aerobinen harjoittelu arki Bikini Fitness Elämäntyyli Fitness hyvinvointi Mieli Motivaatio Terveys treenaaminen Treeni

STAY MOTIVATED

Minifitness_motivation_keepitEn voi sanoa koskaan varsinaisesti kadottaneeni motivaatiotani. Se muuttaa lähinnä muotoaan, mutta se ei koskaan oikeasti katoa. Se odottaa vain irti päästämistä.

Kilpailukaudella motivaation sanotaan usein olevan huipussaan, mutta ainakin itse koen offikauden olevan sitä parasta aikaa. Kilpailukausi on enää kovan työn viimeistelyä. Se vaatii erilaista motivaatiota, sillä työkalutkin muuttuvat. Silti nautin molemmista omalla tavallaan.

Minullakaan ei ole aina energinen olo salille astellessani – ei edes offikaudella. Saatan olla väsynyt, eikä treeni tunnu lainkaan hyvältä idealta. Mieluummin makaisin sohvalla juuri nyt. Tätä hetkeä ei kuitenkaan koskaan kannata sekoittaa motivaation puutteeseen, sillä se ei ole sitä. Ratkaisevinta onkin se kumman antaa viedä ja määrätä. En anna sohvalle valtaa, koska tiedän että kipinä syttyy viimeistään treenin aikana. Sitä fiilistä ei saa latausjuomasta eikä hien tuoksusta, vaan se tulee jostain syvältä sisältä. Rakkaudesta urheiluun.

Urheilijan ja myös liikkujan on hyväksyttävä, että aina ei voi vaatia itseltään täydellistä energialatausta ja parasta treeniä. Aina ei voi olla paras, aina ei voi paukuttaa ennätyksiä. Enemmän painoarvoa antaisin sille toiminnalle jonka valitsemme – tässä tapauksessa valtataistelussa ovat sohva ja kuntosali (laiskottelu vai itsensä ja kehonsa aktivoiminen). Hyväksy tunnetilasi päivä kerrallaan. Iloitse ja ota kaikki irti niistä päivistä, kun ennätykset paukkuvat ja treeni tuntuu maistuvan. Ota opiksesi silloin, kun asiat tuntuvat vaikeilta ja tahmeilta. Jos itseään aina kerta toisensa jälkeen vain kritisoi, katoaa urheilun ilo lopulta kokonaan.

Onnistumisia voi löytää ihan niistä pienistäkin asioista. Aina se ei tarkoita loistavaa treeniä, vaan joskus se tarkoittaa ihan vaan sitä että on saanut ne salikengät jalkaan. Kiitä itseäsi. Teit omasta olostasi juuri tällä toiminnalla paremman!

Ps. Käykää kuuntelemassa Danin loistava uusi biisi “korkeemmalle” täältä

Pps. Kannen kuvasta propsit mulle 😉

Treenin iloa <3 -E