Terveelliset riisipiirakat (gluteeniton ja maidoton)
Viime viikolla laitoin pystyyn kunnon resepti-kilpailun tuolla Instagramin puolella, jossa te saitte kertoa mistä herkuista kailpailette terveellisiä versioita. Toinen voittoarpa osui riisipiirakoiden kohdalle ja nyt tämä mahtava terveellinen versio on kehitelty meikäläisen toimesta! Rakastan riisipiirakoita, mutta kaupasta en ole vielä hyviä, gluteenittomia piirakoita löytänyt. Itsetehty on tietenkin aina paras, sillä silloin niihin ei ole lisätty varmasti yhtään mitään ylimääräistä. Nämä gluteenittomat piirakat ovat usein jauhomaisia ja ravintoköyhiäkin, mutta tämä resepti on kuitenkin kaikkea muuta.
Täytyy kyllä myöntää, että hieman jännitti mitä tästä tulisi. Yllätyksekseni, riisipiirakat olivat kuitenkin lopulta helppoja tehdä ja resepti nopea toteuttaa gluteenittomanakin. Makukin miellytti, eikä tässä mielestäni ole oikeastaan mitään mitä tavallisesta versiosta jäisi kaipaamaan. Olen todella fiiliksissä tästä reseptistä ja toinen (makea voittaja) on tulossa heti ensi viikolla! Ensin kuitenkin hieman suolaista ja sitten vasta sitä makeaa ihanuutta.
Riisipiirakoiden kylkeen tein vielä terveellisen version kaikkien rakastamasta munavoista! Tämä oli myös todella helppo ja niin mielettömän hyvänmakuinen että suosittelen sitä ehdottomasti näiden piirakoiden kaveriksi. Sen valmistus vie vain 10 minuuttia!
Terveelliset riisipiirakat (5-6 kpl)
(Gluteeniton ja maidoton)
Täyte:
(voit puolittaa määrät, jos tarvitset puuroa vain piirakoihin)
2 dl vettä
2 dl riisipuuroa
1 l kauramaitoa
1/2 tl guerande-suolaa
Lisää vesi kattilaan ja anna kiehua. Lisää sekaan puuroriisi ja anna nesteen imeytyä samalla hieman sekoittaen. Lisää sitten kauramaito ja suola kattilaan. Sekoita ja anna tekeytyä kannen alla noin 40 minuuttia, mutta muista sekoittaa puuroa tasaiseen tahtiin. Anna puuron olla yön yli jääkaapissa, tai odota sen jäähtymistä ennen taikinan valmistamista
Pohja:
2,5-3 dl tattarijauhoja
2,5 dl vettä
2 tl psylliumia (Puhdistamo)
2 rkl kirkastettua voita (Puhdistamo)
1/2 tl Guerande-suolaa (Puhdistamo)
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Lisää kulhoon vesi ja sekoita psyllium nesteeseen. Anna seoksen sitkostua hetki ja lisää sitten sekaan vähitellen tattarijauhot. Käytin sekoitukseen sähkövatkainta, sillä taikina on aika sitkeää. Lisää sekaan kirkastettu ghee-voi ja suola. Annostele taikinasta 5-6 kpl osioita. Muotoile kaulimen ja tattarijauhon avulla taikinasta tasaisia levyjä. Lisää jokaisen levyn keskelle valmista riisipuuroa ja nypytä reunat. Siirrä piirakat uunin keskitasolle noin 20-25 minuutiksi, kunnes reunat ovat saaneet väriä pintaan. Voitele valmiiden piirakoiden pinnalle ghee-voita ja ripottele päälle hieman suolaa
Terveellinen munavoi
(maidoton)
4 munaa
2 rkl kirkastettua voita (ghee-voi)
ruohosipulia ja persilijaa
1/2 tl Guerande-suolaa
Keitä munat kattilassa. Silppua yrtit kulhoon ja lisää sekaan kypsät munat. Vatkaa sauvasekoittimella ja lisää sekaan suola, sekä kirkastettu voi. Munavoi on valmista kun sen koostumus on tahnamainen
Sitten vaan nauttimaan näistä upeista herkuista hyvällä fiiliksellä! <3 -E
Alko kyllä just tekee mieli näitä! ? Oon tehnyt pari kertaa gluteenittomia riisipiirakoita juurikin tattarijauhoista ja ne tosiaan toimii! Kuten myös kauramaito riisipuuron nesteenä (lusikallinen voita tai gheetä viimeistelee maun…). Ainut vaan, että valmiit piirakat hupenee aika tiuhaan tahtiin…. ? p.s Piirakkapulikka on superhyvä tos kuoren kaulintavaiheessa.. Helpottaa hommaa kummasti ?
Moikka Elina,
tää on kyllä ihan lyömätön resepti! <3 Ja ongelma on täälläkin tuttu, loppuu ihan liian nopeasti 😀 Kiitos hei vinkistä -E
Viikonloppuna vois tehdä näitä aamiaiselle 😛 Oleppa hyvä! Mä nimittäin olin omistanut piirakkapulikan jo jonkin aikaa ihmetellen, että mitä tälläkin tekee, eikös kaulin riitä… Kunnes tein ensimmäistä kertaa riisipiirakoita… Toimii! Myös gluteenittomissa hapankorpuissa – saa helposti pyöreitä ja ohuita ?