arki Blogi hyvinvointi Makeanhimo Motivaatio ravitsemus Resepti Ruokavalio Terveelliset herkut terveellisyys välipala

Terveellinen GRANOLA & GRANOLA PARFAIT

eeviteittinen_healthy_treats_granola_glutenfree_vegan_recipes

Kanadan itsetehtyjä aamiaisia on jo ikävä. Harmittaa etten tuonut mukanani sitä täydellistä granolaa, jota söimme kokonaisen kuukauden. Eihän siinä oikein mikään muu lopulta auttanut, kuin tehdä sellaista itse. Monet kaupasta löytyvät valmiit seokset kun sisältävät usein paljon kaikkea ylimääräistä. Niihin on monesti lisätty myös valkoista sokeria, tai makeutusaineita – täysin turhaan. Tykkään itse käyttää makeutukseen useimmiten kookossokeria (mieletön maku), vaahterasiirappia (tuli Kanadan reissun myötä suosikiksi), tai lähituotettua hunajaa. Makeutta voi myös hyvin säädellä itse!

Granolan yksi parhaimmista puolista on, että se tyydyttää jokaisen sokerihampaan ja nälkäkiukun! Montrealissa se saattoi iltaisin toimia terveellisenä herkkuna. Toisinaan se taas päätyi smoothie bowliin, tai kookosjogurtin kaveriksi. Tämä ihanan herkullinen ja rouskuva granola on vielä kaiken muun lisäksi täynnä ravintoaineita. Tämä on ehdottomasti yksi lempparini terveellisten herkkujen maailmassa. Vielä kun sen kasaa herkulliseksi kerrosunelmaksi, on annos suorastaan täydellinen!

1. HEALTHY GRANOLA (Gluteeniton)

6 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita

4 dl cashewpähkinöitä

5 dl isoja kookoslastuja

2,5 dl mantelilastuja

4 dl pekaanipähkinöitä

2 dl Puhdistamon kookossokeria

Puhdistamon Guerande-suolaa

kanelia ja kardemummaa

3 dl Puhdistamon kookosöljyä

3 dl vaahterasiirappia

1 kypsä banaani

3 dl Puhdistamon mulpereita

3 dl Puhdistamon gojimarjoja

(2 dl raakasuklaapaloja/Puhdistamon raakakaakaonibsejä)

1. Sekoita isossa kulhossa yhteen: 6 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita, 4 dl cashewpähkinöitä, 5 dl isoja kookoslastuja, 2,5 dl mantelilastuja, 4 dl pekaanipähkinöitä, 2 dl kookossokeria, reilu ripaus guerande-suolaa, kanelia ja kardemummaa

2. Valmista granola”tahna” blendaamalla yhteen: 3 dl kookosöljyä (sulata eka vesihauteessa), 3 dl vaahterasiirappia tai hunajaa, 3 dl kookossokeria (ei ole pakollinen, jos haluaa tehdä ilman sokeria, mutta tekee granolasta extra karamellisen), 1 super kypsä banaani

3. Sekoita tahna ja kuivat aineet yhteen kulhossa, ja levitä uunipellille ja taputtele tiiviiksi levyksi. Paista 180 asteessa n. 20 min ja kääntele välillä, kunnes granolassa kaunis paahtunut pinta. Uunin jälkeen odota että granola on jäähtynyt, ja sen jälkeen sekoita joukkoon: 3 dl Puhdistamon mulperimarjoja 3 dl, Puhdistamon gojimarjoja ja halutessasi 2 dl raakasuklaapaloja/nibsejä)

eeviteittinen_hyvinvointi_reseptit_terveys_puhdistamoeeviteittinen_blogi_kuva_laura_poutanen_resepti_terveellinen_granolaeeviteittinen_terveelliset_reseptit_herkutteluun_

2. GRANOLA PARFAIT (Vegaaninen, gluteeniton)

Itsetehtyä granolaa

Kaurajogurttia/kookosjogurttia

Hedelmiä esim veriappelsiinia/marjoja esim punaviinimarjoja

Kokoa kahteen lasiin tässä järjestyksessä: 1. 1 rkl granolaa 2. 1 rkl kaurajugurttia 3. 1 rkl valitsemaasi marjaa/hedelmää, kuvassa punaherukkaa ja veriappelsiinia 4. Tee toinen kerros samalla tavalla. 5. Valmis!

eeviteittinen_terveelliset_reseptit_granola_parfait

Lähiviikkojen aikana jatketaan näiden “Kanadan tuliaisten” kanssa herkutellen! Reseptejä on siis luvassa tavallista enemmän. Reissuilta tarttuu aina mukaan paljon ideoita ja nyt niitä on TODELLA paljon jaettavaksi.

PS. Muistahan hyödyntää Puhdistamon verkkokaupassa koodia EEVI15, niin saat 15 % alennuksen kaikista ostoistasi

Ihanaa uutta viikkoa -E <3

Kuvat – Laura Poutanen