arki Elämäntyyli Motivaatio onnellisuus Perhe ja suhteet Terveys

SATTUMAN VARASSA

Minifitness_lifestyleIkinä ei pidä tyytyä mihinkään, mikä ei tunnu sataprosenttisesti oikealta. Jos jokin asia tuntuu sellaiselta, että siihen kuuluu sana “melkein”, suosittelen jatkamaan matkaa. Sitä matkaa kannattaa jatkaa vaikka pysähtyminen tuntuisikin joskus helpommalta ja turvallisemmalta vaihtoehdolta – vaikka joutuisitkin taas kerran toteamaan itsellesi, ettei tämä ollut taaskaan se mitä toivoin ja oletin. On paljon parempi myöntää se itselleen ja hyväksyä tilanne, kuin uskotella jotakin muuta. Tyytyminen on yksi pahimmista elämää rajoittavista tekijöistä joita tiedän.

Olen tehnyt elämäni aikana lukuisia ratkaisuja, joita muut ovat ihmetelleet, vähätelleet ja epäilleet – olen sortunut näihin kaikkiin myös itse ajoittain. En ole kuitenkaan joutunut katumaan yhtäkään tekemääni päätöstä – tai varmasti olen katunut kyseisellä hetkellä, mutta en näin jälkikäteen. On osattava jatkaa matkaa, tai muuten se vie jalat altasi. En ole tyytyjä, vaan tiedostan vaativani elämältä asioita yhtä lailla kuin se vaatii minulta. 

Kuuntelen aina sydäntäni ja uskon siihen, että sisällämme asuva vahva intuitio ohjaa meitä tarkoituksellisesti matkallamme. Siksi edes silloin kun tuntuu tahmealta, yksinäiseltä tai vaikealta, ei pidä sortua pohtimaan menneitä. Ei kannata miettiä edes tulevaa, sillä sitäkään ei ole olemassa. On vain tämä hetki ja siihen vaikuttaminen. Jos et voi seistä nykyhetkessä, olet hukassa. Lopeta siis tyytyminen ja nosta elämäsi sille tasolle mihin se kuuluu – nyt heti! Tee tarvittavia muutoksia ja ryhdy päätösten kautta tekoihin. Uskalla_elaa

Elämä ei ole missään tapauksessa mennyt kuten kuvittelin. Sillä jos se olisi, olisin esimerkiksi naimisissa, minulla olisi mahdollisesti pian lapsia ja eläisin turvallisessa turvaverkossani. Jotkut asiat taas liippaavat pelottavankin läheltä, sillä jo ala-asteella haaveilin ammatista liikunnan parissa. Päätin kuitenkin lukuisien asioiden kohdalla valita toisin. Jokainen meistä on joutunut valitsemaan tienhaarassa sen “toisen” vaihtoehdon, vaikka todellisuudessa vaihtohtojahan meillä on ollut lukemattomasti. Saatamme vain unohtaa osan niistä ja sokaistua elämälle – meillä on aina niin monta vaihtoehtoa ja suuntaa kuin suinkin haluamme nähdä.

Elämää ei voi suunnitella, vaikka se olisikin omamme. Se toteuttaa itseään ihan miten lystää. Sen yllätyksien ja oppien mukana on vain elettävä. Päätökset ovat kuitenkin aina lähtöisin meistä, joten niitä ei kannatta koskaan epäillä. Jos jokin asia tuntuu väärältä, älä tee sitä. Jos jokin tuntuu järkipuheena hullulta, mutta intuitiosi vetää sitä kuitenkin puoleensa, kuuntele sitä. Se ei tarkoita aina sitä että tämä kyseinen asia toteutuisi tai menisi täysin putkeen, mutta sen toteuttaminen on varmasti jollakin tavalla tärkeää. Kaikki tapahtumat ja yhteensattumathan tuntuvat myöhemmin aina täysin luonnollisilta. Siihen on siis aina syynsä.

Joskus kun tuntuu siltä että elämä kohtelee meitä epäreilusti, tai asiat tuntuvat ylitsepääsemättömiltä, olemme usein itseasiassa vain törmäyskurssilla itsemme kanssa. Kaikkeen tuntuu olevan aina ratkaisu ja vaihtoehto. Tämän on elämä meille osoittanut jo niin monesti aikaisemminkin, että miksi sitä päätyisi enää epäilemään? Havaitsen tämän toki myös itse aina välillä omassa elämässäni ja silloin on korjattava kurssia – on otettava oman elämän aikalisä! Elämän saa aina järjestykseen ja energiat kohdilleen, jos on vain valmis tekemään vaadittavia asioita sen eteen – joskus ne ovat pelottaviakin päätöksiä, toisinaan myös sydäntä raastavia. Mutta aina sitä vain tietää tekevänsä lopulta itselleen oikein, vaikka se ei siltä sillä hetkellä tuntuisikaan. 

Olen lopettanut ihmettelemästä. Elämä antaa, jos vain uskallat. 

Tyytyminen_elama_ole rohkea

 

Neule – Kappahl

Farkut – Tommy Hilfiger

-E <3