arki Blogi hyvinvointi Makeanhimo ravitsemus Resepti Terveelliset herkut terveellisyys

Terveellinen porkkanakakku

*Kaupallinen yhteistyö: Puhdistamoeeviteittinen_porkkanakakku_terveellinen_resepti_blogi

Instagramissani oli tässä jokin aika sitten päivitys, jossa halusin tietää mistä herkuista te haluaisitte terveellisempiä vaihtoehtoja. Toteutin tämän aikaisemminkin yhteistyössä Puhdistamon kanssa ja se toimi ihan loistavasti! Resepteiksi päätyi tuolloin gluteenittomat riisipiirakat ja Chocolate brownies. Nyt onni osui ikisuosikki porkkanakakun kohdalle ja tämä on itseasiassa resepti, jota olen myös itse halunnut kokeilla. Porkkanakakku on ehdottomasti yksi lemppareistani ja mikä parasta, senkin voi valmistaa terveellisemmin. Tämä superherkku vie kielesi mennessään!

Valitsen terveellisempiä vaihtoehtoja mielelläni muutamastakin eri syystä. Niistä ei tule fyysisesti huonoa oloa verensokerin heilahteluiden vuoksi ja niistä saa myös ravintoa täydellisen makunautinnon lisäksi. Omassa keittiössä on myös helppoa ottaa huomioon erilaiset ruoka-ainerajoitukset. Kun nämä “paremmat valinnat” saavat kotona vihreää valoa, tietää onnistuneensa! <3

Terveellinen porkkanakakku (vegaaninen, gluteeniton)

– 1 dl ananas- ja 1 dl porkkanaraastetta

– 2 dl porkkanasosetta

-0,5 dl Puhdistamon kookosöljyä*

– 7 dl mantelijauhoa

– 2 dl maissitärkkelystä

– 2,5 dl Puhdistamon kookossokeria*

– 5 tl ceyloninkanelia

– 2 tl leivinjauhetta

-2 rkl omenaviinietikkaa

-2 tl vaniljauutetta

– 1/2 tl guerande-merisuolaa*

– 1/2 tl muskottipähkinää

– 1,5 dl kookoshiutaleita

– 1,5 dl rouhittua pekaanipähkinää

-3 prk kauratuorejuustoa (esim Oatly)

– 4dl kookosmaitoa

1. Laita uuni 175 asteeseen ja voitele kaksi kakkuvuokaa (20 cm halkaisijaltaan) kookosöljyllä, ja laita leivinpaperit vuokiin

2. Sekoita yhteen isossa kulhossa: 7 dl mantelijauho, 2 dl maissitärkkelys, 2,5 dl kookossokeri, 5 tl ceyloninkaneli, 2 tl leivinjauhe, 1/2 tl guerande-merisuola, 1/2 tl muskottipähkinä, 1,5 dl kookoshiutale ja 1,5 rouhittu pekaanipähkinä

3. Raasta 1 dl ananasta ja 1 dl porkkanaa hienoksi raasteeksi. Laita ne tiheään siivilään ja puristele nesteet pois. Lisää ne kuivien aineiden kulhoon, mutta älä sekoita vielä. Lisää joukkoon myös 2 dl porkkanasosetta, esim. vauvoille tarkoitettu käy hyvin

4. Laita joukkoon 0,5 dl kookosöljyä, 2 rkl omenaviinietikkaa ja 2 tl vaniljauutetta. Sekoita nyt kaikki haarukalla yhteen.

5. Jaa massa kahtia ja painele kahteen vuokaan. Paista kunnes pinta kullanruskea, n. 20-30 min. Anna jäähtyä täysin.

6. Valmista kuorrute. Kuorrutteeksi käy mikä tahansa vegaaninen tuorejuusto, näitä löytyy monenlaisia, mutta valitse itsellesi mieluisin. Tämän kuorrutteen tein sekoittamalla 3 prk Oatly kauratuorejuustoa, ja 4dl kookosmaitoa.

7. Ota jäähtyneet pohjat irti, ja laita yksi pohja väärinpäin kakkualustalle. Levitä kuorrutetta varovasti päälle ja sivuille. Laita hyytymään jääkaappiin. Kun on hyytynyt, laita päälle toinen kerros samalla tavalla ja levitä kuorrutetta. Hyydytä uudestaan. Lopuksi levitä loput kuorrutteet, koristele pekaanipähkinärouheella ja hyydytä vielä

eeviteittinen_terveelliset_herkut_resepti_porkkanakakku_puhdistamoeeviteittinen_porkkanakakku_Laura_poutanen_kuva_blogieeviteittinen_terveellinen_porkkanakakku_resepti_Puhdistamo_kookossokeri

Terveelliset herkut ovat siitä mahtavia, että ne ovat täynnä makua, sekä ravintoa! Herkutella voi todellakin monella tavoin. Tässä käytin makeutuksessa kookossokeria, josta löytyy loistavan toffeemaisen maun lisäksi. Kookossokerin glykeeminen indeksi on matalampi kuin tavallisen sokerin, jolloin verensokerissa ei tapahdu samanlaisia piikkejä – tämä taas on yhteydessä hyvinvointiimme. Kookossokerista löytyy myös kivennäisaineita. Tämä on mielestäni helppo askel otettavaksi – vaihda tavallinen valkoinen sokeri esimerkiksi kookossokeriin.

Ihanaa sunnuntaita sinne täältä Montrealista <3 -E

Kuvat – Laura Poutanen