Elämäntyyli hyvinvointi Luomuruoka maidoton ruokavalio Motivaatio Ostoskassi ravitsemus ruoka terveellisyys Terveys Treeni

Syöttöporsaat

Minifitness_detox-vihersmoothie_kehon-puhdistus_paasto_3-päivän-paasto-Välillä pistää niin vihaksi. Tuntuu että Suomi haluaa meidän olevan sairaita. Eilen salilta kotiin tallustellessani silmääni pisti kaikki ne mainokset katujen varsilla. Julisteissa kiilteli karkkipusseja ja burgereita. Sama juttu kaupassa. Viimeisillä hyllyilläkin yritetään usein tuputtaa karkkeja ja limua. Sokeririippuvuutta on kutsuttu aikamme pahimmaksi huumeeksi – miksi sitä sitten tuputetaan entistä isommin? Leffateatterista ei saa edes light limua enää pulloissa, vaan kaikki vaihtoehdot ovat sokeripitoisia.

Pitäisikö tämä vain hyväksyä? Ihmiset tulevat nälkäisinä kauppaan ja hakevat helppoja ratkaisuja ja niitähän tarjotaan. Valitettavasti ne vaihtoehdot ovat 99 % epäterveellisiä. Niitä terveellisiä saa ihan itse hakea ja pinnaa saa venyttää.

Minusta tämä on sairasta. Lääkeyhtiöt tekevät hilloa minkä kerkeävät. Ihmiset sairastavat ja allergioita on pilvin pimein. Lääkettä haetaan ihan jokaiseen vaivaan. Ratkaisu tämän kierteen katkaisemiseen on kuitenkin olemassa. Terveelliset elämäntavat – yllättävää eikö? Erityisesti se ruoka.

Tarjontaa on, mutta ne hyvät vaihtoehdot pitää itse etsiä. Tätä voisi oikeasti kutsua nykypäivän jäniksen metsästykseksi. Aluksi kaikki oli tottakai hankalampaa, mutta nyt kauppareissut sujuvat jo tutulla kaavalla.Kesän herkut_minifitness_viherjuoma_puhdistamo_aamun avaajaMinifitness_aamianen_vanha kauppahalli_story_terveellinen_healthy

Olen tosiaan valmis näkemään hieman vaivaa saadakseni parempilaatuista ravintoa kehooni. En kuitenkaan ole hifistelijä, mutta vähitellen omien oivalluksien kautta olen alkanut suosimaan esimerkiksi luomua. Aikaisemmin kävimme kahdessa eri kaupassa, sillä sieltä mistä me haluaisimme ostaa kaiken, ei tarjontaa ollut tarpeeksi. Nyt kotinurkille on avattu uusi K-Market ja kuinka onnellinen olenkaan siitä. Tämä kyseinen kauppa on ottanut huomioon nuoret “ruokatietoiset” kuluttajat. Se on ihan tavallinen kauppa, josta voi hakea karkkia ja valmisruokia, mutta sieltä saa myös luomulaatuista lihaa ja luomua on muutenkin valikoimissa laajasti. Tämän kaiken takana on se, mitä epäilinkin – nuori kauppias! 

Olen toivonut heidän valikoimiinsa kahta tuotetta ja olen saanut kuittauksen näihin molempiin toiveisiini välittömästi. Tällaista palvelua ja aitoa kiinnostusta me tarvitsemme lisää! Koska sitähän me ostettamme mitä on tarjolla.

Ruoassa on ehdottoman tärkeää sen maku. En todellakaan ole se joka pistää suuhunsa mitä vain sen terveellisyyden vuoksi. Kyllä ihan ensimmäinen asia mihin kiinnitän huomiota on ruoan maku. Sen tulee olla hyvää. Luomumunat, luomuomenat ja luomuliha ovat suosikkejani, sillä näissä luomun kyllä tunnistaa vaikka sokkona. Mutta luomussakin alkaa piileä pimeäkin puoli. Muualla luomu on ollut pitkään pinnalla ja tätä tuotetaan jo massavolyymillä. Kun haistetaan tämän ympärillä pyörivä raha, löytyy “luomusta” jo oikeasti puhdasta rahastusta ilman että siitä jäisi kuluttajalle juuri mitään käteen. Me kuluttajathan miellämme sen terveelliseksi ja puhtaaksi, paremmaksi valinnaksi. 

Luomu on saanut ihmiset kiinnittämään huomiota ruuan puhtauteen ja alkuperään. Myös  eläinten hyvinvointi kiinnostaa monia kuluttajia. Suosin itse luomua, joka on tuotettu lähellä. Silloin se on varmemmin tuoretta. Hinta on usein luomutonta vaihtoehtoa korkeampi, mutta lähituote antaa viljelijälle toimeentulon. Siinäkin on siis eroa, ostaako massatuotantoa vai lähituottajan tuotetta. En keksi parempaa tapaa käyttää rahaa, kuin oikea ja puhdas ravinto. 

minifitness_monster sushi_vinkit_barcelona

Minifitness_barcelona_healthyMoni pitkään blogiani seurannut varmasti muistaa tarinani. Olen ollut se tyyppi, jonka ruokavalio koostui ruisleivästä, suklaavanukkaista, valmispitsoista, kermapastasta ja irtokarkeista. Olen ollut myös se tyyppi jonka ruokavalio koostui maitorahkasta, raejuustosta ja vielä vähän maitorahkasta. Mikään näistä ei oikein toiminut, sillä sairastin paljon. Jälkinmäisen ruokavalion kanssa liikuin jo vimmatusti, mutta jokaisen hyvän treenikierron jälkeen olin aina sairaana. Nyt en enää ihmettele, silloin kyllä. Elämäntavat vaikuttavat, mutta eritoten se, mitä suustaan tunkee alas. Olen itse oman elämäni todiste tästä.

Löytyykö kaiken kärsimyksen ja huonovointisuuden takaa lopulta länsimainen ruokakulttuuri? Ulkomailla monet eivät saa oireita maitotuotteista tai pastasta, mutta Suomessa, omassa kotimaassaan eivät kykene näitä syömään. Tämä tuntuu olevan melkein jo sääntö kuin poikkeus. 

Syön tavallista ruokaa, mutta kiinnitän huomiota valintoihini. Enää niitä ei tarvitse edes miettiä, sillä kaikki valintani tulevat siitä tärkeimmästä – miltä minusta tuntuu, miten minä voin? Onko minun hyvä olla. Sehän on asia, jolla on lopulta se ainut oleellinen merkitys. Olen oppinut vuosien myötä arvostamaan ruokaa ihan uudella tavalla. 

Kyseenalaistan paljon asioita, enkä hurahda helposti mihinkään. Valinnat joita teen tukevat omia havaintojani kehostani. Uskaltakaa kuunnella sitä, sillä se kertoo teille ne oikeat konstit jatkuvaan hyvään oloon ja terveyteen. 

-E <3