään innoissamme olla tuon raudan nostelusta. Enkkoja paukutetaan kohtalaisen usein yhdessä treenatessa, joten luotettavalla spottaajalla on todellakin paikkansa! 

Tärkeänä osana kokonaisuutta on kuitenkin ruokavalio, joka ei itseni kohdalla pahemmin heilahtele vuoden aikana. Pääsääntöisesti syön terveellisesti ja monipuolisesti, mutta joustan tarvittaessa. Kun ruokavalio on tasapainossa, ei sen kanssa tarvitse stressata, vaan kaikki menee omalla painollaan. Valinnat tulevat automaattisesti tiettyyn suuntaan ja herkkuja syödään tavallisesti kerran viikossa. Ruokavaliolla on ollut tärkeä rooli tässäkin kokonaisuudessa, sillä sen merkitys on jopa 80 % tuloksista. Tanssitreenien tiimellyksessä teki jotenkin paljon enemmän mieli herkkuja – tähän tosin vaikutti varmasti omalta osaltaan myös väsymys ja stressi.

Minifitness_ruokavalion_merkitys

Ihanaa pääsiäistä tyypit <3 Ottakaahan rentoa -E