Elämäntyyli hyvinvointi Mieli Motivaatio Treeni

Telkkariton viikko

Minifitness_Telkkariton viikko

Ilmoitin tässä muutama viikko sitten Danille, että kohta pidetään muuten telkkariton viikko! Aluksi se oli vähän hölmistynyt, että etkö muka aio katsoa Martina ja hengenpelastajia OLLENKAAN? Hetken sain perustella tätä päätöstäni ja keskustelumme eteni seuraavasti;

E: ” tää on oikeesti hyvä juttu, koska saatetaan huomata tosi positiivisia juttuja tän viikon aikana toisistamme ja kaikesta muustakin”

D: ” Aijaha. Mitä me sit tehää ku ei jakseta tehä mitään?”

E: ” Hmm no kuunnellaan musiikkia, tehdään räppiä, jutellaan, luetaan tai pelataan vaikka korttia”

D: ” hmm, okei. Saanks mä kattoo futista kuitenkin öisin kun sä nukut?”

E: ” salaa joo. Ja sun pitää muuten keksiä miten ton TV:n saa auki ilman kaukosäädintä”.

Niin meillä pyhitettiin kokonainen viikko telkkarittomauudelle ja kaukosäätimet kiikutettiin tyhjään herkkuboxiin. Laatikon ajastimeen säädetiin viikon kestävä lukitus. Sitä ei siis saisi auki – Dan on todellakin jo yrittänyt tätä herkkujen osalta aikaisemmin onnistumatta siinä. Olen huomannut jo nyt positiivisia vaikutuksia tässä telkkarittomassa huushollissa.

Minifitness_kuuntele_älä katso_telkkariton viikko

Minifitness_ulkoile_telkkariton viikko

Minifitness_rauhoitu

Muutoksia joita telkkariton viikko voi saada aikaan

Keskustelemme enemmän 

Siivoamme keittiön ruoanlaiton jälkeen HETI

Maltamme panostaa ruoanlaittoon astetta enemmän

Leivon enemmän itse

Olemme lukeneet enemmän (minä ainakin)

Nukahtaminen on helpompaa

Kotitöitä ei lykkää niin helposti myöhemmäksi

Nauramme enemmän!

Keskitymme toisiimme enemmän

Suunnittelemme asioita yhdessä

Huomaamme saavamme erilaisia (niitä hyviä) ideoita enemmän

Ulkoilemme enemmän Lolan kanssa

Mieli on virkeämpi

Ei väsytä niin paljon

Minifitness_sweetpants_sunday_easy look_outfit

Minifitness_telkkariton viikko2

Minifitness_koristekurpitsat_sisustus

Halusin saada tänä syksynä koristeeksi kurpitsoja. Ne ovat jotenkin ihanan syksyisiä ja niistä tulee mieleen lapsuus. Äitini nimittäin kuivasi niitä joskus ja ne kököttivät hyllylläni lopulta ympäri vuoden. Soitin äidilleni ja kysyin löytyykö häneltä jokin salaisuus niiden kunnossapitoon? No tietenkin löytyi. Äiti neuvoi suihkuttamaan ne hiuslakalla! Kunnon lady osaa hyödyntää hiuslakkaa niin hiuksiin, sukkahousuhuin, kuin kurpitsoihinkin! Vähän nauratti, mutta toimin ohjeiden mukaan. Siinä ne kiiltelivät ja hiuslakka pöllysi hetken niin, etten voinut edes hengittää. Tämäkin idea kumpusi mieleni syvyyksistä tämän telkkarittoman viikon aikana.

Työni huomattiin heti ja Dan ilmoittikin kotiin tullessaan, että onpas kivoja kurpitsoja. Olin hieman ihmeissäni miten se edes huomasi ne. Usein kotiin saa kantaa hyvin salaisesti kaikkea uutta kenenkään huomaamatta. Lola ei onneksi osaa puhua. Minusta tuntuu että tämäkin huomiointi johtui tästä teeveettömyydestä. Huomio kiinnittyy oleelliseen 😉

Suosittelen kokeilemaan miltä telkkariton viikko tuntuu! Meillä on usein TV päällä lähinnä taustameluna ja sekin on varsin turhaa. Eron huomaa heti, kun pulputuksen sijaan taustalla soi musiikki. Niin paljon mukavampaa!

-E